Vepřový perkelt se zelím (Székelygulyás)
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 8 187 kJ / 1 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,98 g |
Tuky | 87,31 g |
Vláknina | 41,63 g |
Cholesterol | 439 mg |
Sodík | 7,55 g |
Sůl | 18,60 g |
Sacharidy | 114,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirovala mě kniha Culinaria Maďarsko a také chuť na něco ostřejšího po sladkých vánocích.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 7. 2013 15:18
2. 1. 2013 21:42
magdalenka:
Nedochucujú majoránkou, ale majoránom.
Majoránka je po česky.
Nedochucujú majoránkou, ale majoránom.
Majoránka je po česky.
31. 12. 2012 18:20
rozmarynka, teší ma tvoj prístup.
Želám veľa chuťových zážitkov z maďarskej kuchyne - ja ju tiež milujem.
Želám veľa chuťových zážitkov z maďarskej kuchyne - ja ju tiež milujem.
31. 12. 2012 16:08
magdalenka: Magdalenko, to byla taková Plzeňsko-Maďarská variace a ty knedle mi k tomu pasovaly. Díky za komentář
31. 12. 2012 10:52
rozmarynaH: prosím, neber moju reakciu ako rýpanie. Chcem dodať len toľko - že v Maďarsku trávim veľa času, pomaly viac ako na Slovensku, poznám ich kuchyňu, ich székelygulyás je klasika (bez knedlíkov) ale nestretla som sa nikdy s pridaním piva do szekelyguláša. Viem, že v tej knihe to tak môže byť napísané, aj že je to chutné.
(Často dochucujú aj majoránkou, príp. aj kôprom! Majú radi kombináciu smotany a kôpru.)
(Často dochucujú aj majoránkou, príp. aj kôprom! Majú radi kombináciu smotany a kôpru.)
31. 12. 2012 08:36
1974andrea: Andrejko, abych pravdu řekla, doma jsem žádné jiné pivo neměla. Mě to hořké nepřišlo, nebo že by to bylo tou rýmou Nene, bylo to dobré. Díky
30. 12. 2012 21:51
Rozmarýnko, není lepší nějak jiné slabší pivo? S 12 nemám moc dobré zkušenosti,je na vaření hodně hořké
30. 12. 2012 21:38
rozmarynH: zapomela jsem na gulasek, skoro segedin, ale s pivkem. Tak to jsem nikdy nepridala a urcite tam vadit nebude, naopak. Neboj, dam vedet a dekuji za osvetu!
30. 12. 2012 21:18
rozmarynaH: No, to já bych udělala automaticky.. Když mi neleze kůže z jazyku, není to ono!
30. 12. 2012 21:09
Jana Remkova: Jani díky, je moc chutný. Trochu jsem jej přiostřila
30. 12. 2012 19:56
Takže trochu segedin, ale vypadá moc dobře
30. 12. 2012 19:38
spagetka: Proč tak strohý imperativ
30. 12. 2012 19:26
Bibinka: Bibi, díky. V té knize psali, jak tenhle recept vznikl. Někdo, prý místní knihovník, si přál před uavírací dobou něco teplého k večeři. Jediné co měli, byl zbytek kyslého zelí a zbytek perkeltu. Tak prý to smíchali dohromady a dali tomu ten nesrozumitelný název. Myslím, že je mimořádně podobný segedínu
30. 12. 2012 19:11
rozmarynaH: Rozmarýnko, to je docela podobné "segedínu", ale taková jídla my máme rádi a ty máš 1.bodík
30. 12. 2012 18:16
spagetka: Už jsem opravila. Je to takový vepřový perkelt. Perkelt, tokáň a paprikáš jsou si dost podobné. Rozdíl spočívá v dobnostech: maso na perkelt se krájí na kostky, na tokáň na tenké krátké proužky a perklet má více omáčky než tokáň. Také se liší množstvím přidávané papriky, smetanou a do tokáně se přidává majoránka. Tolik "Culinaria"
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kedlubnový salát
Přidáno před 4 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 5 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 19 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 20 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřová plec po Bakoňsku
OstravskyOtec uvařil před 24 minutami
Maminčina ořechová bábovka
jana.mit uvařila před 31 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Lennulinka uvařila před 57 minutami
Čevapčiči podle retro receptu
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Hovězí v žampiónech s brokolicí
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Duhový dort
Andreass uvařila před 2 hodinami
Brokolicová polévka se sýrem a smetanou
Fitulka uvařil před 2 hodinami
Silný slepičí vývar s nudlemi
.Bramburka. uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
obrovav uvařila před 3 hodinami
Zeleninová polévka s domácími nudličkami
ffrenciss666 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající nakládaný libeček: Dokonale se uchová jeho chuť a typické aroma a kromě voňavé bylinky stačí jen dvě ingredience
Radim dělá zálivky na saláty z fermentovaných rajčat: Propašovat se tam dá cokoliv, ale správný olej vytvoří symfonii
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: perkelt se zelím vepřový perkelt perklet perklet recept vepřový perklet vepřový perkelt na pivu pikantní vepřová perkelt perkelt,tokáň veprovi perklet tokáň perkelt rozdíl szekelygulyas.hu vepřový perkelt na smetaně szekely gulyas.hu vepřový perkelt se zelí perklet česky vepřový guláš s kysaným zelím recept na perkelt se zelím co je o porkelt perkelt z plecka bez smetany székely guláš
Suroviny: plecko vepřové, slanina, sádlo, cibule, pilsner urquell, paprika čerstvá červená, protlak rajčatový, česnek, zelí kysané, mouka hladká, smetana zakysaná, kmín celý, feferonka
Vepřový perkelt se zelím (Székelygulyás)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLnr
16 názorů