Silný slepičí vývar s nudlemi
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 610 kJ / 146 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,03 g |
Tuky | 1,18 g |
Vláknina | 19,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 334 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 19,32 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 10. 2020 09:53
TOŽ ANO
1. "Vše škrábu na talíři, nikoliv na jakémkoliv prkénku."
A proč? (na dřevě ne kvůliva úbytku tekutiny?? plast neuznáváte???
2. /strouhanka/ "Ty totiž nejsou tvrdé jako ze suchých rohlíků a nevysají zbylou tekutinu."
No, ta tekutina nikam nedrhne, že a když to méně saje, tak se strouhanky musí dát více, že a z játrových jsou v tu ránu strouhankové, že
3. Mezi pochoutkami postrádám konzumaci uvedené hmoty za syrova
Strašná dobrota je to
13. 10. 2020 09:13
Játrové knedlíčky , to je také moje hoby.
Když kupuju játra, tak chci špičku, nikoliv tu část se žlučovýma kanálkama. (zkušení ví, že jsou hořké) Pokud je dělám z kuřecích, králíčích, tak je zchladím v mrazáku, pak se krásně škrábou na drobné kousky a hlavně lehce oddělují od kanálků. Na tyto čeká náš kocour. Vše škrábu na talíři, nikoliv na jakémkoliv prkénku. Zkušení ví proč.
Dám do misky, přidám vajíčko, (nebo podle množství dvě) sůl, pepř, majoránku (kterou rozetřu na jemný prášek v dlani), česnek. Česnek škrábu na keramickém škrabadle, neztratí št´ávu a nejsou zbytky jako v ručním lisu. Cibuli nedávám, neb si myslím, že by to zesládlo, a to nechci.
Dobře vidličkou promíchám a pak přidávám strouhanku z rohlíků. Ale tuto dělám pomocí robota z čerstvých rohlíků. Ty totiž nejsou tvrdé jako ze suchých rohlíků a nevysají zbylou tekutinu. Nechám aspoň půl hodinu v chladnu a potom dělám pomocí dvou lžiček takové nočky . Jsou stejné , jde to rychle a hlavně dobře utlačené, tak že se nerozpadnou.
Když toho udělám dost, tak zbytek dám do krabičky a do mrazáku na příště.
A jako níže píšete, mám také slabost, že ty játra mám jako jedinečnou pochoutku už od svých dětských let, kdy jsme dělávali zabíjačky, až jsem si přivodil mooooc velký cholesterol.
Ale zkuste ještě jako gurmánský zážitek. Jak máte té hmoty dost, přidejte o dvě vajíčka víc a zkuste to osmažit na horkém sádle, lehce zpěněné cibulce strochou drceného kmínu a pepře. Pokud vám to připomene vzdálenou chuť smazených hub, tak jste na tom přibližně jako já, neb si to dělám jako pochoutku.
,,TOŠ TAK ,,
13. 10. 2020 01:22
12. 10. 2020 09:56
Pepř a nové koření i bobkový list dávám do nerez sítka k tomu určené. Nemusím pak ,,kuki,, hledat a nebo když se dostanou nechtěne do talíře . Neškodil by jeden až dva stroučky česneku.
Domácí nudle, to je nejlepší volba a nebo takzvané drobení.
NUDLOVÉ TĚSTO NASTROUHAT NA HRUBÉM STRUHADLA, NECHAT ZASCHNOUT A PAK PŘIDÁM HNED DO VÝVARU.
Polévka se mi tak nezakalí.
Máme v tradici ještě dávat do této polévky játrové knedlíčky. ALE TY ŘÁDNÉ A VAŘENÉ ZASE PŘÍMO VE VÝVARU A NÉ NĚKDE MIMO. . Opět polévce přinesou vylepšení chutě.
Chybí mi tu takzvané droby, ty polévku dále více chuťově obohatí.
,,TOŠ TAK,,
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 5 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 9 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 1 hodinou
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 2 hodinami
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 2 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 3 hodinami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 3 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 3 hodinami
Grilované makrely
mkab uvařil před 3 hodinami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Co nabídnete svým hostům při oslavě Silvestra k jídlu a pití? Nabízíme velký přehled možností
Další recepty
Tématické fráze: slepičí vývar vývar ze slepice slepičí vývar recept domácí slepičí vývar slepičí polévka v tlakovém hrnci jak uvařit silný vývar slepičí vyvar v tlakovém hrnci silny vyvar nejlepší slepičí vývar slepičí vývar v pomalém hrnci jak uvařit slepičí vývar slepice vývar slepičí polévka v pomalem hrnci domácí slepicí polévka recept na slepici vyvar jak uvařit slepici recept slepičí vývar vývar slepičí slepci vyvar sleoičí vývar
Suroviny: slepice, cibule, kurkuma, pepř celý, pepř čtyř barev, mrkev, celer, hrášek, petržel, libeček, petrželka
Silný slepičí vývar s nudlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mWP9
4 názory