Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudinkové řezy s tatrankovým posypem

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Náročný

Suroviny

Porce: plech 30x40cm

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 628 kJ /
3 974 kcal
Bílkoviny102,51 g
Tuky111,38 g
Vláknina14,18 g
Cholesterol 1,74 g
Sodík 1,01 g
Sůl2,26 g
Sacharidy633,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve vyšleháme tuhý sníh z bílků, přidáváme po částech moučkový cukr, opět zašleháváme. Dále už jen lehce zamícháme postupně žloutky (už ne šlehačem) a nakonec zase po částech už jen lehce mouku. Krok 2: Pečeme asi 20 minut při 170°C. Krok 3: Krém:
Uvaříme pudink = 1 l mléka, 3 pudinky + cukr. Do uvařeného ještě horkého vmícháme máslo a necháme za občasného míchání vychladit. Potom do studeného pudinku lehce vmícháme zakysané smetany a ochutíme, kdo má rád sladší, přidá ještě moučkový cukr (zakysaná smetana sladkost sráží). Krok 4: Potřeme vychládlý korpus, poklademe různým ovocem – toto zatlačíme do krému a povrch zarovnáme a dáme do lednice, než budeme mít hotovou polevu. Krok 5: Poleva:
v kastrůlku ponořeném v horké vodě rozehřejeme máslo, přidáme smíchaný cukr ze solamylem a kakaem, promícháme a vše spojíme přidáním horké vody. Mícháme do hladka. Krok 6: (Pozn.: Pokud by se Vám náhodou někdy stalo, že se poleva jakoby srazí – to je jen k dobru, protože přidáním dalších 1-2 lžic horké vody se nic nepokazí a za stálého míchání se směs znovu krásně spojí a je pěkně hebká…- jen míchat a míchat a nebát se toho, výsledek se dostaví). Krok 7: Hotovou polevu vyndáme z horké vody a promícháváme občas, aby trochu vychládla. Krok 8: Polevu lijeme doprostřed moučníku – lépe se roztírá do stran. Krok 9: Posypeme hned jemně strouhanou tatrankou. Krok 10: Piškot dáme ztuhnout do ledničky, klidně až do dalšího dne. Pudink se zakysanou potřebuje delší dobu, ale samozřejmě jej můžete krájet ten den po vychlazení asi za 2 hodiny, jen bude měkčí. Na fotce krájeno 2.den.

Zveřejněno 18. 9. 2011

Poznámka autorky jahoda

Recept mi přišel mailem.

Zakysaná smetana krásně chuťově obohatí, zjemní pudinkovou vrstvu.

Snažila jsem se vyhledat podobný, ale podle hlavních surovin pudink+zakys.smetana je to dost problém.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinkové řezy s tatrankovým posypem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oApN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinkové řezy s tatrankovým posypem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oApN

Marie

Komentáře (37)

bomba <3

Řezy byly výtečné, dělala jsem s mandarinkami, ale určitě jsem nedělala naposledy, příště bych zkusila zase s jiným ovocem. Bodík je jasný. :-))

Skvělé řezy,peču je často akorát do krému dávám jednu zakysanou smetanu a jeden tvaroh,protože je to hustší a neteče to :)

Čistý luxus řezy:yes::yes::yes:

Jahôdka, vďaka ti :-K, asi neviem čítať...

martinka: to mě mrzí, že pudink neztuhl;-(, víš, hodně záleží na kvalitě pudinku (já věřím jen Oetkerovi) a v tomto případě také, jak tuhá byla zakysanka.
Ale tento krém není moc tuhý, takže možná, že jsi měla jen o něco měkčí, než já. Trochu to jistí to máslo, mělo by být takové to tužší...
Díky za vyzkoušení, těší mě to;-):-):-K
Magdalenka - plech 30x40cm, mám to uvedeno nahoře u rcptu.;-)

Divím sa, že mi takáto krása unikla, dávam bod a ukladám! Šikovnica si šikovná.
Ešte dotaz - nie je to robené na najväčšom plechu do rúry? Podľa fotiek neviem tipnúť veľkosť plechu. Dík!

Tak jsem zkoušela udělat tento řez,vše se povedlo jen ten pudinkový krém mi vůbec neztuhl (nevím jak to),i když jsem to nechala v lednici do druhého dne stejně mi to po nakrájení zteklo jinak super chuť...;-):yes: posílám bodík

sofie1973 28. 9. 2011 17:03
Už jsem byla odejita, pokud chceš, můžeš mě kontaktovat na mailu sofie1973@seznam.cz
Už nemůžu na vzkazy ani svoje recepty:-(

v sobotu dovezeno na rodinou návštěvu :)) všem moc chutnal- dlaal jsme tma jen borůvky -a i tak byl vynikající :)):yes::yes::yes::yes:

Luxusní řez, jako vždy :yes:+

:yes: Ta tatranka je geniální nápad.:-p Znám pracny z tatranek, ale tohle by mě nenapadlo. Super:yes::yes::yes:

jahoda: Ne super, díky, jen to těsto dělám jinak, tak mě to trochu zmátlo.... ale už buchtičku dělám a krásně to tu voní!!!!!!

petronela79:
přikládám recept, podle kterého jsem pekla tento piškot http://www.toprecepty.cz/recept/15574-zakladni-pis..., je tam vidět i postup...

Ono je více způsobů, jak našlehat piškotové těsto, např.
a)šlehat žloutky s cukrem, přidat sníh a mouku, nebo
b)šlehat celá vejce s cukrem, přidat mouku... To možná myslíš.
Je to v podstatě jedno, jaký způsob zvolíš, hlavně vždy pořádně šlehat, já jsem spokojená s tímto uvedeným postupem, zdá se mi rychlý a ověřený.;-)
Pokud šlehám s přidáním oleje a prášku do pečiva, volím způsob žloutky s cukrem do pěny, přidat olej,příp. mléko/vodu a nakonec sníh a mouku s pr.do pečiva.
Kdyby Ti to takhle nestačilo, napiš...:-)

chci se zeptat, ty žloudky se nešlehají zvlášt a pak se postupně nepřidávají? mám je teda míchat celé do těsta?

Tématické fráze:
pudinkové řezy, luxusní pudinkové řezy, řezy s tatrankami, řezy s tatrankou, pudinkové pracny, řezy z tatranek, moučníky a řezy recepty, moučník s tatrankovým krémem, buchta s tatrankou, pudinkové řezy s ovocem a tatrankovým sypáním, luxusní řezy, řezy z tatrankami, poleva z pudinku a vody, rezy s tatrankovym kremem, buchta s pudingem a tatrankou, pudinkové řezy se zakysanou smetanou, jemna a hebka jahodová bublanina, řezy s tatranky, jablečné řezy luxusní, buchta s tatrankovým posypem

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, pudink vanilkový, mléko, cukr vanilkový, cukr moučkový, smetana zakysaná, máslo, ovoce, kakao, cukr moučkový, máslo, solamyl, voda, tatranka čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu