Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční beránek - olejový

Klasický olejový beránek nikdy neomrzí. Příprava je jednoduchá a rychlá, moučník upečený podle tohoto receptu bude lehký, vláčný a voňavý vanilkou. Když beránka nakonec pocukrujeme, bude ozdobou velikonočního stolu.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 496 kJ /
2 031 kcal
Bílkoviny54,72 g
Tuky76,24 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 522 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy278,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme olej a po lžících horkou vodu. Krok 3: Do mouky přimícháme prášek do pečiva, pak utřené žloutky s cukrem a promícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Těsto vylijeme do formy a vložíme do trouby. Pečeme zhruba 40 minut. Řídíme se zkušenostmi s vlastní troubou. Krok 5: Po upečení necháme vychladnout, vyklopíme a pak beránka posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Desatero odpovědí na nejčastější dotazy o pečení beránka

Zveřejněno 12. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční beránek - olejový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4r1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční beránek - olejový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4r1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Ten je roztomilouckej, krasna forma, takovy jehnatko!

Ahoj, moje babička mi předala recept na skvělého a hlavně rychlého velikonočního beránka! Podělím se s vámi o něj, ta chuť je nezapomenutelná!
bit.ly/Mnamm

Zatím jsem nezkoušela, chtěla bych letos ale mám dotaz . Mám velkou starou hliněnou formu bude stačit množství? i na záda? A mám jej vyklopit hned nebo jej necháváte vychladnout . Děkuju mooooc:-)

:yes:

Super, skvělej:-))

Prave je beran v troube.Muj prvni,tak jsem zvedava:-)

Dobrý den. Beránka jsem ještě nikdy nepekla tak zkusím:ú chci se zeptat jesltli toho těsta nebude málo když mám takovou starou formu asi hliněnou:-D i s přiklopením, takže beránek i se zády. díky:):-)

U nás už se taky peče :-)

Ahoj lidicky tady vsichni peceme vyborne beranky ale venku to vypada ze bysme si meli upect vanocku napect cukrovi a nazdobit stromecek tak vam preji vsem krasne velikonoce ahojjjjjj

Jdu na něj, jsem zvědavá :)

:-);-);-):-8 moc mi to chutná skvělí recept :-8 :yes::yes:

Troubu rozehřát na 180 stupňů a peceme na 180 nebo na 170 stupňů , at se ti to podaří držím palce. :-)

Na kolik to mám péct ? :) je mi 12 a nevím, asi na 170 ? :P díky za rady :-8

taky peču...
:-)

taky peču...
:-)

Tématické fráze:
beránek recept, recept na beránka, recept na velikonočního beránka, velikonoční beránek z piškotového těsta, nejlepší recept na velikonočního beránka, jednoduchy recept na beranka, zdobení velikonočního beránka, recepty na velikonocniho beranka, pečeni velikonočniho beranka, velikonoční pečení recepty, pečený beránek, pečení beránka, tvarohový beránek recept, recepty na beránka, malý beránek recept, beránek, jak upect velikonocniho beranka, pečený beránek malá forma, pečení beránka v kameninové formě, recept na velikonočního beránka olejový

Suroviny:
vejce, cukr písek, mouka polohrubá, prášek do pečiva, olej, voda, cukr vanilkový, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu