Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné papriky

Máte doma hodně paprik a nevíte, co s nimi? Skočte k řezníkovi pro mleté maso a uvařte si obědovou klasiku v podobě plněných paprik. Jemná rajská omáčka získá od paprik charakteristickou chuť. Jako příloha je nejvhodnější houskový knedlík.

Hodnocení receptu je 4,9 (55×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 409 kJ /
2 966 kcal
Bílkoviny245,51 g
Tuky106,72 g
Vláknina19,10 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 756 mg
Sůl1,48 g
Sacharidy246,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ryžu podusíme do polomäkka. Necháme vychladnúť. Krok 2: Potom ju zmiešame s mletým mäsom, vajcami, osolíme, okoreníme a naplníme vyčistené celé papriky. Ak nám mäso zostane, urobíme z neho gule s priemerom asi 4-5 cm. Krok 3: Na oleji opražíme múku s klinčekami, zalejeme studenou vodou (množstvo také, aby sme dostali stredne hustú omáčku), vmiešame pretlak, osolíme, ochutíme cukrom (omáčka má byť vyslovene sladká) a za stáleho miešania privedieme k varu. Krok 4: Keď omáčka začne vrieť, vložíme naplnené papriky, prípadne i gule, a pomaly varíme asi 40 minút. Krok 5: Podávame s knedlíkom nebo zemiakmi.
Môžu sa robiť aj iba gule, bez plnenia paprík, ale omáčka už nebude mať tu správnou chuť, ktorú jej dodajú papriky. Kto má rád pikatnejšie, naplní 1-2 pálivé papriky.

TIP: Oblíbené recepty z paprik

Zveřejněno 25. 8. 2008

Poznámka autorky tejaja

Paradajková omáčka sa u nás na Šariši varí sladká. Nemá byť len dochutená cukrom, ale vyslovene sladká.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné papriky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPpV

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné papriky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPpV

Komentáře (62)

Plněné papriky nemusí být jen s omáčkou, můžete je zkusit i jinak

Ráda čtu vaše komentáře. Některé pobaví, jiné naučí něco nového. Já vařím postaru, mám na to věk a měla jsem skvělé učitelky - maminku a babičku. Ale nebráním se i novým receptům a chutím, proto léta sleduji a mám ráda Top recepty. A teď k těm plněným paprikám - samozřejmě míchám rýži s mletým vepřovým a krapet hovězím masem, jen nedávám vajíčko, náplň je šťavnatější. Mám ráda tymián, tak ho cpu kam se dá, i do náplně do paprik. Někdy přidám i cibuli, nebo česnek, nebo obojí. Po naplnění papriky opeču ze všech stran, teprve potom podleju a dusím.No a potom klasicky ze šťávy vyrobím rajskou , přiměřeně sladkou.
Přeju vám všem dobrou chuť. DĚKUJU ZA VAŠE KOMENTÁŘE ! :-K

Dnes jsem papriky dělala téměř stejně, jen místo hřebíčku jsem omáčku ochutila skořicí. Dělávám taky lehce sladší, ale to je už na každém, jak si ji dochutí. Někdy místo rajčatového protlaku používám pasírovaná rajčata. Na uvedený počet porcí mně stačilo o dost méně masa. Někdy mám pocit, že bude náplň málo soudržná, tak přidávám malinko Solamylu. Podávala jsem s houskovým knedlíkem. :-K

hazel: Ďakujem, teší ma, že chutnalo. :-K U nás paradajková omáčka musí byť sladká. Inak to neide. ;-):-8

Dnes k veceri plnene papriky podle tohoto recepisu. Pekny recepis a vsem moc chutnalo. Urcite budu delat znovu. Dekuji za recepis

Tonja: Souhlasim nasladko . A nikdy jsem ji nemel rad , dokud jsem nezjistil , ze staci cajova lzice mlete skorice a je to super . Jinak ryzi absolutne nedavam , kdyz je masova nadivka trosku ridsi dam trochu strouhanky a necham chvilku odlezet .
Jinak jste mi pripomnela detsvi , chodil jsem na prazdniny k tete do Hodonina a mockrat jsem se prejedl morusi , to byla takova strasne dlouha alej , tusim , ze smerem do Rohatca . Mozna tam uz neni , nebyl jsem tam desitky let .

tejaja: Jsme z jižní Moravy (od Znojma přes Brno až po Hodonín a Uherské Hradiště. Rajská omáčka se u nás vždycky dělala chuťově do sladka.

:yes::yes::yes:<3:-Kdělám obojí, naslano i nasladko:-)

Tonja: :-) U nas vzdy sladka. :-D Som rada, ze aj niekde inde sa vari sladka.;-)

tejaja: Moje babička, moje matka, moje tchyně i moje manželka dělaly rajskou vždy s příchutí do sladka.

Colombo65: Souhlas. Jedině s rýží je to ono, bez rýže je nádivka tuhá.

evinecky: Ďakujem. :-K

Díky mé oblíbené kuchařce - Tejaja, které recepty nezklamou, tuto omáčku dělám s chválou celé rodiny. Je vynikající. :-*:-*:-K

Simona Skolakova: Ďakujem, som rada, že chutnalo. ;-);-);-)

Dnes jsme měli plněné papriky podle tohoto receptu,moc se povedlo a hlavně byla pochvala,chutnalo;-)díky Tejajko:yes:
Přidala jsem fotečky;-)

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
plněné papriky, plnena paprika, plněné papriky recept, recept plnene papriky, recept na plněné papriky, recepty plnene papriky, plnena paprika recept, recept plnena paprika, plněny papriky, recepty plnena paprika, papriky plněné, plněné papryky, recepty na plnene papriky, paprika, plněné papriky mletým masem, plněné papriky recepty, plnénépapriky, recept na plněnou papriku, top recepty plněné papriky, plnena paprika v paradajkovej omacke

Suroviny:
maso mleté mix, rýže, vejce, sůl, pepř mletý, paprika čerstvá červená, protlak rajčatový, mouka hladká, koření hřebíček, olej, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu