Dort - "Danečkův brouk"
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
tvarování je z punčoviny
spodní "podstavec" je pečený zvlášť ze dvou piškotů
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 7. 2011 00:23
super a fotečky pro amatéra jsou velmi cenné
7. 2. 2011 20:10
sodovko díky za rady........já jako amatér měla krém samozřejmě tvarohový, takže nám téci začal, ale stihli jsme ho zdlábnout....příště už vím jak na to, díky, ponaučení jsem si vzala
19. 1. 2011 00:28
Janusa, velice hezký dort. Daneček musel mít radost. Cením si fotopostup. Posílám +22
19. 1. 2011 00:25
Marunda, několik rad, aby krém pod marcipánem netekl:
- Pod marcipán v ŽÁDNÉM případě NEPATŘÍ krém s vysokým obsahem vody (šlehačkový, tvarohový nebo ze zakysané smetany). Marcipán se na něm začne roztékat.
- Krém je nejlepší máslový = nastavovaný kaší nebo pudinkem, ale pozor = pudink, se musí udělat z vody.
- Pokud je z mléka stává se ,že marcipán teče.
- Dort před potažením nepotíráme velkou vrstvou krému, ale jen abychom zadělali nerovnosti a dáme ztuhnout do lednice. Teprve potom potahujeme.
- Korpus pomazaný krémem nechte v lednici tak dlouho než krém ztuhne.
- Lépe se potom potahuje, protahovací hmota po něm neklouže.
- Pod marcipán v ŽÁDNÉM případě NEPATŘÍ krém s vysokým obsahem vody (šlehačkový, tvarohový nebo ze zakysané smetany). Marcipán se na něm začne roztékat.
- Krém je nejlepší máslový = nastavovaný kaší nebo pudinkem, ale pozor = pudink, se musí udělat z vody.
- Pokud je z mléka stává se ,že marcipán teče.
- Dort před potažením nepotíráme velkou vrstvou krému, ale jen abychom zadělali nerovnosti a dáme ztuhnout do lednice. Teprve potom potahujeme.
- Korpus pomazaný krémem nechte v lednici tak dlouho než krém ztuhne.
- Lépe se potom potahuje, protahovací hmota po něm neklouže.
18. 1. 2011 10:47
+moc hezký dortík
18. 1. 2011 10:03
nádhera
17. 1. 2011 20:20
tý jo, hezký. Postup supr. Ty pod marcipán korpus mažeš krémem? Já myslela, že to pak teče? Tak jsem ráda, že to vidím na vlastní oči
17. 1. 2011 17:14
Hezké!
17. 1. 2011 15:44
Tomu 1/2 dne věřímje moc hezky nazdobený+13
17. 1. 2011 15:30
Pěkné.
17. 1. 2011 14:22
moc hezké!
17. 1. 2011 13:45
dávám bodík ...!
17. 1. 2011 13:40
opravdu krasny , a taky super vyfoceny postup, takze pochopim i ja
17. 1. 2011 13:32
kouzelné autíčko...to muselo být radosti
17. 1. 2011 13:18
teda děvčata Vy jste tady všechna tak šikovná na ty dortíky
krásný dortík a jistě se Daníkovi líbil+1
krásný dortík a jistě se Daníkovi líbil+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno před 2 hodinami
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno před 3 hodinami
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno před 5 hodinami
Škvarkové bulky
Přidáno před 5 hodinami
Jednoduchá pomazánka z tvarůžků
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Omáčka z hlívy ústřičné
Kacora13 uvařila před 9 minutami
Domácí rizoto
honza3792 uvařil před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
Modraska uvařila před 2 hodinami
Medová kachna
ZdeLena uvařila před 2 hodinami
Uzená zeleninová polévka
Gregusa uvařila před 6 hodinami
Těsto na pizzu
Pandyss uvařil před 7 hodinami
Vepřové kousky na kmíně
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Kuřecí po debrecínsku
Mish_Ellie uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jahodová klevela jako od babičky: Na vynikající alternativu zavařeniny stačí jen dvě ingredience a skvěle ochutí lívance
Dort ve tvaru srdce i bez speciální formy. Názorné video se skvělou vychytávkou ukáže, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: dort autíčko brouk brouci z marcipánu dorty pro amatéry brouci recepty dort pro amatéry dort s broukem dort dorty brouci dort brouci brouk z marcipánu tvarování dortu dort fotopostup dort autíčko marcipánový brouk fotopostup potahujeme dorty dort auticko fotopostup recepty pro amatéry protahovaci hmota na dort krém pod protahovací hmotu marcipánové autíčko na dort brouci recept
Suroviny:
Dort - "Danečkův brouk"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ko05
18 názorů