Vepřenky z trouby
Vepřenky jsou vlastně karbanátky z mletého masa. V tomto receptu smícháme mleté maso s kořením, vejci, trochou smetany a strouhankou a tvoříme placky. Ty poté pečeme na plechu v troubě dozlatova. Jsou tak o něco zdravější, než ty smažené.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 410 kJ / 815 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,53 g |
Tuky | 38,64 g |
Vláknina | 0,40 g |
Cholesterol | 607 mg |
Sodík | 494 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 6,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je tu již několik podobných receptů na pánvi, ale v troubě se nám osvědčily, neb nejsou tak mastné a jsou stejně dobré, už je jinak neděláme :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 9. 2023 14:21
Taky nejradši dělám placky v troubě, ale se smetanou jsem ještě nezkoušela vždycky tam vecpu spíš sýr :D ukládám a inspiruju se, díky!
31. 5. 2013 09:40
Anna Kocikova: Děkuji No, my to máme taky přesně tak, já jednu a manžel min. 5 a ještě má na druhý den
30. 5. 2013 20:54
Také často smažím v troubě na pečícím papíruVepřenky jsou opravdu šťavnaté a ty Tvé jsou moc hezkéA co se týká porcí-ono je to uváděno většinou jen orientačněJá například sním vepřenku jednu,někdy dvě a manžel jich spořádá 5ks
29. 5. 2013 22:47
To se mi líbí já nerada cokoli smažím a takhle je to senza.
29. 5. 2013 12:57
be.amenity:
No tak to příště rovnou napiš popravdě,aby se ti blbi nedivili kolik toho umíš uvařit z pouhého půl kilča mletýho pašíka...
No tak to příště rovnou napiš popravdě,aby se ti blbi nedivili kolik toho umíš uvařit z pouhého půl kilča mletýho pašíka...
29. 5. 2013 11:11
máme je moc rádi a souhlasím, že z trouby jsou velmi dobré
28. 5. 2013 22:34
jarda Kadic: Také děláme i karbanátky a i třeba čevabčiči, ale i špízy už jen v troubě ...v létě samo i na grilu
28. 5. 2013 22:21
Jitkas: Děkuji
28. 5. 2013 22:20
Inka1: OK, přiznávám, bylo to asi 750g masa, ale recept byl jen jako příklad, všeho je tam přeci jen přiměřeně, jak kdo má rád, kolik lidí tolik gramáže.... mně šlo hlavně o to, jak to zde prezentovat, že to jde udělat i bez plování v oleji :)
28. 5. 2013 22:10
jarda Kadic: Přesně tak :) je zbytečné vše smažit na tuně oleje v pánvi, když trouba odvede skvělou práci i bez tolika tuku, který se zbytečně během přípravy do masika nasákne a výsledek je zrovna tak dobrý a přitom nění tak mastný ;)
28. 5. 2013 21:18
Tady snad nejde o to, kolik toho kdo sni, ale o recept a jeho provedeni atd. Kazdy si muze upravit mnozsvi surovin podle sveho, kolik potrebuje, nebo ne?? Kamil, pocty nejsou tvoje silna stranka. Los Prujmos, ty naopak bys mel maso a cibuli na cas vynechat a zamerit se na lehkou stravu (napr. ryzi), uvidis, ze ti bude lepe a zmenis nick. Recept je dobry a peceni v troube je OK a foto jeste lepsi.
28. 5. 2013 20:16
Super, v troubě dělám i čevapčiči , není to tak nasáké olejem. Z půl kg masa bych asi 4 až 6 porcí nedokázala, dávám na 5 porcí 1 kg.
28. 5. 2013 20:06
Jenom 27,77g na porci syrového masa??? 500g:18KS=27,77777g
28. 5. 2013 19:42
vypadají skvěle
28. 5. 2013 17:53
Los Průjmos:a proč ne? Záleží na velikosti
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 11 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 13 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 15 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 18 minutami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 2 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 3 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 4 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 4 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 4 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vepřové maso je velmi oblíbenou a univerzální surovinou na přípravu pokrmů
Hebkou bramborovou kaši zvládne každý začátečník. Stačí dodržet několik zásad a její konzistence bude dokonalá
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: recept na vepřenky pečené v troubě vepřenky vepřenky na grilu vepřenky pečené v troubě mleté maso recepty do trouby vepřenky s bramborem vepřenky na gril vepřenka recept na vepřenky mleté maso v troubě jak se dělaji vepřenky na grilu pečené vepřenky vepřenky z mletého masa vepřenky recept vepřenky s cibulí vepřenky z mletého masa na grilu vepřenky z mletého masa v troubě vepřenky z mletého masa na gril smazene veprenky vepřenky pohlreich
Suroviny: plec vepřová, vejce, strouhanka, smetana na vaření, hořčice plnotučná, paprika sušená sladká, pepř mletý, kmín drcený, sůl
Vepřenky z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PKVn
18 názorů