Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 001 kJ / 478 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 30,77 g | 
| Tuky | 37,59 g | 
| Vláknina | 0,98 g | 
| Cholesterol | 366 mg | 
| Sodík | 2,10 g | 
| Sůl | 5,21 g | 
| Sacharidy | 4,13 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Z žampionů odstarníme nožičky, případně klobouky oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem pěkně dozlatova.
	Krok 2: Vyjmeme a na stejnou pánev dáme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku, po chvili česnek a vhodíme špenátové listy. Necháme zavadnout a osolíme.
	Krok 3: Trochu nivy si nahrubo nastrouháme, dáme do kloboučků a zbytek kloboučků vyplníme špenátem, upěchujeme.
	Krok 4: Z listového těsta si vyválíme tenký plát, vykrojíme dvě kolečka o trochu větší než klobouky hub a druhé dvě ještě o něco větší, abychom jím klobouky překryli a mohli kolem upevnit.
	Krok 5: Kolečko pod klobouk si přeneseme na papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem, položíme na něj klobouček špenátem dolů a na klobouk shora dáme ještě plátek sýru.
	Krok 6: Druhé kolečko také pomažeme vejcem a pomazanou stranou překryjeme klobouk, urovnáme a dole vidličkou oba okraje spojíme.
	Krok 7: Celé pomažeme vejcem a posypeme tymiánem.
	Krok 8: Vložíme do trouby rozpálené na 180 - 200C a pečeme dozlatova.
Zveřejněno 28. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Žampiony " Wellington"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVxp
Moje poznámka
					
				
Žampiony " Wellington"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVxp
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							žampion, 
						
						
							hnědé žampiony recepty, 
						
						
							hnědé žampiony, 
						
						
							žampiony nejlepší recept, 
						
						
							žampion hnědý, 
						
						
							hnědé žampiony recept, 
						
						
							velinktn, 
						
						
							co jsou hnědé žampiony, 
						
						
							panenka wellington se špenátem, 
						
						
							žampiony hnědé, 
						
						
							hnědý žampion, 
						
						
							panenka velinktn, 
						
						
							velké žampiony, 
						
						
							vepřová panenka velington, 
						
						
							žampion hnědý recept, 
						
						
							veprova panenka velinktn, 
						
						
							nejlepší recepty z žampionů, 
						
						
							žampiony welington, 
						
						
							žampiony recepty, 
						
						
							zampiony recept
						
					
						Suroviny:
						
							žampióny, 
						
						
							špenát baby, 
						
						
							sýr niva, 
						
						
							cibule šalotka, 
						
						
							česnek, 
						
						
							tymián čerstvý, 
						
						
							těsto listové, 
						
						
							vejce, 
						
						
							sůl, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (40)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0