Králík s černou omáčkou
Suroviny
Porce: CCa 6 - 8 podle velikost
Nutriční hodnoty
Energie | 9 670 kJ / 2 311 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,50 g |
Tuky | 252,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 4,80 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 0,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Jo a ta rada ? Pokud myslíš, dej tam smetanu a je to skoro na smetaně. Varuju, nedělej to, raději tam přidej lžíci brusinkového kompotu nebo zavařeniny. Přidávej opatrně, zamíchej, ochutnej, přidej kousek másla. Dělám tu omáčku už léta a nedávám nic z rady. Máme rádi - čím víc hořká, tím lepší, ale ne spálená. Chce to čas, někomu napoprvé nezachutná, jiný už nikdy neuvaří jinou. Simča určitě dodá foto, díky a polibek za tu službičku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 6. 2015 14:45
Je vynikající. Trošku nahořklá ale jinak dávám za bod. Pochutnala jsem si.
30. 11. 2011 09:54
dělávám kuře načerno,králíka si určitě nechám na neděli,mňam
30. 11. 2011 08:47
Hella: Není to tak ,nepíšu připálená a také nepíšu švestky, ani povidla. TO je uplně jiný recept. A nějaký keci o rakovině to sem netahej ráno otevři okno zhluboka se nadýchni, aspoň dvakrát a máš na ni zaděláno. Pokud se ti rececept nelíbí tak to nevař. Pravidlo je takové ,recept je originál a pokud ho někdo upraví tak to už není to co je ,nebo bylo psáno.
30. 11. 2011 07:53
No teda mně se recept líbí...a připálená zelenina? Však se píše, že to nemá být spálené....i guláš musí být přece krapet "připálený", jinak to prostě není ono. Dávám bod a určo zkusím, králíka můžu
30. 11. 2011 00:22
Takto připravenou omáčku jíst, to je jako si koledovat o rakovinu. Připálená zelenina je silně karcinogenní a jestliže tobě chutná, je to tvůj problém. Název Černá omáčka se jí neříká proto, že by byla připálená, ale protože tu barvu získá přidáním sušených švestek a povidel.
29. 11. 2011 23:43
jan.alois: ihlou vobec...robim ze si *predvrtam * dieru nozom a potom rozsirim tu dieru prstom, ja som raz aj zabudla na tu slaninu v mraznicke...ako radi rebeka..taka bola tvrda ako skala...ale prsty som mala tiez ako vytiahnute z klepca...ale ved vzdy si poradime no nie?
29. 11. 2011 22:31
taky lze slaninku nakrájet na špalíčky a ty vložit na cca půl hoďky do mrazáku..špikování jde pak jedna radost
29. 11. 2011 22:25
vybusna:no tak vezmi delší uzký můž udělej vpich zatáhni aby to řízlo a pak tam strč špek dělám to tak stále. Nešpekuji jehlou na předek to strčím pod nohu nebo to do špeku zabalím a je to stejné
29. 11. 2011 22:07
tak ja som minule po prvykrat spikovala kralika a bola som prekvapena, ako to tazko islo...z toho spikovania som bola unavena ako kon
29. 11. 2011 22:03
Ha,mňamózní recept na králíka.Určitě odzkouším,nejlepší přílohou je knedlík,že?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 16 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 1 hodinou
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 5 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 8 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 9 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 9 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 9 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 9 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Už jste se setkali s pojmem "krém Chantilly" a nevíte, co se skrývá za honosným názvem? Hned vám to vysvětlíme
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: černá omáčka co s připálenou omáčkou králík s omáčkou králík načerno králík na omáčku černá omáčka recept králík v černé omáčce cerna omacka s kralikem maso s černou omáčkou králík s pepřovou omáčkou připálená omáčka králík na černé omáčce omáčka z králika recept na omáčku z králíka připálená omáčka omacka na cerno recepty omačku z králíka králík recepty kralik,vcerne,omacce ralik s omackou
Suroviny: maso králičí, špek, cibule, mrkev, petržel, celer, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, mouka hladká, sádlo
Králík s černou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0X7G
10 názorů