Pivní škvarky
Škvarky, přezdívané též moravské müsli, krásně křupají v ústech a jsou oblíbené pro svoji jedinečnou chuť. Netradičně je můžete zkusit vyškvařit v pivě, získáte tak opravdovou lahůdku. Skvěle chutnají samotné, nebo také v pomazánce.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 916 kJ / 4 043 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,00 g |
Tuky | 420,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 350 mg |
Sodík | 8,02 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 20,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Když jsem tuhle dobrotu dělala poprvé, nechala jsem škvařit dlouho a škvarky byly tvrdé a hořké. Ony ještě v tom rozpáleném sádle dojdou. Můžeme je dále zpracovat na pomazánku, ale samotné jen osolené jsou křehké a moc dobré.
Zdroj: Pivní kuchařka časopisu Květy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 12. 2011 12:36
otto: Na takové dobrotě bych nešetřila, ale nejsou pak ty škvarky nahořklé? Plzeň je dost hořká.
17. 12. 2011 12:24
...já používám Plzeň 12%...na škvarkách se nemá šetřit...
2. 11. 2010 21:12
Iriska, v sobotu som vyskúšala. Striehla som na ten správny moment a vypla sporák včas. Škvarky boli výborné, trochu iné ako obyčajne...Vďaka za recept!
22. 10. 2010 20:59
áááúúúúúúú .. ježiš ty vypadaji lákavě žravě ... + bodík navíc máš jasnej
21. 10. 2010 22:33
Irisko, děkuju za odpověď. Já zase kouknu po Klasiku.
21. 10. 2010 22:25
Děvčata, děkuji všem za bodíky.
21. 10. 2010 22:24
Elizo, já už psala v poznámce, že se mi povedlo napoprvé je trošku více osmažit a pak opravdu byly nahořklé a tvrdé. Teď jsem vypnula plyn ještě když byly škvarky světle zlaté a ony se v tom vřelém sádle ještě trošku dosmažily. Na té fotce na talířku vypadají tmavé, ale ve skutečnosti jsou jako na té předposlední fotce. Po té Ambrozii kouknu. Prozatím používám k vaření Klasik.
21. 10. 2010 21:58
Škvarky vypadají božsky. +
21. 10. 2010 21:00
Hmm vypadá to super
21. 10. 2010 20:05
Pivní kuchařku, nebo něco takového jsem dostala meilem a jsou tam super receptíky. Tohle se mi taky moc líbí
21. 10. 2010 19:41
+
21. 10. 2010 17:57
Škvarky vypadají úplně skvěle... Ale musím se zeptat - není to hořké, díky tomu pivu? I když možná Klasik není tolik hořký, jako třeba Plzeň, neznám ho.
Ještě k tomu pivu - můj táta kupuje v Kauflandu pivo Ambrozie (nebo Ambrosia, teď nevím), myslím, že je úplně nejlevnější, já mu říkám "nápoj s pivní příchutí", ale na vaření je úplně super. Je takové nehořké a i k pití mi chutná. To bych mohla snad použít.
Ještě k tomu pivu - můj táta kupuje v Kauflandu pivo Ambrozie (nebo Ambrosia, teď nevím), myslím, že je úplně nejlevnější, já mu říkám "nápoj s pivní příchutí", ale na vaření je úplně super. Je takové nehořké a i k pití mi chutná. To bych mohla snad použít.
21. 10. 2010 17:23
Irisko, to je pro mne balada a hned bych si ten talířek vzala domů, já totiž škvarky miluju a moc, což mi napovídá, že je musím podle tebe udělat Máš prostě 3.bod
21. 10. 2010 17:13
Iris, jo tu kuchařku mám taky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 7 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 7 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 9 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 10 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 10 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 11 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 12 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 12 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Škvarková pomazánka je výborná a jednoduchá. S námi ji zvládnete na jedničku
Staročeská uhlířina je dokonalý pokrm ze zbytků. Kombinace brambor a nočků ze speciálního těstíčka zasytí i skvěle chutná
Další recepty
Tématické fráze: škvarky škvarky recept královské skvarky hořké škvarky masové škvarky francouzské škvarky škvarky příprava recepty se škvarky jak zpracovat škvarky škvarky ze špeku jak udělat dobré škvarky kořeněné škvarky kralovske skvarky recept škvarky na černém pivu příprava škvarku recepty ze škvarků škvarky recepty jak udelat skvarky dobré škvarky tvrdé škvarky
Suroviny: špek, pivo světlé
Pivní škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQNl
14 názorů