Matjesy z hříbků
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 169 kJ / 1 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,69 g |
Tuky | 102,84 g |
Vláknina | 45,37 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 39,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Fotografii pokrmu na talíři přidám po odležení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2010 21:35
Určitě to jde zavařit, ale - a teď dojde k velkému přiznání - já jsem nikdy nic nezavařovala . Mám k tomu nějak špatný vztah... Moje máma, když jsem byla malá, trávila letní noci všelijakým zavařováním, vyráběním rybízových šťáv, které jsme museli pít celou zimu (často jsme museli nejdřív odstranit takový nechutný zdrclý špunt zhora ), výrobou domácích kečupů s odpudivou barvou i chutí (většinu tvořily padaná jablka), kyselých okurek, se kterými tak šetřila, až chytly plíseň atd. A ty plísní potažené marmelády, kde údajně stačilo stáhnout povrch a už se vesele mazalo na palačinky...
Proto to nedělám a ani jsem se to nenaučila. Ani bych na to neměla propriety...
Takže v tomto směru nejsem povolaná radit...¨
Tyhle houby, jak píšu zhora, jsou určené ke konzumaci po několikadenním odležení.
P.S. Táta dodnes vzpomíná, že mu kufr auta neustále cinkal, protože se vozily plné flašky do Prahy a prázdné z Prahy... Skoro neslyšel motor, zejména v zatáčkách...
Proto to nedělám a ani jsem se to nenaučila. Ani bych na to neměla propriety...
Takže v tomto směru nejsem povolaná radit...¨
Tyhle houby, jak píšu zhora, jsou určené ke konzumaci po několikadenním odležení.
P.S. Táta dodnes vzpomíná, že mu kufr auta neustále cinkal, protože se vozily plné flašky do Prahy a prázdné z Prahy... Skoro neslyšel motor, zejména v zatáčkách...
12. 9. 2010 21:05
Severi, dole v komentáři píšu, že je steriluju
12. 9. 2010 21:03
Tento recepj jsem dostala v pátek od kolegy v práci, ale to je asi hned na spotřebu, ženebo by to šlo i do skleniček a sterilovat až na pak
12. 9. 2010 20:03
Znám, dělám, jen jsem jaksi nevěděla, že jsou to matjesy.
12. 9. 2010 18:48
+5
12. 9. 2010 18:42
tak to je též super receptík z houbiček+1
12. 9. 2010 17:24
Eliz, takhle je vlastně nakládám a steriluju ještě, a hlavně klouzci jsou takto bezkonkurence
12. 9. 2010 17:21
Eli, vypadá to lákavě! Houby už mám zamražené, ale počítám, že na ně letos ještě vyrazíme, takže pak určitě vyzkouším. +1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 5 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 6 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 7 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 8 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč
honejsbubu uvařila před 40 minutami
Rebarborový koláč s krupicovou kaší
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Vepřová bratislavská plec
MajaFero uvařila před 1 hodinou
Makový koláč s třešněmi
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 2 hodinami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 2 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 2 hodinami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 3 hodinami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Sbíráte babky? Tak pozor, v určitých případech můžou být nebezpečné! Odborník radí, čeho si všímat, abyste se neotrávili
Holka u plotny peče: Hrníčková Granko bábovka je neskutečně vláčná, voní kakaem a snadno se připravuje
Další recepty
Tématické fráze: matesy z hub matjesy z hub houbove matjesy houbové matesy domaci matesy houby jako matesy jak zavařit hříbky matesy z hribku domácí matjesy výroba matjesů matesi z hub jak vyrobit matesy recept na matesy z hub jak vyrobit matjesy matejsy z hub matjesy domácí výroba matjesy houby ala matesy houby - matesy houby jako matjesy
Suroviny: houba hřib, cibule, olej, ocet, sůl, bobkový list, pepř celý, koření nové koření
Matjesy z hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D88k
23 názorů