Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Kynuté těsto, máslo a skořice, to je nádherný estonský kringel. Příprava může vypadat docela obtížně, ale opak je pravdou. Pokud milujete švýcarky, trdelník nebo skořicové šneky, pak je pro vás tento pletenec jako stvořený. Má jen jednu nevýhodu - velmi rychle mizí.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 17 214 kJ / 4 114 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,69 g |
Tuky | 153,42 g |
Vláknina | 24,56 g |
Cholesterol | 823 mg |
Sodík | 3,37 g |
Sůl | 8,32 g |
Sacharidy | 578,42 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Maminčiny recepty - Estonský kringel
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 9. 2012 14:01
zvědavec: Každým vaším dalším komentářem jen dokazujete svojí ubohost, pochybuju, že to někoho zajímá...nemohl byste toho nechat?
6. 9. 2012 13:55
Hella:opravdu neni čas hledat? vžyt jenom vyhledáváte a přepisujete sem.Jako milion kuchařek nedělá kuchaře,co? a odkud jste se inspirovala?? Směšná a malá obhajoba.
6. 9. 2012 12:36
Hella: moje řeč
6. 9. 2012 12:10
senky: Ano, problém vyhledávání - to mě přesně vedlo k tomu, že jsem název přejmenovala. Ale pletenec je tady tvarohový, ořechový atd. tak ať je tady i skořicový. Jak níže vysvětluji, nepokládala jsem název "kringel" za něco, co každý zná a ví o co se jedná. Svíčkovou - jak zmiňuje zvědavec - by asi nikdo nepřejmenoval, to je něco specifického, ale kringel? Něco o pečení vím, mám doma snad stovky kuchařek i starodávných, ale kringel se tam nikde nezmiňuje, tak mi to až jako taková svatokrádež nepřipadalo. Nikdy neměním názvy přejatých receptů a naopak nesnáším nicneříkající názvy jako např. "Moje dobrota" atd. Když zde přidávám recept, tak kontoluji, zda už na těchto stránkách není, ale přiznávám, že nemám čas hledat celé dny na netu jestli už někde ve vesmíru podobný recept neexistuje.
6. 9. 2012 08:30
Zaujala ma krásna fotka, nápaditosť, preto som včera vyskúšala, mizol závratnou rýchlosťou (napriek tomu, že som ho trochu pripiekla). Použila som k príprave cesta DP.
Jednoduché, voňavé, veľmi chutné. Doporučujem!
Jednoduché, voňavé, veľmi chutné. Doporučujem!
6. 9. 2012 07:57
zvědavec:Já až budu příště péct a hledat, zadám "skořicový" a bude vymalováno a protože "jsme" v Česku, tak "zaplétáme a pleteme", proto "pletenec" A prosím, až příště budeš takto rozhorleně bojovat za cizojazyčný název receptu na českomoravskoslovenských stránkách o vaření, přečti si po sobě Tvůj psaný projev. Předem děkuji.
5. 9. 2012 22:54
BILKOVAI:no bodeď by se líbil,když to není český recept,ale je obšlehlý bůhví odkud neee?? Minestore se mi taky nelíbí ,tak si ji tu budem pojmenovávat,jak se komu líbí.Ono taky aby ste tu mohli po stovkách přidávat recepty,nachlup stejné ale jiný názvy -alibisti.Čím víc tím líp cooo???A máme 5000000 receptů heeeeeeč. Zamysli se konečně.
5. 9. 2012 22:49
Hella:no já si nemyslím,že správný název receptu je nemístný.Nejde o to co se mi líbí a co ne!!!Jak je špatné parchantit recept tak je špatné i měnit název.Jako nebudeme říkat 4esko ,protože se mi to líbí či ne a budem říkat Čechy?Tak zkuste tohle říct v zahraničí,kdo porozumí? Jak je důležitý správný recept,tak je důležitý název.To mi nikdo nevymluví.A potom,pokud chci vyhledat recept,ten váš mi nikdy nevypadne a sama si protiřečíte.Rozhodně nebudu zadávat pletenec,fakt blbost.Tohle zkončí jako jiné,blbě nazvané recepty...Nikdo ho po pár měsících nenajde.Zbytečná práce,pouze na sebe upozorním ten den daným receptem a pak dál?Ta poznámka o p.Brýdový je mu úplně šumák.Koho to zajímá?Ta aspon nazvala recept tak jak má být.Jooo jako se mi nelíbí svíčková a budu jí říkat zeleninová???Vytváříte paskvily názvů.Kdyby ste vytvořila svůj recept neřeknu ani popel,ale toto .Jak říkám,stačí se zeptat svého svědomí co?
lentilka- chudák si ty ,protože nevíš o čem je tu řeč.Nechápavá co?
lentilka- chudák si ty ,protože nevíš o čem je tu řeč.Nechápavá co?
5. 9. 2012 18:56
Já jsem češka a slovo "kringel" se mi též nelíbí a líbí se mi, když se věci pojmenují po našem, t.j. česky. Hello recept, včetně obrázků se mi líbí a máš u mě +. Já bych to tak hezky nesvedla
5. 9. 2012 15:15
Jen k tématu.Mě osobně je jedno, jak se recept nazve, kdo a jak ho nafotí atd... Jsem ráda, když se někdo o recepty podělí a já mám možnost ho vyzkoušet. Každý starorecept si někdo někdy upravý, přejmenuje.Bohužel jsou lidé, kteří musí na sebe za každou cenu upozornit a znechutit druhému práci a radost. Takovým já říkám chudáci. Přijmout kritiku, že recept někoho neuspokojil je ok, ale slovíčkařit o správné formulaci je nesmyslné. Já za recept děkuji a dávám bodík za nápad.
5. 9. 2012 07:06
zvědavec: Název "kringel" se mi nelíbil a původní název jsem v receptu uvedla. Skutečně to tolik vadí? Ať si tomu každý říká jak chce. I tady je spousta variací na různé pletence . Když si na Seznamu zadáš "kringel" tak ti vyjedou na prvních 10 stranách (dál jsem nehledala) odkazy na to, že se jedná o nádobu na pivo. Pouze jediný odkaz je na www. mimirecepty kde je fotka tohoto pletence. Tak mi nepřipadalo, že by to bylo až tak specifické a nutné pojmenování. Přestože se s p. Brýdovou osobně znám a její dcera u nás trávila prázdniny, netuším, že se jedná o její recept. Jinak se domnívám, že tahle diskuze je naprosto zbytečná a není třeba v ní nadále pokračovat. Budu ráda, když si založíš svůj vlastní web na kterém budeš uveřejňovat svoje originální recepty. Budu ho osobně velmi ráda navštěvovat.
4. 9. 2012 17:33
zvědavec: Kringl nemá v ingrediencích skořici a i když se autorka inspirovala tvarem, je to její úprava.
4. 9. 2012 17:07
Je to Kringel ,pravým názvem.Já dost dobře nechápu,proč přejaté recepty nenazýváte správným názvem.Někdo ho obšlehne,nějak jinak nazve a už je to jiný recept,nebo proč?Mindráky?Nemožnost či neochota pohledat na netu?Pokud je to převzato z ,,maninčiných receptů"ještě to neznamená správnost.Nic osobního,ale recepty se neustále opakujou,přepisují ze stránky na stránku,a liší se jen názvem.Velká škoda.Jinak recept je z www.brydova.cz/recepty/domaci-pekarna/856-kringel
4. 9. 2012 15:48
Dnešní odpolední mlsota a musím říct, že opravdu vynikající Jednoduché ingredience, pohodlné zpracování(v pekárně), těsto, se kterým se senzačně pracuje, dokonce i to zapletení jsem celkem zvládla a vůně při pečení po celém baráku a ta chuť bod jsem už poslala, dnes ještě poděkování a ilustrační foto
30. 8. 2012 17:22
tak dnes jsem to pekla a už nemám ani co vyfotit super receptík a určitě se k němu budu ráda vracet, je to rychlé, chutné a děti alespoň na chvilku zavřely pusy, když baštily
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 3 minutami
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 6 minutami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 7 minutami
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 37 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 9 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 10 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 11 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Estonský věnec kringel: Severský vánoční moučník je krásně vláčný, omamně voní skořicí a příprava je překvapivě snadná
Skořice je oblíbené koření i lék. S její konzumací bychom to ale neměli příliš přehánět
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Další recepty
Tématické fráze: skořicový kringel škořicovy věnec recept skořicový věnec kringel recept estonský kringel maminčiny recepty estonský kringel kringel estoňský tringel kynuty skoricovy venec kringl estonsky venec estonský kringel recept skořicový pletenec video pletenec tringel kringel brydova kynutý skořicový pletenec kringel z domácí pekárny skořicový tringel estonsky kringl
Suroviny: mléko, žloutek, máslo, cukr, sůl, mouka hladká, droždí čerstvé, cukr krupice, skořice, máslo
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PgP2
74 názorů