Hluchec
Pod názvem hluchec se skrývá slaný koláč z kynutého těsta, původem z Rokycanska. Koláč je plný anglické slaniny a voní po česneku a majoránce. Důležité je, aby byl dobře kořeněný.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 27 700 kJ / 6 621 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 163,98 g |
Tuky | 290,46 g |
Vláknina | 45,36 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 3,75 g |
Sůl | 9,21 g |
Sacharidy | 818,78 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento recept mám od své babičky, takže už je hodně starý. Nejlepší pekáčky na hluchec jsou ty staré litinové. K hluchci je dobrá bramborová polévka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 4. 2023 17:13
Přidala jsem pár foto.
18. 12. 2020 10:21
29. 11. 2016 13:33
27. 7. 2016 15:51
Recept: 90 dkg brambor nastrouhaných na jemno, 45 dkg hrubé mouky, 1 ks droždí, 1/4 l horkého mléka, 1 vejce, 7 stroužků utřeného česneku, sůl, pepř, kmín, majoránka, to vše dle chuti. Vše smícháme a necháme aspoň 1 hodinu kynout.
Do pekáče nalijeme 1,5 dl oleje a rozpálíme ho v troubě.Až je olej rozpálený, tak vlijeme do pekáče těsto.Utvoří se hned kůrka a těsto se nepřipeče.
Dobrou chuť.
27. 7. 2016 09:26
15. 7. 2016 20:37
12. 7. 2016 12:27
30. 6. 2016 19:40
13. 6. 2016 09:43
10. 6. 2016 16:04
21. 6. 2015 06:38
Ak používaš sušené droždie, tak platí pomer cca 1:3. Teda množstvo čerstvého droždia vydelíš 3 a máš množstvo sušeného.
21. 6. 2015 01:54
Věrka.:Ahoj , mam otazku , co je popenec ? A kolik sucheho drozdi / Jsem v Canade, drozdi v kostkach se zde uz davno neprodava
9. 6. 2015 14:28
P.s.zdravím tímto srdečně paní Mužíkovou nahoru do nebe
9. 6. 2015 13:55
9. 6. 2015 10:14
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 20 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 36 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 12 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Další recepty
Tématické fráze: staročeský hluchec bramborový hluchec bramborová buchta domácí hluchec hluchec z cukety buchta litina litina buchta bramborová buchta hluchec hluchanec kynutá bramborová buchta bramborová buchta recept staročeský bác recept na bramborový hluchec bramborové placky litina litina recept bramboráková buchta hluchec pečení chluchec kvasnicova buchta recept na litinu
Suroviny: mléko, mouka polohrubá, brambory, droždí, slanina anglická, sádlo, majoránka, česnek, sůl, kmín celý, vejce
Hluchec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mDn
34 názorů