Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)
Suroviny
Porce: 6 plastových bílých kelímků
Nutriční hodnoty
Energie | 1 109 kJ / 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,87 g |
Tuky | 6,47 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 49 mg |
Sodík | 226 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 25,87 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je od prapraprababičky, ta to postupně předávala a teď to došlo až ke mně ...
(je ze západního Vietnamu)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 7. 2010 10:14
27. 7. 2010 23:42
27. 7. 2010 23:03
do toho obalu od velkého jogurtu dáš 2x horkou vodu
a do obalu od mléka 1x studenou vodu
27. 7. 2010 22:59
27. 7. 2010 19:33
27. 7. 2010 19:32
27. 7. 2010 19:31
jogurt: litr mléka zahřejeme na teplotu cca 35°C (nikdy jsem to neměřila, zkusím malíčkem aby to mělo teplotu asi jako pro mimino na koupání) - dělám to v mlékovaru, rozmícháme do toho mléka cca 3 polévkové lžíce jogurtu např. dobře jogurtuje Hollandia, Activia (někdo přidává trochu Salka, já ne) naplníme skleničky,, uzavřeme, strčíme pod peřinu (zakrývám Larisou a přiklopím polštářem) a necháme 8 hodin, pěkně to zhoustne - dám do chladničky vychladit.
Activia - ohřát litr mléka, do toho jednu (opravdu jen jednu) lahvičku activiie jakékoliv, nebo jiného levnějšího mininápoje např. dobré jsou ty ochucené z Lidlu, dáme zpátky do láhve a zakryjeme zase na 8 hodin držíme v teple.
Mléko používat čerstvé - např. Beskydské v té plastové láhvi je skvělé, nebo kupuju to v umělohmotné láhvi když je akce v Lidlu
27. 7. 2010 19:31
27. 7. 2010 19:29
bohužel na actimel zrovna nemám
27. 7. 2010 14:58
27. 7. 2010 14:56
27. 7. 2010 13:26
27. 7. 2010 13:11
27. 7. 2010 12:57
27. 7. 2010 12:47
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 30 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 36 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 59 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Domácí zmrzliny: Pojďte se inspirovat nejoblíbenějšími recepty
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Další recepty
Tématické fráze: zmrzlina se salkem domaci midlo domácí zmrzlina z jogurtu zmrzlina ze salka recepty na mídlo domácí zmrzlina teplá zmrzlina domácí zmrzlina se salkem salko zmrzlina výroba mídla domácí zmrzlina recept sua chua viroba zmrzliny viroba midla domácí výroba jogurtové zmrzliny domací zmrzlina salko domácí výroba jogurtů zmrzlina z jogurtu jak se vyrabí mídlo viroba domaci zmrzliny
Suroviny: salko, jogurt bílý
Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQrE
41 názorů