Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Netradiční kynutý cop (bez kynutí)

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 25 min

105 min (80 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 167 kJ /
7 210 kcal
Bílkoviny164,04 g
Tuky252,17 g
Vláknina31,80 g
Cholesterol 692 mg
Sodík 797 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy1 055,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Najprv si prichystáme krém: Z cukru na krém odoberieme 2 PL a zmiešame s kakaom a pudingovým práškom, zmiešame s časťou mlieka. Zvyšné mlieko uvedieme do varu, vmiešame prášok s mliekom a kakaom, uvaríme (najlepšie v hrnci na mlieko) hustý puding. Do chladnúceho vmiešame cukor a margarín - maslo. Necháme vychladnúť. Krok 2: Cesto: Z vlažného mlieka odoberieme asi 100 ml, osladíme lyžicou cukru, necháme oživiť droždie. Krok 3: Zmiešame múku s cukrom, soľou pridávame mlieko a olej, kvások, spracúvame cesto, po častiach pridávame sneh a zapracujeme do cesta. Krok 4: Nenecháme kysnúť, okamžite na doske rozdelíme na 8 častí, každú vyvaľkáme na cca 2-3 mm, natrieme vychladnutým krémom, zvinieme závin. Vždy z dvoch závinov spletieme cop - pozri foto. Krok 5: Ukladáme na plech vystlaný peč. papierom, necháme stáť asi 10 min, potrieme žĺtkami, ktoré sme vymiešali s olejom (máme 4 copy uložené na plechu). Krok 6: Pečieme asi 20-25 min, podľa mojej rúry asi 10 min. na 200 stupňov, potom 15 na 170 stupňov.

Zveřejněno 31. 7. 2013

Poznámka autora magdalenka

Tieto copy sú netradičné preto, že do cesta sa nedávajú žĺtky (ako nás učili mamky a babičky - že vraj cesto je tým lepšie, čím viac žĺtkov). Do cesta idú našľahané bielky a žĺtkami sa potierajú copy na plechu pred pečením. Nevysychajú a sú chutné aj na druhý deň.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Netradiční kynutý cop (bez kynutí)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XPxA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Netradiční kynutý cop (bez kynutí)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XPxA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

nalim122: mám radosť, že si realizovala práve tento recept...a že chutilo, to je skvelá správa. :-K

Upečeno přesně podle receptu, nemá chybu. Vyzkoušeno z poloviční dávky. Příště už z celé dávky

:-)<3:yes::yes: moc se mi líbí :-K

:yes:Moc dobre:yes::yes::-K

jarka skrobakova: lichotníčka...:-K

:-O:-O překrásná práce. O dobré chutí vůbec nepochybuju. Foto jako vždy krásné. Krásné to máš Magdalenko všechno.:-!:-K U mně jednička s hvězdičkou :yes::yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

:-K:-K:yes:

jar11: V tomto prípade ide práve o tú tenkú "čokoládovú" vrstvu...

O kvalitě a chuti absolutně nepochybuju:yes::yes::-K ale čučím jak puk na ten bílkový sníh .... ale když se může do kynutého těsta zapracovat našlehaná šlehačka a těsto je naprosto luxusní, proč by to nešlo i se sněhem. To se prostě musí vyzkoušet:yes:;-) ale až nebude takové horko:-D:-D

Jistě výtečný a na talíři oku lahodící recept:yes:

Tééda, Magdi, to je nádherná práce!!!:yes:

..a co dát jako náplň makovou nádivku s rozinkami, mandlemi a troškou povidel na suprovní chuť, vykynulo by stejně jako s pudingem??:-8

Dík! Odľahlo mi...:-))

magdalenka: Ty proste umis!!

magdalenka: jen jsem tušila, teď už to vím jistě;-):-))

Tématické fráze:
kynutý cop, cop z kynutého těsta, kynuté copy, kynutý makový cop, čokoládový cop, tvarohový závin kynutý od babičky, kynutý čokoládový závin, recept na kynuty cop, makovy cop, netradiční kynuté koláče, čokoládový cop z kynutého těsta, kynutý čokoládový cop, kynutý závin s čokoládou, kynutý cop s čokoládou, makový cop kynutý, nutelovy zavin, kynutý velikonoční cop, kynutý cop s pudingem, kynutý cop recept, sníh do kynutého těsta

Suroviny:
mouka hladká, olej, cukr krystal, droždí, mléko, sůl, bílek, mléko, pudink čokoládový, prášek kakaový, cukr krystal, tuk hera, žloutek, olej

Přidat fotografie receptu