Čabajská klobása - "Csabai kolbász"
Čím dál víc lidí má v oblibě doma vyráběné uzeniny, protože ty kupované nejsou vždy kvalitní. Pokud k tomu máte podmínky, stanou se vaše čabajské klobásky vaším majstrštykem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 52 050 kJ / 12 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2 010,07 g |
Tuky | 426,79 g |
Vláknina | 41,23 g |
Cholesterol | 6,50 g |
Sodík | 114,13 g |
Sůl | 280,00 g |
Sacharidy | 123,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: našla som na madarskom webe o zabíjačkách.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 8. 2021 20:29
22. 8. 2021 19:45
Pokud bys můj článeček bral důkladně, zjistil bys , že mi vůbec nejde o recept, který dosud nemám ,ale o to proč musí někdo tvrdit , že ten jeho recept na "Čabajku " je ten opravdu pravý. Ty bys to tvrdil ??? A to ,že jsem rodilý Bratislavčan , nevylučuje , že nejsem Slovák.Tak si to prosím trochu urovnej. Ale o vlastní recept vůbec nejde. Zarazila mě jen agresivita předřečníka.Je na každém ,jak si klobásy udělá.Musím dodat , že se nezlobím a už se ani nebudu vyjadřovat.Tvůj recept také vyzkouším .Může to být ten, který hledám a souhlasím i s tím co píšeš o uzení klobás .Máš úplnou pravdu. Zdraví Tě Milan P.
29. 12. 2020 16:34
29. 12. 2020 13:41
Pri studenom údení by nemala byť teplota dymu väčšia ako 25°C. Tento typ údenia si vyžaduje pomerne dlhú dobu – 2 až 5 dní, ale má silné konzervačné účinky. Konzervačné látky dymu preniknú hlboko do mäsa. Uplatňuje sa aj silné vysušenie mäsa, pričom straty na hmotnosti mäsa bývajú aj okolo 35 %. Výrobky, ktoré sa údili studeným dymom sú veľmi trvanlivé.
29. 12. 2020 02:15
29. 12. 2020 02:05
29. 12. 2020 01:32
28. 3. 2020 11:24
12. 12. 2018 13:52
16. 6. 2018 16:37
17. 4. 2018 17:24
17. 4. 2018 17:23
17. 4. 2018 17:07
VeŠ: to neni čabajka som Slovák s Bekešskej čabi to je parodia na našu klobásu a urážka predkov to to je recept na našu Čabajskú klbásu už po stáročia to čo je tam hore písane je chujovina toto je na originál čabajku recept: Na 10 kg mäsa zo všetkých častí ošípanej, ale nie veľmi mastného, zamiešať 20 dkg sladkej papriky, 5 dkg štipľavej papriky, 20 dkg soli, 3 dkg cesnaku 2 dkg rasce. Nikdy sa nedávalo korenie ani sanitra ani cukrová múčka kdo ten to recept nazval čabajskou klobásou si zaslúži prefackať . Do Čabajskej klobásy idelen čisté mäso paprika soľ rasca cesnak nič iné
21. 9. 2017 11:41
Já používám na nakládání většinou jen sůl, udím jen 6 hodin, pak ještě 6 h horkovzduch a holt mrazím. Znalci tvrdí, že je to zločin, ale zatím si ještě žádný z nich ničeho nevšiml, ani u dál tepelně zpracovaných výrobků- párky, špekáčky, uzené, pancetty, slanina, ani u klobás, podávaných " zasyrova". Pragandu přidávám jen do sušených klobás a salámu, ale ty se dělají minimálně. A " hovadzinka " je u čabajky hovadina.
15. 1. 2017 10:33
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 2 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 29 minutami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 31 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 39 minutami
Grilované makrely
mkab uvařil před 59 minutami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 2 hodinami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 2 hodinami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 3 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: domácí čabajská klobása čabajka recept domácí čabajka recept na pravou čabajku čabajská klobása domácí výroba recept na cabajskou klobasu recept na čabajku domaci cabajka recept recept na cabajky domácí čabajky recept na domácí maďarské klobásy madarska cabajka recept prava madarska cabajka domácí slovenské klobásy cabajka klobásy recepty recept na domácí slovenské klobásy čabajky recept maďarské klobásy čabajky recept na klobásy
Suroviny: plec vepřová, kmín mletý, sůl, rychlosůl, cukr moučkový, pepř mletý, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá
Čabajská klobása - "Csabai kolbász"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZG5
38 názorů