Hubník z Jizerek a Krkonoš
Hubník je pokrm ze sušených hub, jehož další hlavní suroviny tvoří bílé pečivo namočené v mléce, dále vejce a koření. Některé recepty na hubník obsahují pokrájenou slaninu. Houbový nákyp se peče v troubě dozlatova.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 5 117 kJ / 1 223 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,98 g |
Tuky | 36,92 g |
Vláknina | 54,22 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 1,66 g |
Sůl | 3,85 g |
Sacharidy | 141,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
já houby nemelu, ale ještě před namáčením je rozdrtím a pak už nemelu. Peču ve velkém pekáči se zvýšenými okraji.
Tohle jídlo patří k absolutní povinnosti naší štědrovečerní večeře a i kdyby nebyly v sezoně vůbec žádné houby, tak na hubník se prostě najít a usušit musí. Zásadně na tohle jídlo je nekupujeme. Je to prostě tradice. Foto dodám až 24.12. Někde dávají kroupy, ale ani babička ani mamka je nemilovaly, takže ani já....Nechte si chutnat, už jen pro toto jídlo se vždycky těším na 24.12. Existuje ještě letní varianta z čerstvých hub - ale tahle je podle mě lepší.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 12. 2008 13:11
21. 12. 2008 12:49
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 12 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s domácími nudličkami
ffrenciss666 uvařila před 5 hodinami
Kuřecí vývar se zeleninou
ffrenciss666 uvařila před 5 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 10 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 11 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 12 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 12 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 15 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 15 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Fofrovanec, dumlíkačka, šmorn, kyselica či sklářské knedlíky: Jídla z českých a moravských hor stojí za ochutnání
Jak dlouho namáčet sušené houby? Mají intenzivní vůni a výraznou barvu. Po namočení je použijeme jako čerstvé
Bohatá zásoba sušených hub čeká na zpracování. Víte, jak si s nimi poradit a jak je nejlépe připravit k vaření?
Další recepty
Tématické fráze: hubník z čerstvých hub hubník z rohlíků houbovník ze sušených hub vánoční hubník krkonošský houbovník houbovník houbák vánoční houbovník hubník na sladko hubnik s kroupami houbák recept hubník s uzeným hubník z krup houbovník recept houbovník na sladko houbovník krkonošský krkonossky vanocni kuba houbovník z čerstvých hub recepty-hubník nejlepší recepty z hub
Suroviny: houby sušené, rohlík, krupice, mléko, česnek, pepř mletý, kmín drcený, sůl, cibule, vejce, sádlo
Hubník z Jizerek a Krkonoš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRwP
32 názorů