Rumunská sarma
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 9 052 kJ / 2 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 139,48 g |
Tuky | 121,22 g |
Vláknina | 7,05 g |
Cholesterol | 384 mg |
Sodík | 415 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 126,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podle Kluků v akci. Je to pokrm z rumuského Banátu, z obce Svatá Helena.
Sarmu jsem vždycky dělávala tak, že jsem povařila čerstvé zelné listy v octové vodě. Letos jsem při nakládání zelí zkusila naložit i celou půlku zelné hlávky kvůli tomuto pokrmu. Kysané listy jsou mnohem chutnější, už jinak dělat nebudu ;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 11. 2011 19:38
To by mě moc chutnalo. Posílám boďana.
20. 11. 2011 18:42
Žížalo, sarmu taky dělávám, téměř totožně a recept mám od manžela mé sestřenice, který je Rumun a u nich jsem to kdysi jedla poprvé a moc nám chutnalo-recept jsem si vezla domů, já to dělám z čerstvých listů zelí přelitých vařící vodou, oni to měli z těch kysanýchdávám ti 6.bod
20. 11. 2011 18:00
rebeka: O čem je řeč?
20. 11. 2011 17:47
zizala: a co že to nemůžeš slíbit..
20. 11. 2011 17:36
rebeka: Tak to nemůžu slíbit, neb se mi v lebkovně asi usadil ten Němec, co má nezapamatovatelný jméno
20. 11. 2011 17:30
zizala:ach jo..tak letos už to neklapne, páč jsme nakládali před dvěmi týdny..no nic..prosím, připomeň mi to nabudúce
20. 11. 2011 17:27
rebeka: Naďo, nemohla, bo píšu, že jsem to letos poprvé zkoušela z naložených . Ocet (nejlépe asi vinný) má chuťově připomínat to kysání, ale není to úplně ono. Originál je holt originál
20. 11. 2011 17:25
maris: však čekám, jestli se ozve.
20. 11. 2011 17:23
já jsem četla Sama ze Svaté...
a tos nemohla jako poradit dřív..to s těma zelovýma listama basama fusama
já to taky dělávám velmi podobně, balím do listů z čerstvého zelí, které ale blanžíruju ve vodě bez octa..jaký ten tam má význam, prosím
vypadá to hezky a já mám hlad
a tos nemohla jako poradit dřív..to s těma zelovýma listama basama fusama
já to taky dělávám velmi podobně, balím do listů z čerstvého zelí, které ale blanžíruju ve vodě bez octa..jaký ten tam má význam, prosím
vypadá to hezky a já mám hlad
20. 11. 2011 17:20
Mám moc ráda tyto kombinace. Zkontrolovat recept by mohla naše Betinka, která odtamtud pochází+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno před 8 hodinami
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno před 9 hodinami
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno před 12 hodinami
Škvarkové bulky
Přidáno před 12 hodinami
Jednoduchá pomazánka z tvarůžků
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pomazánka z tresčích jater se smetanovým sýrem
Elivet uvařila před 5 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Kacora13 uvařila před 6 hodinami
Domácí rizoto
honza3792 uvařil před 7 hodinami
Dvojctihodné koláčky
Modraska uvařila před 8 hodinami
Medová kachna
ZdeLena uvařila před 9 hodinami
Uzená zeleninová polévka
Gregusa uvařila před 13 hodinami
Těsto na pizzu
Pandyss uvařil před 14 hodinami
Vepřové kousky na kmíně
Jan Nemec uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rumunské národní jídlo sárma recept plněný zelný list rumunsko sárma rumunská jídla balené zelí v receptech rumunské jídlo balené zelné listy balene zeli rumunske recepty jugoslávská sarma rumunské jídla rumunská kuchařka mail scarma.it loc:cz rumunská jídla recepty recept sarma sarmy kluci v akci sarma zelný salát kluci v akci recept na balene zeli
Suroviny: listy zelné kysané, ocet, voda, sůl, cibule, olej, maso mleté, pepř, paprika sušená sladká, sůl, rýže, kopr, rajče loupané, chléb bílý, smetana kysaná
Rumunská sarma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJ2B
40 názorů