Maminčin rýžový nákyp
Vděčná rychlovka, kterou můžete jíst teplou i studenou nebo si ji vzít v krabičce do práce, to je rýžový nákyp. Možná nevypadá na první pohled jako favorit, ale jakmile ochutnáte, změníte názor.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 20 164 kJ / 4 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,55 g |
Tuky | 145,35 g |
Vláknina | 46,20 g |
Cholesterol | 447 mg |
Sodík | 893 mg |
Sůl | 2,01 g |
Sacharidy | 737,19 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento nákyp nám dělávala maminka a já ji milovala.. nejen za ten nákyp :-)
Vynikající je se sušenými švestkami a vůbec.. ovoce můžete dát jakékoliv, které máte rádi.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 4. 2023 06:48
Děkuji za krásný recept. Připomnělo mi to dětství supeeeer
20. 4. 2022 09:27
5. 12. 2021 07:02
martiline: Souhasím. Takhle přesně ho dělala moje babička - úžasný byl s meruňkami. Jen to slůvko rychlovka nelze brát moc vážně.
4. 12. 2021 23:01
Výborný rýžový nákyp. Dá se říci, že přímo dokonalý. Na sladké jídlo dostávám chuť jednou za dlouhý čas, ale tohle je recept na jedničku a nákyp nám všem moc chutnal. Děkuji.
24. 9. 2021 17:26
Určiě je nákyp výborný, ale bohužel si ho nemůže dovolit každý. Nanejvýš malinkou porci jedenkrát za rok
1. 6. 2020 20:06
Rýžového nákypu jsem dělala vždy velikánský plný pekáč ( na husu) a celá rodina ho milujeme. Já ovšem, v celoživotních dietách, jsem si ho moc neužila, jen jako dítě. Výborný byl druhý den ráno k snídani studený z lednice. Ovšem, jak hoši rostli, spořádali s manželem pekáč na posezení, takže na druhý den nezbylo.
6. 4. 2019 21:04
Asi znáte titul "Už hořela, když jsem si do ní lehal"
Už když jsem uklízel prázdný sáček od PDP mi doplo, že vanilka to nebyla
A co že na to mančaft?
No, slupl to aniž přestal pochrochtávat...
Už když jsem uklízel prázdný sáček od PDP mi doplo, že vanilka to nebyla
A co že na to mančaft?
No, slupl to aniž přestal pochrochtávat...
17. 9. 2018 12:24
suprový nákyp, byl báječný
29. 10. 2016 13:55
Trošku pracné ale výsledek bude jistě stát zato. Určitě vyzkouším, také jsem podobný nikde neviděla.
15. 8. 2016 17:00
Musí být úžasný, určitě brzo vyzkouším.
20. 5. 2016 13:23
Dnes je k obědu. Vynikající. Dala jsem 6 jablíček a dva banány. Připomněly se mi roky dětství .
18. 4. 2016 20:52
Rýže se používá kulatozrná, protože se rychleji rozvaří. Žádné al dente.
5. 11. 2015 19:48
casino:
3. 11. 2015 19:49
Jj, toto je nákyp par excellence ...maminka ho dělala stejně.
No, ale líné casino si rcp zjednodušilo a netře máslo s cukrem a žloutky, ale uvaří rýži s cukrem, pak v kaši rozpustí máslo a posléze ještě do vlažného zamíchá žloutky...
No, ale líné casino si rcp zjednodušilo a netře máslo s cukrem a žloutky, ale uvaří rýži s cukrem, pak v kaši rozpustí máslo a posléze ještě do vlažného zamíchá žloutky...
13. 12. 2013 20:15
bystrouska: moc děkuju za krásnou fotečku, jsem ráda, že recept nezklamal
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 8 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 10 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 12 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 43 minutami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 1 hodinou
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 1 hodinou
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Zuzanka A uvařila před 1 hodinou
Zelný salát aneb falešná treska
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Nakládaný hermelín I
Sima1 uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Velký rýžový manuál: Co je to basmati, jak se vaří jasmínová rýže a kterou použít na rizoto?
Oloupaná jablka se hodí do některých moučníků a chystáme je malým dětem. K loupání nám stačí ostrý nožík nebo škrabka
Jak správně rozříznout vanilkový lusk? Jednoduchý postup předvede videonávod
Další recepty
Tématické fráze: výborný rýžový nákyp s meruňkami ryzovy nakyp rýžový nákyp s meruňkami nejlepší rýžový nákyp nejlepší rýžový nákyp s meruňkami výborný rýžový nákyp s jablky vyborny ryžovy nakyp rýžový nákyp do trouby rýžový nákyp nejlepší recept na rýžový nákyp s merunkami recept rýžový nákyp rýžový nákyp v troubě jablečný nákyp meruňkový nákyp meruňkový rýžový nákyp ryžovy nakyp recept jablečný ryzovy nakyp recept na ryzovy nakyp rýžový nákyp bez snehu rýžový nákyp s jablky
Suroviny: rýže kulatozrnná, mléko, sůl, máslo, máslo, cukr moučkový, lusk vanilkový, bílek, jablko, skořice mletá, tvaroh, cukr moučkový, bílek, citron, brusinky sušené, cukr krupice, máslo
Maminčin rýžový nákyp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AKPl
56 názorů