Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 038 kJ / 726 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,95 g |
Tuky | 54,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 843 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 18,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlavičky bedel sloupneme a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Pak je narovnáme na zapékací misky vymazané máslem. Osolíme je a opepříme (nešetříme).
Krok 2: Nožičky bedel a slaninu nakrájíme na kostky a osmahneme na zbylém oleji. Potom podlijeme vínem a povaříme.
Krok 3: Ochutíme citrónovou šťávou a nalijeme na bedly. Pečeme ve středně teplé troubě asi půl hodinky.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bedly na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOp
Moje poznámka
Bedly na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOp
Nejnovější recepty
Jehněčí na medu
Přidáno před 8 hodinami
Rybí filé na másle a česneku
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová omáčka se smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Jihočeský houbovec
Přidáno před 13 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem a drobenkou
Přidáno před 15 hodinami
Podzimní boršč
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
ZboSy před 8 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
ZboSy před 8 minutami
Drožďová polévka s houbami a zeleninou
ZboSy před 9 minutami
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Stefi.f před 8 hodinami
Piškotový dortový korpus
DanielaWisz před 9 hodinami
"Listové" těsto snadno a rychle
skleroza před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Lenka Cech před 10 hodinami
Cuketový perník s jogurtovou polevou
DitaB před 10 hodinami
Švestkový dort
TotalMudla před 11 hodinami
Povidla ze švestek
ErikaU před 12 hodinami
Tématické fráze:
recepty z bedel,
úprava bedel,
pokrmy z bedel,
recept z bedel,
bedla jedlá top recepty,
houby bedly,
recepty na houby bedle,
houby bedle,
loupání bedel,
houba bedla,
jak připravit bedlu jedlou,
houby bedla jedlá,
houby bedla,
bedla jedlá jak poznat,
zpracování bedel,
houby na vine,
co z bedel,
guláš z bedel,
co uvařit z bedel,
houby bedle recepty
Suroviny:
houba bedla,
víno bílé,
olej,
slanina anglická,
šťáva citronová,
pepř,
sůl,
máslo
Komentáře (14)
Ale kdyby se někomu nelíbily, smáznu je.
Jen tu citrónovou šťávu jsem tam po přečtení předchozího komentáře nedala. Jinak doporučuji, je to vynikající
Ne kazdemu bude vyhovovat citronova stava, my ji dali, ale priste jiz nebude pridana. Navic jsme po osmazeni slaniny pridali zelene olivy nakrajene nadrobno a nechali prejit varem. Prvnich 15 minut bylo dle receptu peceno ve stredne teple troube a dalsich 10 minut na max. Slanina se s olivama pekne opece. Priste zkusime pouzit i smetanu 31%.
PS: Receptu (napadu) udelujeme bod a
http://www.hergo.estranky.cz