Fermentovaný rybízový čaj
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Čaje si můžeme přisladit medem nebo troškou cukru.
Zdroj: kniha Ovocné a zeleninové nápoje
Hodně podobný recept tu má zizala, já ten svůj dělala trochu jinak, podle postupu v uvedené knize.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 8. 2013 07:33
PaCaOl: mám to stejné jako ty - kdykoliv jsem na zahradě, ráda k černému rybízu čichám - miluju jeho vůni i chuť.
Jen - tady se ta jeho charakteristická vůně fermentováním dost ztratí, setře, převládá vůně černého čaje.
Ale chutná opravdu moc dobře Snad ho někdo zkusí...?
Jen - tady se ta jeho charakteristická vůně fermentováním dost ztratí, setře, převládá vůně černého čaje.
Ale chutná opravdu moc dobře Snad ho někdo zkusí...?
15. 8. 2013 14:45
To bude krásně voňavý čajíkIvuš,díky za dobrý typ(tip?)I fotka vypadá moc hezky
15. 8. 2013 14:16
Mladé listy už asi letos nenatrhám tak příští rok,jinak miluji vůni černého rybízu, stačí se jen otřít o keřík, sušené s jahodovým a ostružinovým listím také voňavý čajík.
15. 8. 2013 14:00
srettka:Mne by zase zajímala Kamilko ta tvoje "frndmentace", to je zřejmě nějaký nový způsob úpravy, myslíš, že se mám pokusit ji hledat ve wikipedii?
15. 8. 2013 13:41
Zvlastni zpusob cajicku, tento zpusob neznam. O frndmentaci jsem slysela, jen jsem si nedovedla, co to je. Tohle bych ale kostla
15. 8. 2013 12:32
jů, Jani, díky za dobrou připomínku!
15. 8. 2013 12:29
Čajík bude určitě výborný, zdravý a voňavý, jen by neměl přijít do styku s kovem /lžička/ a scedit by se měl přes sítko z umělé hmoty. Jinak + 2. bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 19 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 23 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 40 minutami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 10 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 11 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 12 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 13 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 13 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 13 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 13 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 15 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Další recepty
Tématické fráze: fermentovaný maso fermentovaný čaj rybízový čaj rybízový pečený čaj rybízový sirup vařený peceny caj s rybizem rybizovy list pečený čaj rybízový fermentované ředkvičky fermentovaný sirup fermentovaný domácí čaj rybizovy caj jak pečený rybízový čaj pečený čaj rybizovy recept co jsou fermentované čaje? recept na rybizovy peceny caj jak se dela caj z listu cerneho rybizu fermentované čaje fermentovaný čaj recept vařený rybízový čaj
Suroviny: rybíz černý
Fermentovaný rybízový čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LGZ4
7 názorů