Domácí listové těsto + slané šátečky
Slané šátečky, plněné náplní z Lučiny, oliv a česneku, posypané sezamovými a lněnými semínky, vás překvapí svojí skvělou chutí a sklidí úspěch u všech vašich strávníků, kteří se jich budou dožadovat pravidelněji.
Suroviny pro 48 kusů
48 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 16 350 kJ / 3 908 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,21 g |
Tuky | 256,90 g |
Vláknina | 17,42 g |
Cholesterol | 618 mg |
Sodík | 1,18 g |
Sůl | 2,79 g |
Sacharidy | 310,52 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud se do surovin na těsto dají tekutiny, které jsou uvedeny, nebo 200ml mléka, či jen samotná voda, není to poznat. Mám to léty odzkoušeno. Dávám vždy to, co zrovna mám.
Do náplně jsem použila 2 obyčejné 1/2 kg bílé jogurty, které jsem nechala přes noc v utěrce rozložené v cedníku při pokojové teplotě odkapat. (libovolná slaná, nebo sladká náplň).http://www.toprecepty.cz/recept/16396-pomazanka-z-...
Z těsta také můžeme dělat záviny(štrůdly)se sladkou, nebo slanou náplní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 2. 2015 19:47
fantazie ,super. Chutná velice už žeru 2 kousek! Štrudl je z něj lepší než šátečky. Teď bude dilema ,který upéct ,tvuj nebo strakoničák. Mně chutná víc tvuj.
6. 2. 2015 17:35
Těsto bylo ve vodě v lednici dvě hodiny. Trošku málo lístkovalo,asi jsem ho moc natenko vyválela.Šátečky mi tři kousky trošku vytekly,ale to ty potvory dělají furt.Dala jsem jenom čtvrt čajové lžičky sul,je to na slané pečivo málo.Šátečky již nejsou,byly okamžitě po vychlazení sežrány. Výborné,ale fakt potřebují do těsta víc soli. Fotku jsem stihla !!!!!
Štrudl vypadá naprosto báječné ,neprasknul,nevytekl nádherně se upekl 45 minut na 160 horkovzduch.Právě se chladí,nakrojím až zítra uleželý ,když se ho podaří ustrážit.Dnes vyfotím celou nohavici,zítra řez. Nedalo by se to těsto udělat s máslem?
4. 2. 2015 20:28
Foťák si pujčil synáček,tak nevím jestli pošlu fotečky.A když to bude dobré tak to rozhodně budu péct víckrát.Manžel takové mňamky zbožňuje,takže fotečky budou.
4. 2. 2015 14:01
2. 2. 2015 22:11
16. 1. 2014 22:02
16. 1. 2014 12:34
16. 1. 2014 12:12
31. 8. 2013 19:06
31. 8. 2013 18:52
25. 11. 2012 12:17
24. 11. 2012 21:34
A bodík samosebou přidán
Tak pěkný den
24. 11. 2012 13:42
23. 11. 2012 21:28
V Kauflandu měli Lando za 10kč, tak jsem je vykoupila :-P
Mám vyzkoušeno i na kremrolích, opravdu moc dobré a levné
23. 11. 2012 15:27
Ano,je to přesně tak,jak píšeš.V té studené vodě je to na urychlení"procesu zrání"Pokud budeš ještě někdy toto těsto dělat,můžeš připravit i večer a dát na noc do ledničky už bez vody.Druhý den se s těstem krásně pracuje
Jinak ty slabší tuky moc vhodné nejsou(mám odzkoušeno)Těsto v troubě nenaskočí a je po upečení takové jakoby zdrclé.Tak raději opravdu ten 100%tuk a může to být i Iva.Nevadí,že je to jen 200g balení
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 3 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 4 hodinami
Bezlepkové ovesné lívanečky s banánem
Přidáno před 9 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno 10. 6. 2024 17:44
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno 10. 6. 2024 17:21
Právě bylo uvařeno:
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 19 minutami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 2 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 2 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 3 hodinami
Cuketa s mrkví, řapíky a pórkem v kuskusu
Magdalena.Dobromila uvařila před 4 hodinami
Kuřecí játra v marinádě
PetraCy uvařila před 4 hodinami
Jednoduchý houbový guláš
Smirny uvařila před 5 hodinami
Burger z červené čočky
Majda07 uvařil před 5 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Petaja uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Slaný závin jako z Prostřeno: Jak ho pečeme u nás v redakci a co dáváme do náplně, aby byla šťavnatá?
Celerový salát na chlebíčky: Celerem rozhodně nešetřete, chuť kromě majonézy a cibule doladí ještě jedna ingredience
9 tipů na slané dobroty z listového těsta: Upečte si pizza šneky, závin i party válečky!
Další recepty
Tématické fráze: listové těsto na slano šátečky z listového těsta slané recept na domácí listové těsto slané šátečky z listového těsta domaci listove testo šátečky z listoveho testa slané náplně do listového těsta listového těsta slané domácí listové těsto recept listové těsto slané recepty slaná náplň do listového těsta listove testo recepty šátečky z listového těsta na slano slané šátečky listové testo domácí slané recepty z listového těsta slané z listového těsta listove testo slane recept listové těsto na slano štrudl z listového těsta na slano
Suroviny: tuk 100%, mouka hladká, mléko, voda, žloutek, sůl, olej, semínka lněná, semínka sezamová, lučina, pažitka, česnek, sůl, pepř mletý, olivy
Domácí listové těsto + slané šátečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jz5D
50 názorů