Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Alsaské zelí - choucroute / šukrut/ II v PH

Hodnocení receptu je 5,0 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 996 kJ /
2 867 kcal
Bílkoviny146,43 g
Tuky187,84 g
Vláknina25,80 g
Cholesterol 419 mg
Sodík 10,46 g
Sůl25,80 g
Sacharidy60,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu pokrájíme a necháme ji rozpustit na pánvi. Přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, necháme zpěnit, vložíme vepřové maso a zprudka orestujeme. Krok 2: Do PH dáme zelí, promícháme s připravenou směsí, zalijeme vínem, přidáme koření a zapneme na High (4 hodiny). Krok 3: Po třech hodinách vložíme uzené maso, klobásu, kterou můžeme pokrájet na větší kusy a necháme vařit společně. Půl hodiny před koncem přidáme párky, pálenku a doděláme. Podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 23. 1. 2012

Poznámka autorky maris

Brambory se mohou vložit do hrnce zároveň se zelím, já je ale raději vařím zvlášť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Alsaské zelí - choucroute / šukrut/ II v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJ17

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Alsaské zelí - choucroute / šukrut/ II v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJ17

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

maris: Alsasko je sice část Francie, ale jinak si tam připadáte jako v Německu: k jídlu uzeniny a kysané zelí (jinak ve Francii používané výjimečně), typicky německá středověká architektura, názvy obcí a měst většinou německé ... Zajeďte si tam a zjistíte, že je to jiný svět než zbytek Francie.

Tonja: Možná je to tím, že v minulosti součástí Francie vždycky nebylo. :-O

Alsasko je sice součástí Francie, ale od zbytku Francie se výrazně odlišuje. Města i vesnice mají německy znějící jména, typickým jídlem je zelí. A Francouzi (z jiných částí Francie) nazývají právě Němce "zeložrouty".

Zdenka1: Zdeni, díky za vyzkoušení a za fotku,:-) jsem moc ráda, že jste spokojení a jsem přesvědčená, že PH Tě nezklame;-):-)

Konečně i já patřím mezi majitele PH. K otestování jsem si vybrala tvůj recept. Musím říct, že jsem udělala dobře:yes:. Moc jsme si pochutnali:-p. Posílám poděkování za výtečný recept, bodík a fotku.

magdalenka: no tak dobře, upřesňuji - VY i MY:-))

maris:nie VY! Ale MY!

magdalenka: samozřejmě i my:-D.
Jablíčko v některém receptu je, v některém není. Já bych ho tam, kdybych nezapomněla, dala, ale protože jsem ho nedala, tak jsem ho ani nenapsala ani do receptu:-)

maris:aj my?
Jablko sa nedáva do tejto špeciality z Alsaska?

Moc děkuji:-K, je to stará francouzská klasika, která potvrzuje, že Francouzí ví, co je dobré:-p:-)
Irrenko, myslím, že si pochutnáte;-)

Příští týden přijde na řadu:yes::yes::yes::yes:Skvělý receptík:yes:

Paráda;-):yes::-K

Príma mňamka:-p+15:yes:

Dokonalé jako vždy :yes:+

:yes::yes: 2 body odo mna klasika , super jedlo .:-K

Tématické fráze:
alsaské speciality, alsasky hrnec, alsaské kotlety, alsasské zelí, alsazske zeli, alsaské zelí v pomalém hrnci, chocrout, francouzske jidlo šukrut, choucroutte, suk rut, alsazke kysané zelí, alsaské speciality., šukrut v pomalém hrnci, alsaské recepty, recept na alsaskou pánev, schukrut, alsaská kotleta, alsaské, šukrut koleno, alsaský šugrut

Suroviny:
zelí kysané, maso vepřové, krkovice uzená, klobása pikantní, párky, slanina, cibule, víno bílé, pálenka třešňová, jalovec, bobkový list, tymián, sůl, pepř, sádlo husí

Přidat fotografie receptu