Grilovaná mrkev
Pokud máte rádi grilovanou zeleninu, určitě ochutnejte grilovanou mladou mrkev. Stačí ji krátce povařit, potřít grilovacím kořením a poté grilovat. Získá tak krásnou barvu a výraznější chuť. Hodí se například jako příloha k masu.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 596 kJ / 142 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,80 g |
Vláknina | 11,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 320 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 24,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 6. 2012 09:26
simča: povařím kvůli měkkosti a dogrilovávám pro chuť. Nerozumím "a i tam přidává olej" - kam??? Jen do grilovací marinády.Nikam jinam.
26. 5. 2012 18:04
skvělý nápad, určitě vyzkouším. mňam
26. 5. 2012 15:12
Grilovat se dá cokoli,je báječná a kedlubny jsou také super zkuste.Já pokud není mrkev letošní a tedy mladá blanšíruji,pak na gril,mladá není třeba,ale každý je zvyklý dělat jinak.,
26. 5. 2012 09:22
Mňam
25. 5. 2012 22:35
simča: to nevím.. to bude muset prozradit autor
25. 5. 2012 22:19
rebeka: Ale proč předváří a pak griluje a i tam přidává olej, to se mi zdá opravdu zbytečné
25. 5. 2012 22:09
míla: to je otázka.. tady je článek o mrkvi.. takže citace:
Vařená nebo nevařená?
Vůbec nejlepší pro náš organismus je mrkev vařená. Syrová mrkev má totiž tuhé buněčné stěny, ze kterých tělo dokáže využít jen menší část beta-karotenu. Při vaření mrkve se stěny buněk narušují, a pokud vařenou mrkev podáváme jako součást jídla obsahujícího tuk, dokáže tělo vstřebat víc než polovinu beta-karotenu. Jen pro srovnání – z tepelně upravené mrkve za přítomnosti tuku je využitelnost beta-karotenu asi 60 %, ze strouhané syrové mrkve asi 30 % a kousáním syrové mrkve využijeme jen asi 5 % beta-karotenu.
Vařená nebo nevařená?
Vůbec nejlepší pro náš organismus je mrkev vařená. Syrová mrkev má totiž tuhé buněčné stěny, ze kterých tělo dokáže využít jen menší část beta-karotenu. Při vaření mrkve se stěny buněk narušují, a pokud vařenou mrkev podáváme jako součást jídla obsahujícího tuk, dokáže tělo vstřebat víc než polovinu beta-karotenu. Jen pro srovnání – z tepelně upravené mrkve za přítomnosti tuku je využitelnost beta-karotenu asi 60 %, ze strouhané syrové mrkve asi 30 % a kousáním syrové mrkve využijeme jen asi 5 % beta-karotenu.
25. 5. 2012 21:46
hm,mrkev je zdravá jen syrová,tohle tedy pro mě ne a k tomu ještě na grilu,vůbec si neumím předtavit tu chuť.A nepište mi nikdo,ať to tedy vyzkouším
25. 5. 2012 20:37
Jen mi není jasné, když je to mladá mrkvička a griluješ ji 10-15 minut, proč ji předtím předváříš Zdá se mi to zbytečné a vše, co mrkvička v sobě má skončí v té vodě.
25. 5. 2012 20:09
25. 5. 2012 19:38
Skvelý nápad!
25. 5. 2012 19:38
Grilovat mrkev mě nikdy nenapadlo, ale vypadá to dost dobře
25. 5. 2012 19:28
25. 5. 2012 19:25
vypadá to zajímavě :) a chutně :)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno před 5 hodinami
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno před 6 hodinami
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno před 8 hodinami
Škvarkové bulky
Přidáno před 9 hodinami
Jednoduchá pomazánka z tvarůžků
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pomazánka z tresčích jater se smetanovým sýrem
Elivet uvařila před 1 hodinou
Omáčka z hlívy ústřičné
Kacora13 uvařila před 3 hodinami
Domácí rizoto
honza3792 uvařil před 4 hodinami
Dvojctihodné koláčky
Modraska uvařila před 5 hodinami
Medová kachna
ZdeLena uvařila před 5 hodinami
Uzená zeleninová polévka
Gregusa uvařila před 9 hodinami
Těsto na pizzu
Pandyss uvařil před 10 hodinami
Vepřové kousky na kmíně
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: grilovaná kedlubna nať z mrkve recepty nať z mrkve grilování mrkve grylovaná mrkev grilovana mrkva grilované mrkve grilované mrkvičky grilovaná mrkvička recept na grilovanou mrkev grilivana mrkev grikovaná mrkev grilovaná mrkev v troubě mrkev s natí recept mrkev nat jak využít nať z mrkve jak využít nať mrkve mrkev recepty griovana mrkev mrkev vaření
Suroviny: mrkev, olej, koření grilovací, sůl
Grilovaná mrkev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BOPJ
14 názorů