Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutella lískooříšková

Domácí lískooříšková Nutella je lahodná a zdravější alternativa k oblíbené komerční čokoládové pomazánce. Vyrobena z čerstvých lískových oříšků, kvalitního kakaa a trochy sladidla. Tato domácí verze neobsahuje žádné přidané konzervanty ani umělé přísady.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 632 kJ /
3 258 kcal
Bílkoviny50,62 g
Tuky184,00 g
Vláknina34,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 180 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy332,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve upražíme lískové ořechy a zbavíme je slupek. Buď je za stálého míchání opražíme na suché teflonové pánvi, nebo je dáme na 15 minut, rozprostřené na plechu, do trouby vyhřáté na 200 °C. Pozor, hlídáme je, velmi rychle se pálí. Krok 2: Pak je horké vysypeme do utěrky a dobře promneme, až je zbavíme slupek. Krok 3: Čisté ořechy umixujeme (nelze použít tyčový mixer) nebo jemně nastrouháme. Krok 4: Mezitím v misce ve vodní lázní rozehřejeme nalámanou čokoládu a přidáme do ní vše ostatní. Důkladně promícháme nad mírně se vařící vodou. Horké vlijeme do skleniček a uchováme v chladu.

TIP: Nutella a její variace

Zveřejněno 28. 9. 2010

Poznámka autorky Hella

Použijte pokud možno menší skleničky se šroubovacím uzávěrem (mně už bohužel došly).

Použití je široké, ideální na palačinky, já si ji připravuji před Vánocemi na různé slepování, především na http://www.toprecepty.cz/recept/3308-vanocni-venec...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nutella lískooříšková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wr71

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nutella lískooříšková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wr71

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Super, přesně tohle hledám, jak se zbavit Salka. Bodík letí a uvařím ještě dnes nebo mezi svátky.:yes::-p

Anežka: Děkuji,zkusím:-K

Zkus dělat po menších dávkách, ne nacpat ho plný a určitě to utáhne:yes::-K

Nemohly by jste mi děvčata poradit jaký mixér máte,aby jste z toho udělaly hladkou pastu? Děkuji mám robot Bosch a ten to asi neutáhne. Děkuji :-K

Umlít taky stačí. Vždyť lískové ořechy většinou nikomu nevadí. Množství není nutné přesně dodržovat. Tím, že se upraží se zvýrazní jejich chuť a hmotu zahustí.

Pěkná kalorická bomba.OK:-)

A stačí, když se ty oříšky po zbavení slupky namelou?

Hello ani nevíš, jak jsi mě kápla do noty! Ráno jsem tu hledala nugetu jako divá, protože jsem za barákem nasbírala plný sáček lískových oříšků. Dle Tvého receptu určitě vyzkouším, jen musím koupit čokoládu ;-) Moc děkuji!:-K

Moc děkuji, určitě vyzkouším.

Dobrý nápad :-p, posílám bod.

Tématické fráze:
nutela, lískooříšková pomazánka recept, nutela.cz, nutela recept, lískooříšková pomazánka, nutela cena, domácí lískooříšková pomazánka, lískooříškový krém recept, domácí nutella, domácí nutela, nutella recept, test lískooříškových pomazánek, nutela ze salka, www nutela.cz, liskooříšková pasta recept, domaci nutela recept, nugeta lískooříšková, nutela cz, recept nutela, bílá nutela

Suroviny:
ořechy lískové, salko, čokoláda mléčná, med, kakao

Přidat fotografie receptu