Stout chléb (chléb z černého piva)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 493 kJ / 2 986 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,09 g |
Tuky | 15,55 g |
Vláknina | 28,00 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 10,01 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 588,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Velkou výhodou tohoto chleba je, ze nekyne, tudíž do hodiny máte na stole krásně voňavý, čerstvý a nadýchaný chléb, který má díky pivu a podmáslí příjemnou ojedinělou chuť. Použila jsem pivo Guinness. Název chleba jsem zvolila, protože v Anglii je silné černé pivo označováno „stout“ a originální název „Stout bread“ jsem nechtěla příliš měnit.
Pekla jsem podle receptu mého velkého oblíbence Paula Hollywooda z pořadu BBC „Paul Hollywood’s Bread“
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 5. 2013 22:44
24. 4. 2013 18:11
24. 4. 2013 14:35
23. 4. 2013 21:12
23. 4. 2013 20:09
23. 4. 2013 19:48
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 38 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 6 minutami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 10 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 21 minutami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 40 minutami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 1 hodinou
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 1 hodinou
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 10 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 10 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
I dezert ze starého chleba může být úžasný: Chlebový pudink nahradí naši žemlovku. Víme, jak jej připravit!
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: chleba z piva recept na domácí chleba z anglie chléb s jedlou sodou černý chléb chléb se sodou domácí chléb z černého piva chleba se sodou chleba z jedlé sody recept na chleba s jedlou sodou recepty na černé pivo chléb z piva stout recept domaci chleb se sodou kuchrka recept na černé pivo chleba s piva chléb z jedlé sody chleba ze jedlé sody chleba s pivem chleba z jedlé sody recept
Suroviny: mouka celozrnná, mouka hladká, pivo černé, podmáslí, cukr hnědý, soda jedlá, sůl, olej
Stout chléb (chléb z černého piva)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DZJk
6 názorů