Pěry z bramborového těsta
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 324 kJ / 1 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,18 g |
Tuky | 9,81 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 137 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 251,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept pochází z knihy: Jak se dříve žilo a co se jedlo v Hluku aneb opomíjená jídla a zvyky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 8. 2012 21:54
Zdeni, mám kuchařku Recepty našich babiček a tam je hodně takových dobrůtek, ráda si v ní čtu a také se inspiruji a za tyto výborné pery posílám 10. bodík
20. 8. 2012 19:58
Jsou krásné! Někdy musím vyzkoušet.
20. 8. 2012 18:24
oo dýýjo povidlove tasticky sypnouti osmazenou strouhankou, ovlazit hebkym voňavym maslinkem, pekne vopraudovym, zadny mixle v pixle, a pak manu tuhle pomalu vkladat do tlamky, zasnit se pod tihou tech vonavych ceskych chutia nazrat se s prominutim jako plase omlouvam se, to nee ja, to moje emoc
20. 8. 2012 17:51
Moc dobré jedlo. Cesto sa dá snaď použiť aj na slivkové gule
20. 8. 2012 16:14
20. 8. 2012 14:07
krásné "krojované" jídlo
Zdeničko, já jsem si zakoupila knihu "Slovácká kuchyně", autor Jaroslav Vašák.. pochází tento krajový klenot odtud, nebo je to z jiného zdroje ať tak či onak, všechny bodíky jsou tvoje ó jééééé
Zdeničko, já jsem si zakoupila knihu "Slovácká kuchyně", autor Jaroslav Vašák.. pochází tento krajový klenot odtud, nebo je to z jiného zdroje ať tak či onak, všechny bodíky jsou tvoje ó jééééé
20. 8. 2012 14:05
Ano ano, je to velká dobrota
20. 8. 2012 13:49
moje nejoblibenejsi, jen brambory, mouka a voda, napln povidla a sypat makem ... dokonalost
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 10 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 34 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 12 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Další recepty
Tématické fráze: guliváry bramborové pery recepty z bramboroveho testa trnkové gule povidlové pěry opomijena jidla a zvyky slovácké pěry recept na gulivary recept na pěry testo na pery bramborové pěry s povidly bramborové gulivary s makem marie lekešova hluk guliváry recept trnkove pery jak se dříve žilo a co se jedlo v hluku pokrmy z bramboroveho testa z bramborového těsta švestkové guliváry gulivary recepty
Suroviny: brambory, mouka hrubá, krupice dětská, solamyl, vejce, ocet, sůl, povidla švestková, mouka, máslo, mák mletý, cukr moučkový
Pěry z bramborového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WkW
23 názorů