Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Jistě nám dáte za pravdu, že nejlepší koláčky jsou ty, které mají dostatek náplně. Naše varianta bez kynutí se rozplývá na jazyku a mizí dřív, než stihnou vychladnout. S těstem se velmi dobře pracuje a množství droždí se nelekejte, vážně není cítit.
Suroviny pro 60 kusů
60 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 27 505 kJ / 6 574 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 153,21 g |
Tuky | 343,33 g |
Vláknina | 28,35 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 725 mg |
Sůl | 1,69 g |
Sacharidy | 682,79 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
A ještě něco jsem zapomněla ... kdo chce a má rád, přidá do tvarohu předem v rumu naložené rozinky.
A kdo je chce mít opravdu pěkné a ne takové šišoidy jako já, těsto rozválí a tvořítkem nebo vhodnou skleničkou vykrajuje kolečka, pak bude za hvězdu :-) ať se daří..
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 1. 2012 15:23
Ja robím rada s kysnutým cestom, ale v príprave takýchto krásnych koláčkov mám medzery, vždy ich mám veľké a často neforemné... Prosím, po vytvorení koláčkov okamžite dať piecť alebo chviličku nechávaš na plechu?
17. 1. 2012 15:15
17. 1. 2012 15:07
a děkuju
chocolate: děkuji Orionko snažila jsem se, aby to bylo jasné i začátečníkům..sama nejlíp vím, jak vypadaly moje kuchařské začátky
a máš pravdu..vanilka je opravdu čerstvá..dovozená dcerou z Ugandy..a ta vůně..jo a ten muškátový oříšek, který je tam vidět i v obale , ten je pro změnu z Indonésie..taky dcera..furt někde trajdá
17. 1. 2012 15:04
17. 1. 2012 14:44
edit-nevidím náhodou na fotce čerstvou vanilku?
17. 1. 2012 14:41
17. 1. 2012 14:27
17. 1. 2012 14:04
17. 1. 2012 14:02
já, bohužel, taky jsem na něm přímo závislá
17. 1. 2012 14:00
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 19 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 1 hodinou
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 10 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 11 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 13 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 13 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 13 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 13 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 14 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 16 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co připravit dětem do školy, aby si na svačině pochutnaly, nevyhodily ji a nebyly to jen prázdné kalorie
Naučte se s námi skvělé dvojctihodné koláče jako od babiček. Podle videa a osvědčeného postupu krok za krokem
Proč nechat těsto kynout v lednici? Buchty i mazance budou mnohem lepší, když dodržíte tento postup
Další recepty
Tématické fráze: koláčky bez kynutí kolace bez kynuti kynute koláče kynuté koláčky bez kynutí kynuté koláčky kynuté koláče bez kynutí tvarohové koláče bez kynutí kynuté buchty bez kynutí překládané koláče koláčky tvarohové koláčky bez kynutí kynutý koláč na plech bez kynutí koláče kynuté kynutý koláč bez kynutí kolace z kvasnic bez kynuti koláčky kynuté koláče kynuté přes noc koláčky bez kvasnic překládane kynute těsto svatební koláčky bez kynutí
Suroviny: mouka hladká, mléko, olej, žloutek, droždí čerstvé, cukr moučkový, sůl, kůra citronová, rum, ořech muškátový, tvaroh, cukr vanilkový, cukr moučkový, žloutek, mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, povidla švestková
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kOGE
115 názorů