Grilované špízy z mečouna v marinádě
Šťavnaté kousky mečouna, marinované v lahodné směsi bylinek a koření, jsou grilovány k dokonalosti a nabízejí osvěžující a zdravou volbu pro vaše letní grilování. Tento pokrm přinese na váš stůl nádech exotiky a potěší každého milovníka mořských plodů.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 418 kJ / 339 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,35 g |
Tuky | 2,49 g |
Vláknina | 29,66 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 89 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 56,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Lze dělat z ryb které nemají kosti nebo jen málo. Mečoun je úžasná ryba, má pěkně tuhé maso a nerozpadá se a hlavně je úplně bez kostí-má jednu vadu, že u nás je dost drahý, (já ho mám od dcery z Rakouska). Jedla jsem ho poprvé a byl to docela zážitek a myslím, že se z něj dá dělat spousty jídel a já si troufla na špízy a byla to perfektní volba!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 6. 2011 13:00
6. 6. 2011 11:51
6. 6. 2011 11:09
6. 6. 2011 10:47
6. 6. 2011 10:30
6. 6. 2011 10:28
6. 6. 2011 10:27
6. 6. 2011 10:00
6. 6. 2011 09:56
6. 6. 2011 09:32
Příště polož filety přímo na rošt a zeleninu griluj vedle. Obojí bude dobré. Navíc na filety můžeš koukat s boku a sledovat jak mění na řezu barvu. Měly by mu stačit maximálně tři minuty s každé strany.
5. 6. 2011 22:50
5. 6. 2011 22:35
5. 6. 2011 22:33
5. 6. 2011 19:51
5. 6. 2011 19:34
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 5 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 7 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 7 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 9 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Peřinková buchta s pudinkem
LucieLP uvařila před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 2 hodinami
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 2 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 3 hodinami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 3 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 4 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 4 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí hrníčkový perník: Vláčný a voňavý je díky vlašským ořechům i koření. Jednoduchý moučník je brzy na stole
Desatero rad na téma grilování ryb: Které ryby vybrat, jak je okořenit a jak opéct
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: filet z mečouna recepty mečoun obecný filet z mečouna mečoun filety recepty má mečoun kosti mečoun obecný recept mecoun kosti mečoun filet mail mecjo.com loc:cz mečoun na bylinkách mečoun filet recept mečoun obecný recepty grilované špízy filety z mečouna filet mečoun "@mecjo.com" loc:cz jak vypadá ryba mečoun? filety z mečouna recepty má mečoun kosti? mečoun filet sashimi recept
Suroviny: filet z mečouna, česnek, petrželka, olej olivový, citron, rajče cherry, paprika čerstvá červená, cibule, pepř cayenský, sůl
Grilované špízy z mečouna v marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JE8J
17 názorů