Bramborové knedlíky, které mě dostaly...
Oblíbenou přílohou českých jídel jsou knedlíky. Kromě kynutých a karlovarských si můžete připravit i bramborové. S těstem se musí pracovat rychle, protože má tendenci řídnout, ale s naším receptem se vám jistě povedou.
Suroviny pro 3 kusy
3 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 9 237 kJ / 2 208 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,36 g |
Tuky | 19,62 g |
Vláknina | 32,50 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 266 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 419,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: ProŽeny.cz, autor receptu je Magdalena Hendrychová
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 1. 2024 13:33
Dobrý den, popravdě, dělám bramborové knedlíky z brambor vařených ve slupce a v páře, nevyplaví se tak škrob a těsto mi vychází pak velmi soudržné.
Ale zkusím tento recept, vypadá to hezky, ten kypřící prášek je podle foto krásně nadýchne a už se těším na to žůžo pochutnání třeba se zvěřinovým guláškem.
Pak napíšu jak bylo!
Ale zkusím tento recept, vypadá to hezky, ten kypřící prášek je podle foto krásně nadýchne a už se těším na to žůžo pochutnání třeba se zvěřinovým guláškem.
Pak napíšu jak bylo!
8. 10. 2023 20:11
satelit: je to málo, vždy dávám o něco více
8. 10. 2023 20:10
ZuzVes: Jestli mohu poradit, dejte 40- 45 dkg mouky na 1 kg. Chce to vyzkoušet. 35 dkg se mi zdá málo. Záleží i na bramborách.
22. 1. 2023 09:23
Buchyna: U nás v rodině se špetka, ale opravdu jen špetka prášku do pečiva dávala do bramborových knedlíků vždycky. Stejně tak se kombinovala dětská krupička s polohrubou moukou. Knedlíky byly vždy OK, ale hodně záleží na tom, jaké jsou brambory.
21. 1. 2023 22:03
Dagmy: Váš komentár mažem. Aj negatívne hodnotenie receptu sa dá napísať slušne bez vulgarizmov.
8. 3. 2022 10:13
Už je jinak nevařím a vždy se povedou????
24. 11. 2021 17:54
Buchyna: to mě mrzí, že se ti nepovedly. Já jsem je dělal asi osmkrát podle receptu a vždy jsou perfektní a to jsem kuchařské ucho
7. 11. 2021 15:39
Recept mne nejprve zaujal. Překvapil mne ale PP a postrádám dětskou krupičku, která do bramborových knedlíků patří. I přesto jsem se do nich pustila. S těstem se mi dobře pracovalo a knedlíky vypadaly skvěle. Ovšem po 8 min. se mi začaly rozvářet Po vytažení z vody se mi rozpadly na malé kousky. Nejsem žádné kuchařské ucho, bram. knedlíky (z brambor ve slupce)dělám už dlouho a nikdy se mi nerozvařily. Můj názor je, že se rozpadly kvůli PP, je tu naprosto zbytečný. Tento recept už dělat nebudu
25. 2. 2018 22:29
dělám bramborové knedlíky na různé způsoby, vyzkouším i tento v páře
30. 1. 2018 09:29
Alena: Jsem tady procházela recepty na bramborové knedlíky, ale všechno mi přijde zbytečně složité.
Půl kila nakrájených brambor uvařím doměkka, sliji a vrátím zpět do kastrolu, vezmu šťouchadlo a ještě vařící rozšťouchám, přidám cca 200 g dětské krupičky - chce to trochu cviku, když máte pocit, že by to ještě trochu chtělo, tak to právě už ne, dle sezóny trochu bramborového škrobu, jedno vejce, sůl, rychle stále šťouchadlem zpracuji v těsto. V hrnci už mi vaří voda, těsto rozdělím na tři části, rychle uválím 3 knedlíky - válečky, máme radši menší ( chce to trochu plechové ruce, je to fakt horké), dám do vařící vody, lehce podeberu ode dna, ztlumím plamen, v průběhu 1x otočím a po cca 12-ti minutách jeden vyndám a nakrojím, skoro vždy je to akorát. Přidáním špetky kurkumy do těsta dostanou krásnou barvu. Nádobí - hrnec, kastrol, šťouchadlo....
Půl kila nakrájených brambor uvařím doměkka, sliji a vrátím zpět do kastrolu, vezmu šťouchadlo a ještě vařící rozšťouchám, přidám cca 200 g dětské krupičky - chce to trochu cviku, když máte pocit, že by to ještě trochu chtělo, tak to právě už ne, dle sezóny trochu bramborového škrobu, jedno vejce, sůl, rychle stále šťouchadlem zpracuji v těsto. V hrnci už mi vaří voda, těsto rozdělím na tři části, rychle uválím 3 knedlíky - válečky, máme radši menší ( chce to trochu plechové ruce, je to fakt horké), dám do vařící vody, lehce podeberu ode dna, ztlumím plamen, v průběhu 1x otočím a po cca 12-ti minutách jeden vyndám a nakrojím, skoro vždy je to akorát. Přidáním špetky kurkumy do těsta dostanou krásnou barvu. Nádobí - hrnec, kastrol, šťouchadlo....
30. 1. 2018 07:59
Vadí mi přidávat pečicí prášek i ten ocet, je to zbytečné.
16. 1. 2018 11:56
nejlepší bramborové knedlíky jsou z teplých brambor, ale s těstem se musí rychle pracovat, jinak řídne a prášek do pečiva je zbytečný
20. 10. 2017 15:08
lubinka: Přidává se proto,že pak hotové knedle nemodrají nebo nečernají,přidává se jen troška octa do těsta,lžíce,lžíce a půl....já dávám trošku octa i do vody...
16. 9. 2017 05:32
Proč se do knedlíků pridává ocet, to jsem ještě nikdy neslyšela ?
21. 7. 2017 14:25
teny1: ...a co PCB? V mikrotenu NE !!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 6 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 4 minutami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 7 minutami
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 12 minutami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 13 minutami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 20 minutami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 41 minutami
Kuřecí špíz s jogurtem
MAMINECKA uvařil před 54 minutami
Ananasové řezy s krémem a ořechy
dexulka uvařila před 1 hodinou
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
HancaSvarc uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Dalbas uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na ty nejlepší bramborové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera se povedou na jedničku
Zbylé knedlíky snadno ohřejeme, nejlépe to jde nad párou. Začátečníkům poradíme, jak to udělat, aby po ohřátí chutnaly jako čerstvé
Hrníčkové knedlíky můžete mít připravené do pěti minut: Chutnají báječně a uvařit je dokáže i kuchařský amatér
Další recepty
Tématické fráze: nejlepsi bramborove knedliky recept nejlepší bramborové knedlíky-recept nejlepší bramborové knedlíky nejlepsi bramborovy knedlik bramborové knedlíky v páře bramborový knedlík nejlepší bramborové knedlíky bramborove knedle bramborový knedlík na pare bramborové knedlíky na páře výborné bramborové knedlíky bramborový knedlík v páře bramborový knedlík vařeny v páře bramborový knedlík s práškem do pečiva bramborové knedlíky recept bramborové knedlíky s kypřícím práškem nejlepší recept na bramborové knedlíky vynikajici bramborovy knedlik bramborové knedlíky s práškem do pečiva bramborové knedlíky s práškem do pečiva
Suroviny: brambory, mouka polohrubá, vejce, sůl, kypřící prášek do pečiva, ocet
Bramborové knedlíky, které mě dostaly...
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yMpR
67 názorů