Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové řezy s višněmi v portském víně

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jajine jajine

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 059 kJ /
5 033 kcal
Bílkoviny81,26 g
Tuky155,47 g
Vláknina28,60 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 552 mg
Sůl1,18 g
Sacharidy617,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus: vejce s cukrem vyšlehat do pěny, pak zlehka vmíchat prosátou mouku s kakaem a olej. Hmotu rozetřít na peč. papír a péct na 200° 8-10min. Krok 2: Krém: smíchat žloutky, cukr, polovinu mléka a pudink, druhou část mléka přivést k varu a připravenou směs do ní vlít. Povařit a přidat rozlámanou čokoládu. Hmotu vychladit a nakonec vmíchat našlehanou smetanu. Krok 3: Portské víno s cukrem přivést k varu a počkat až tekutina mírně zhoustne, pak přidat višně a ještě povařit. Krok 4: Upečený korpus rozdělit po šířce na 2 díly, ty poklást višněmi a potřít krémem. Odležet do druhého dne a dozdobit višněmi.

Zveřejněno 9. 5. 2010

Poznámka autora jajine

Možná, že vypadá na první pohled jako Jahůdky Chocolate cake, ale je jiný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové řezy s višněmi v portském víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/57mq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové řezy s višněmi v portském víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/57mq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Jana Rylochová 13. 11. 2014 08:07
Vyzkoušeno vynikající

Báječný moučníček! portské bych rozhodně nenahrazoval rumem. my jsme použili značku Dow´s odsud http://www.importum.cz/cs/dow-s-1/ a bylo to famozní!

včera jsem váš recept zkoušela, bohužel nemám mražené višně, tak jsem dala z kompotu a místo portského rum s trochou štávy z višní. je to vynikající, děkuji :-K :yes::yes::yes:

Dopečeno, nazdobeno:yes:Chuťově vynikající.Placka je po upečení poněkud tuhá, měla jsem tak krásně našlehanou pěnu a když jsem přidala mouku s kakaem tak toho bylo docela málo na velký plech.
Jen mám strach z toho krájení, že tím všechno zkazím;-)

Uzasny! nemam slov:yes:

Řezy jsem vyzkoušela. Trochu mě vyděsila ta tvrdší placka. Doporučuji nechat proležet trochu déle, než jenom přes noc. Místo višní v portském jsem použila višně, z kterých jsem dělala griotku. Krém byl vynikající. Doporučuji. Dávám bod.

Kiaro,myslím,že rumem taky nic nezkazíš,nebo Griotku,fantazii se meze nekladou.Ale to bych spíš,jak říkáš nechala přes noc místo povaření.

Mohla bych místo portského dát rum? Třeba nechat višně přes noc namočit? Jinak dávám bodík:-K

jajine:-K vítej na topkách, ať se Ti tu s námi líbí, receptů a inspirace je tu jako na poli kvítí;-)jistě mnohé z nás překvapuješ krásnými a nepochybně chutnými :-precepty;-):yes: a pro mne udělit 13.tý bodík dnes...k tak báječnému receptíku to je velká čest:-K

Náádhera!!:yes::yes:

:-KČokoládových dortů není nikdy dost. :-))Krásná fotka:yes::yes:+

Kruciš, to je posledních pár dní co tu lítají samé sladké skvosty;-)Jajine, tohle jakby smet;-)Máš 8.boda:yes:

jajine, dnes se nám tady sešly hned 3 čoko-dorty. To je pastva pro oči i pro žaludek. Já čoko miluji, ale ten Tvůj bych si dala až nakonec, po alkoholu hned usnu:-D. Hezké;-):-p:yes:

to je krása:-p:yes:+

a já mám v mrazáku višně :-*:-*:-p:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
řezy s višněmi, čokoládový dort s višněmi, moucnik s visnemi, dort s višněmi, moučníky s višněmi, placka s visnemi, čokoládový dort s višněmi recept, kakaové řezy s višněmi, čokoládový dort s višněma, řezy s višněma, cokoladove rezy, čokoládový dort višně, višně v čokoládě dort, čokoládový moučník s višněmi, dort s višněmi v alkoholu, recepty s višněmi, řez s višněmi, recept co k vínu, recept na cokoladovy dort s visnemi, cokoladovy dort visne recept

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, kakao, olej, mléko, žloutek, cukr krupice, pudink čokoládový, čokoláda hořká, smetana, cukr přírodní, víno portské

Přidat fotografie receptu