Žitný celozrnný kváskový chléb
Suroviny
Porce: 3 osoby na 2 dny :-)
Nutriční hodnoty
Energie | 15 882 kJ / 3 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,15 g |
Tuky | 45,09 g |
Vláknina | 81,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,31 g |
Sůl | 15,10 g |
Sacharidy | 681,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept na kvásek je zde na webu uveden. Chléb má předpoklady vydržet 4-5 dní ve srovnatelné kvalitě. U nás ale dva dny nepřežije. Peču každých 1,5 dne. Mám ale jistotu - je 100% celozrnný, bez éček a přitom chutný a měkký.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 7. 2019 20:17
22. 11. 2013 20:21
23. 4. 2013 21:00
23. 4. 2013 19:32
23. 4. 2013 18:51
Takž se ptám: kde jsem udělala chybu... ?
7. 4. 2013 12:18
10. 4. 2011 18:40
Milá Irreno, doma už jiný nejíme. Jinak tu suchou část můžeš dle fantazie měnit poměr žitné mouky s třeba špaldovou nebo chlebovou pšeničnou. Když dáš víc pšeničné, je třeba jej důkladněji prodělat, aby se do těsta dostal vzduch a mohla pracovat.
9. 4. 2011 20:40
7. 4. 2011 20:16
Postupem doby jsem zjistila, že mám doma chladněji, při 22 stupních je vykynutý tak za 5-6 hodin. Pozná se to, že víc už nenabývá. Jeden majitel pekárny mi ještě poradil, abych, když dám chleba do trouby, vylila na dno trouby frťana vody a hned zavřela. nechat asi minutu až dvě a pak vyvětrat páru z trouby ven. Když se chleba nechá překynout, má tendenci být kyselejší.
7. 4. 2011 19:08
6. 10. 2010 13:00
6. 10. 2010 11:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 1 hodinou
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 4 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 4 hodinami
Bezlepkové ovesné lívanečky s banánem
Přidáno před 9 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 18 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 52 minutami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 3 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 3 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 4 hodinami
Cuketa s mrkví, řapíky a pórkem v kuskusu
Magdalena.Dobromila uvařila před 4 hodinami
Kuřecí játra v marinádě
PetraCy uvařila před 5 hodinami
Jednoduchý houbový guláš
Smirny uvařila před 5 hodinami
Burger z červené čočky
Majda07 uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak bezpečně užívat jablečný ocet? Maximálně dvě lžíce ve sklenici s vodou před nebo po jídle, a to jen krátkodobě
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Poslední večeře princezny Diany: Lady Di si před tragickou nehodou dávala mořský jazyk, zeleninovou tempuru a omeletu
Další recepty
Tématické fráze: pečení chleba z žitného kvásku žitný kváskový chléb kváskový chleba z žitné mouky jak upéct žitný chleba z kvásku žitný kváskový chléb recept kváskový chléb z žitné mouky jak upect zitny chleb kváskový žitný chléb kváskový chléb pečeme chleba ze žitného kvásku chléb z žitné mouky kvaskovy zitny chleb recept žitný chléb kváskový žitný chleba pečený v troubě jak upéct žitný chleba žitný chléb recept kváskový žitný chleb pečený v troubě pečení žitného chleba kváskový chleba zitny kvaskovy chleba recept
Suroviny: kvas žitný, mouka žitná, kmín celý, sůl, vločky ovesné, semínka lněná, semínka slunečnicová, klíčky pšeničné, otruby ovesné, voda
Žitný celozrnný kváskový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zX5Y
12 názorů