Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Višně v čokoládě

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie34 232 kJ /
8 182 kcal
Bílkoviny66,00 g
Tuky54,00 g
Vláknina95,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 170 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 688,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Višně propláchneme vodou a vypeckujeme. Krok 2: Přidáme vše ostatní, promícháme a necháme zhruba 15 hodin odležet. Krok 3: Občas zamícháme, višně pustí šťávu. Krok 4: Pak plníme do menších sklenic a sterilujeme 25 minut na 80°C.

Zveřejněno 5. 6. 2008

Poznámka autorky Merylas

Používáme na různé poháry. Prokládáme s piškoty společně s pudinkem nebo s oslazenou zakysanou smetanou, tvarohem. Taky chutnají s jogurtem. Dělala jsem i švestky v čokoládě, dává se jen 1 kg cukru, ale višně jsou chuťově výraznější.

Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višně v čokoládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RQY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višně v čokoládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RQY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

tak už se marinují, jsou dobré už teď :yes:

Gabina: Zdravím, ano, před odpeckovánám. Je to i hned v začátku postupu. :-K

Chtěla bych vyzkoušet. Váha je před odpeckováním? Díky

při té výrobě mi zbylo jen trochu té "tekutiny", tak jsem ji dala stranou a dala do malé lahvičky zůstala v lednici, je to vynikající likér.., polila jsme tím mangovou zmrzlinu ... to je luxus.... tak ted tu výrobu jen "likéru" ještě zopáknu jen ze štavy co mi zbyla . :yes:

Luxusní.. letos máme višní opravdu hodně.... tak výrabím samé takovéhle mňamky..... děkuji za úžasný recept :yes::yes:

Ludmila B: Děkuji za pochvalu, jsem moc ráda, že recept nezklamal. A jinak ta šťáva chutná dobře a podle mě lépe, než když se to pak steriluje. :-K

Merylas, višně v čokoládě dělám podle tebe už kolikátý rok. Dělám je nejméně ze dvou dávek. Jsou vynikajíííííícíííí.

Ivana Ch: Děkuji moc, jsem ráda, že se recept osvědčil a že chutná.:-K

zizala::-D No, kdysi jsem recept uveřejnila i na jiném "vařícím" webu, tak je to možné. Vždy jsem dělávala takto švestky, ale ty mi připadaly chuťově dost nevýrazné, tak jsem jednou zkusila višně a ty nám chutnají podstatně více.:-K

Koukám, že je děláme podle téměř stejného receptu, já ho mám už několik let odněkud z internetu, možná zrovna od Tebe. Potvrzuju, že jsou super :-p:yes::yes:

Ivana Ch: Budu ráda, když budou hodně chutnat i pak;-) Už pár lidiček mi sdělilo, že jim více ty višně chutnaly právě naložené čerstvé, že po té tepelné úpravě přece jen změnily chuť a ta už není tak intenzívní. Ale s tím se nedá nic dělat,zavařit se to musí;-):-K

Merylas:Tvého receptu jsem si všimla až letos, hned jsem je udělala, mám je zatím ještě v hrnci, zavařím až zítra, ale už teď jsou višně vynikající, copak až budou zavařený a rozležený. Určitě budou skvělý.

Maruško, kdysi mě to napadlo, znala jsem recept na ty švestky v čokoládě, tak jsem si řekla, proč ne višně. Taky někdy nevím, co s něma;-)

Merilas,výborný nápad,když se urodí moc višní,nikdy nevím co s nimi,určitě vyzkouším, do nepečených dortů to bude asi ňamka :-p:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
višně, višně recepty, recepty z višní, jak udělat višně v rumu, visne recept, co udělat z višní, fišně v čokoládě, višně v rumu, recepty višně, višně v cukru, švestky v cokolade, dort višně v čokoládě, zavařenina z višní, nakládané višně, recept na višně v rumu, švestky v rumu, recept z višní, nakladani visni, višně co s nimi, višně nakládané v cukru

Suroviny:
višně, cukr krupice, cukr vanilkový, kakao, rum

Přidat fotografie receptu