Prdelačka
Každý, kdo byl někdy na pořádné zabijačce, jistě ochutnal prdelačku neboli zabijačkovou polévku, též zvanou bouřku. Vydatné jídlo ze silného vývaru a krup zasytí a zahřeje.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 546 kJ / 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,95 g |
Tuky | 0,34 g |
Vláknina | 9,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 25,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Polévku podáváme s rohlíkem. Zprvu jsme dávali do polévky krupky, nebo rýži, ale zdálo se nám to být zdlouhavé z důvodu jejich máčení a předvaření. Zahuštění nám udělá stejnou službu i syrový brambor, který má škrob a tak je polévka taková trošku krémovější. A hlavně nahrubo nastrouhaný brambor zkracuje vaření a není nutná předběžná příprava. JDE POUZE O ZKRÁCENÍ VAŘENÍ.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 12. 2012 12:13
Víte když jsme u příbuzných pomáhali /hlavně jídlem/ při zabíjačce, tak se vše vařilo v jednom kotli. Ať to byl ovar, jitrnice, jaternice (což je rozdíl. Jitrnice více ošizené a jaternice bytelné)tlačenky a vše ostatní. Tu a tam se povedlo, že někdy prsklo střívko, odloupl se kousek masa, plavalo sádýlko a další kdo ví o čem mluvím. Pak je to jiné. Stejně tak jako dnešní Gothaj, ble ble ble , ale dá se sehnat super , kdo hledá. U nás je ještě pár poctivejch řezníků, kteří nezklamou. A na letošních "Vánočních trzích" na budějckým náměstí bylo domácí uzený, jak libové, tak ŇAM bůček. Furt to umíme, ať si říkají v Bruselu co chtějí.
20. 12. 2012 14:53
15. 12. 2012 11:22
13. 12. 2012 17:18
17. 10. 2012 10:22
14. 10. 2012 11:32
10. 4. 2012 21:08
15. 4. 2011 16:51
11. 6. 2010 18:17
11. 6. 2010 11:24
11. 6. 2010 10:30
11. 6. 2010 10:19
11. 6. 2010 10:06
11. 6. 2010 09:08
11. 6. 2010 09:00
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 13 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 14 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 16 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 16 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 16 hodinami
Toustové smaženky
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bublanina s jogurtem
Gudrunka uvařila před 1 hodinou
Hrnkový dort
Anetjjl uvařila před 9 hodinami
Kuřecí špízy
gabikka uvařila před 12 hodinami
Sekaná
.Bramburka. uvařila před 13 hodinami
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Babka1964 uvařila před 15 hodinami
Buchta Himálaje
Luciik. uvařila před 15 hodinami
Špagety s kečupovou omáčkou
domca.t.98 uvařila před 19 hodinami
Čočkovo-kroupová polévka s houbami
Gottfried uvařila před 20 hodinami
Šunkofleky
Morrigan123 uvařila před 20 hodinami
Koprová omáčka z mléka
Uciela uvařil před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset odpovědí na nejčastější otázky k zabijačkám: Poradíme základy, které potřebujete vědět a nemáte se koho zeptat
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak uvařit kroupy, aby nenadýmaly? Dříve bývaly důležitou součástí jídelníčku, jsou výživné, levné a když se dobře uvaří, tak velmi chutné
Další recepty
Tématické fráze: zabijackova polevka domácí prdelačka prdelačka z prejtu prdelanka polévka prdelačka prdelačka z jelita prdelačka z jelit polívka prdelačka prdelacka polevka černá polévka polévka prdelačka recept jelitový prejt trdelacka jak se vaří prdelačka prdelanka recept polevka z jelita prdelačka polívka prdelacka z krve jelitová polévka prdelonka
Suroviny: jelito, česnek, cibule, majoránka, vývar vepřový, pepř mletý, brambory, sádlo, rýže
Prdelačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkX2
48 názorů