Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Kynuté těsto, máslo a skořice, to je nádherný estonský kringel. Příprava může vypadat docela obtížně, ale opak je pravdou. Pokud milujete švýcarky, trdelník nebo skořicové šneky, pak je pro vás tento pletenec jako stvořený. Má jen jednu nevýhodu - velmi rychle mizí.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 17 214 kJ / 4 114 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,69 g |
Tuky | 153,42 g |
Vláknina | 24,56 g |
Cholesterol | 823 mg |
Sodík | 3,37 g |
Sůl | 8,32 g |
Sacharidy | 578,42 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Maminčiny recepty - Estonský kringel
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 4. 2024 13:29
Děkuji za recept, pekla jsem přátelům na oslavu a měl velký úspěch, chuťový i vizuální ☺️
21. 12. 2023 19:23
Fantastický, tento týždeň som ho piekla 3 krát za sebou. Môžem akorát pridať fotku prázdneho taniera. Úplne nás nadchol.
13. 3. 2022 19:14
Pekla jsem ho před třemi lety a byl výborný. Dnes se mi podařilo recept po letech opět najít. Proto ihned ukládám a budu péct častěji :)
16. 4. 2016 17:49
Dělala jsem ho poprvé na Velikonoce a dopadlo to na 1, výborný recept
27. 10. 2014 14:08
Tak jsem dnes vytvořila luxusní ňamku z vašeho receptu. To nemá chybu děkuji za recept a budu sledovat zda pošlete další. Ráda zkouším nové věci ještě jednou děkuji.G.M.
27. 4. 2014 08:26
xalfons:..a byl V Y N I K A j Í C Í !!, nadýchaný, super,taky si ukládám recept
20. 4. 2014 14:36
Právě jsem ho dopekla!K tomu Vašemu těstu chci říct, že je super! Dělala jsem kringely už dva, kdysi,ale ty těsta(každé bylo z jiného receptu)v syrovém stavu nebylo jako to Vaše,ty moje byli tuhé. S tímhle se mi krásně pracovalo i když jsem nedělala kringely jako takové, zkusila jsem změnu. Těsto jsem rozdělila na tři kusy, vyválela a každé nalnila něčím jiným: 1) mák s cukrem, 2)skořice s mandlemi 3) tvaroh s rozinkami. Smotala jsem je pak do sebe, do něčeho podobného jako kringel, ale těsta jsem nepůlila, posypala mandlemi. Jíst ho ještě nebudeme až zítra na Velikonoce, tak doufám, že bude všem chutnat?
11. 4. 2014 14:39
Před chvilkou jsem ho vyndala z trouby, je výborný. Vůbec není suchý jak někdo dole psal. A protože u nás všichni milujeme skořici, doufám, že bude chutnat celé rodině.
2. 3. 2014 19:30
Suprový recept
Neodolala jsem a hned zadělala těsto v pekárně,jen jsem dala do těsta trochu víc tuku - 80g máslové Hery.Pletenec dopadl na jedničku a hlavně výborně chutná
Autorce receptu jen samá chvála
Neodolala jsem a hned zadělala těsto v pekárně,jen jsem dala do těsta trochu víc tuku - 80g máslové Hery.Pletenec dopadl na jedničku a hlavně výborně chutná
Autorce receptu jen samá chvála
15. 2. 2014 18:24
Včera jsem náhodou narazila na recept a dnes jsem pekla. Těsto umícháno v pekárně a kringel jsem pekla v remosce. A dokonce napoprve se mi povedl celkem obstojně vytvarovat. Výborný
5. 1. 2014 15:48
Zajímavé a chuťově famózní!
30. 12. 2013 17:57
Nemá chybu! Už ho peču podruhé za tři dny Tentokrát jsem si přidala plátky mandlí, dovoluji si přidat fotečku. Díky za super recept
12. 12. 2013 11:09
Mě se recept líbí a chystám se ho udělat. Ovšem v určitém směru chápu zvědavce, který se ,bije' za správné názvy různých jídel, ale zrovna u kringelu je tak jasný jeho kulinářský koncept a i v Česku je podobný recept s mákem a říká se mu pletenec. I když vím, jak se jmenuje kringel správně, tak ,pletenec' bych opravdu s čistým svědomím ospravedlnil. Třeba minestrone pod názvem italská zeleninová polévka bych asi těžce nesl, ale takhle je to naprosto normální...
4. 12. 2013 21:56
vynikajúceeeeeeeee
2. 11. 2013 12:33
Zdravim je mi 16 let a tento recept jsem zkousela poprve a je uzasny! Dekuji za napad
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 7 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 13 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 15 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 16 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 10 minutami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 15 minutami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 2 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 3 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 5 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 5 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 5 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 5 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Koláčové dobroty od Marcely: Pekařka nám prozradila svůj recept na dvojctihodné koláčky, které voní máslem a rumem
Jak na kynuté těsto? S našimi radami a tipy zvládnete hravě buchty i vánočku nebo mazanec
Skořice je oblíbené koření i lék. S její konzumací bychom to ale neměli příliš přehánět
Další recepty
Tématické fráze: skořicový kringel škořicovy věnec recept skořicový věnec kringel recept estonský kringel maminčiny recepty estonský kringel kringel estoňský tringel kynuty skoricovy venec kringl estonsky venec estonský kringel recept skořicový pletenec video pletenec tringel kringel brydova kynutý skořicový pletenec kringel z domácí pekárny skořicový tringel estonsky kringl
Suroviny: mléko, žloutek, máslo, cukr, sůl, mouka hladká, droždí čerstvé, cukr krupice, skořice, máslo
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PgP2
74 názorů