Těsto všestranného využití pro začátečníky
V zájmu šetření a recyklace lze využít i toustový chléb do "těsta". Pokud chcete zkusit rychlovku, použitelnou pro sladkou i slanou náplň, využijte zkušenost s přípravou podle našeho receptu. Dobrou chuť!
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 414 kJ / 99 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 11,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nemusíte se toho bát, s těstem se pěkně pracuje, po vyválení kolečko podeberu širší špachtlí nebo nožem. Lze ho použít i jako základ pod pizzu, kdo chce, přidá do něj vajíčko, ale není to třeba. Budete překvapeni jeho chutí, na slano do něj dávám navíc lžičku vegety a chci ho vyzkoušet v řídším provedení ještě na "halušky" a v původním na cibulový koláč, ale třeba zde vás z něj něco napadne udělat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 9. 2023 20:56
Docela dobrý nápad. "Těsto" jsem použila jako základ n pizzu - a dobrý
28. 11. 2010 18:01
Právě jsem doděla taštičky sladké varianty, a teda nic moc Nevím, kde je chyba, ale přišly mi takové bez chuti. Tak jsem je aspoň obalila ve skořicovém cukru, aby to mělo trochu šmrnc.
21. 8. 2010 21:43
yanull ,to si piš já vyzkouším a je to nápad fakt bomba jako tvoje všechny recepty perfektní
21. 8. 2010 21:38
Kari, dnes nikdo nemá na rozhazování, tak jsem ráda, když někomu bude toto k užitku
21. 8. 2010 21:32
Fotečka mi radost udělala a doufám, že jste si pochutnali
21. 8. 2010 20:42
přidávám fotečku, snad ti udělá radost
21. 8. 2010 20:11
yanull,si borec ty tvoje recept ,si fakt šikulka paráda vše co si sem dala
21. 8. 2010 19:45
přímo čumim ,to je perfektní nápad
21. 8. 2010 19:31
teda Jani, kam na ty recepty chodíš? Hned jsem to zkusila, i s moukou jsem si poradila (polohrubou tu nemám) a plnila taštičky marmeládou z červených hroznů a musím říct, že to bylo vynikající v jednoduchosti je vážně krása bodík letí a sklizena pochvala
3. 6. 2010 11:46
Bájo v jednoduchosti je síla Mám ráda tvé recepty, dodávají mi klid,že není třeba se tak honit
18. 5. 2010 19:15
Jako "začátetnícovic holka" to beru všemi deseti
18. 5. 2010 18:51
Všem díky za bodíky a doufám, že budete s těstem spokojeni, jak začátečníci, tak i pokročilí
18. 5. 2010 13:02
..
18. 5. 2010 11:11
Jani, tak tohle se mi liiiibiiii13
18. 5. 2010 08:12
Dobrý nápad. Uričitě by byla dobrá i takzvaná pizza.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust (toast)
Přidáno před 11 minutami
Pomazánka z tresčích jater se smetanovým sýrem
Přidáno před 43 minutami
Avokádový dip ze zakysané smetany
Přidáno před 2 hodinami
Focaccia s čerstvými rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Pikantní vepřová směs s brambory a cuketou
Přidáno před 14 hodinami
Banana bread nebo-li banánový chlebík
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pudinkové řezy
vikinka09 uvařila před 48 sekundami
Marmeláda z jahod a rebarbory
veheshova@seznam.cz uvařil před 4 hodinami
Salát ze syrové červené řepy s balkánem a ořechy
veheshova@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Frankfurtská polévka
Noe_tvori uvařila před 10 hodinami
Škvarkové placky ze staré kuchařky
jitule248 uvařila před 11 hodinami
Belgické vafle
Petra Dvor. uvařila před 11 hodinami
Rychlý jogurtový koláč s jahodami
Valis uvařila před 12 hodinami
Letní pohankový salát
Petra Dvor. uvařila před 12 hodinami
Brambory s vejci v hořčičné omáčce
Monika76 uvařila před 13 hodinami
Dunajské vlny
Kattyy uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Víte nebo nevíte? Aneb 12 užitečných rad pro správné želírování
V Praze si můžete sami natočit „zmrzku“. Nás vyšel plný kelímek zhruba na dvě stovky a takhle to probíhalo
Rychlé tvarohové knedlíky: Na jemné lehoučké těsto stačí jen tři ingredience a ovoce, knedlíky jsou hotové za pár minut
Další recepty
Tématické fráze: smetanovy zaklad na pizzu smetanový základ na pizzu recept pizza smetanovy zaklad pizza smetanový základ recept testo na pizu pizza recept smetanový základ recept smetanový základ na pizzu využití těsta na pizzu jak udělat smetanový základ na pizzu smetanový základ pizza recept pizza na smetanovém základě recept pizza pro začátečníky těsto na pizzu využití palacinky pro zacatecniky využití-povidel smetanový základ na pizu smetanový základ využití toustového chleba svěrlé těsto základ toustový chléb sladěnka
Suroviny: chléb toustový, olej, mléko, sůl, mouka polohrubá
Těsto všestranného využití pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jY74
24 názorů