Švýcarky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 090 kJ / 3 129 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,88 g |
Tuky | 104,21 g |
Vláknina | 16,32 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 134 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 476,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Těsto je nádherně nakynuté, nelepí....a švýcarky jsou lehounké jako peříčko a výborné i druhý den po upečení. Jsou to vlastně františky, ale s trošinku jiným těstem a hlavně - kynuté omládkem :-)))
Povídání o omládku a Sladěnce je zde: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 10. 2010 18:55
27. 10. 2010 18:34
27. 10. 2010 18:29
27. 10. 2010 12:40
26. 10. 2010 08:02
26. 10. 2010 07:49
Díky. Za fotečky i za pochvalu A ať ti to dál takhle dobře peče
Finneto, než jsem odeslala příspěvek pro suzannu, byl tady tvůj....i tobě moc díky, jsem ráda, že jste doma spokojení (my je baštíme i teplé, s mírou. Voní tak, že se to kolikrát nedá vydržet.)
26. 10. 2010 07:37
25. 10. 2010 16:30
Švýcarky (u nás "roládičky") jsou naprosto luxusní záležitost. Už jsem pekla několikrát a vždy měly obrovský úspěch. Akorát teda nemám sladěnku, tak jsem použila trochu cukru krystal a med (nejsem si jistá, jestli lesní nebo pampeliškový. Vypadají stejně a zapomněla jsem si je popsat). Těsto vyrobené tímhle způsobem je opravdu mnohem lepší než klasické kynuté. Je vláčné a krásně se s ním pracuje. Švýcarky jsou uvnitř nadýchané a na povrchu krásně křupavé. Úplně se mi zbýhají sliny, jen si na ně vzpomenu Dělala jsem vždy část se skořicí a část s mletými ořechy a oboje je lahůdka. Jen do náplně dávám dva vanilkové cukry místo jednoho. Vždy jeden na skořicovou část a druhý na ořechovou část. (Máslo a drcené piškoty do obou).
Cathleen, děkuji ti za tenhle recept, myslím, že jsem si s ním "šplhla" nejen u přítele, ale u všech, kdo ochutnali
Posílám obrovský bod a pár fotek
25. 10. 2010 07:19
24. 10. 2010 20:09
24. 10. 2010 09:32
24. 10. 2010 08:34
24. 10. 2010 00:02
23. 10. 2010 23:42
23. 10. 2010 20:34
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 11 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 13 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 16 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 51 minutami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 3 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 4 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 4 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 4 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 5 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: skořicové švýcarky recept na skořicové švýcarky švícarky makové švýcarky skořicova švýcarka švícarka domácí pekárna recepty domácí švýcarky svýcarka skořicová švýcarky se skořicí recept na švícarky ořechové švýcarky kynute švýcarky pecivo svycarky svicarky recept domaci svycarka švícarky- recept ořechová švýcarka skoricove švicarky domácí švícarky
Suroviny: voda, droždí, sladěnka, mouka hladká, voda, margarín, cukr, sůl, mouka hladká, máslo, cukr vanilkový, skořice mletá, piškoty
Švýcarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyrk
52 názorů