Hodolanská omáčka
Hodolanská omáčka je pojmenovaná po městské čtvrti v Olomouci. Ochutnejte tuto klasickou, moravskou, bílou omáčku s uzeninou a vejci, dejte si k ní dobrý, čerstvý chléb a jistě si pochutnáte.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 565 kJ / 852 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,70 g |
Tuky | 40,15 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 2,84 g |
Sůl | 6,53 g |
Sacharidy | 51,25 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 11. 2019 09:15
Náhodou jsem narazila na tento recept, ráda vařím jídla dávno zapomenutá. Jsem také z Olomouce, vyrostla jsem tam, ale již léta bydlím na Šumavě. Hodolanskou jsme jako děti milovaly a přesně takto ji znám a recept mám od babičky. Do Olomouce se stále a ráda vracím,takže posílám srdečný pozdrav.
19. 11. 2017 20:51
Pan neregi Finkule má zřejmě prudící den, jeho komentář byl smazán
13. 3. 2017 10:43
bábina: i já ho znám jen takto, děkuji
12. 3. 2017 01:02
Irule - přesně takto recept znám ze svého dětství, jinak ho nedělám.
jungmanova12 - trochu na palici, ne?
jungmanova12 - trochu na palici, ne?
9. 11. 2015 11:24
Já dělám hodolanku i se zeleninou, je hustá, že v ní stojí lžíce ,ale děti ji milují a mají dostatek zeleniny, kterou by třeba jinak nejedly.
10. 3. 2015 08:19
marta harnová: určitě, je jedno jaká uzenina se použije. Každý podle chuti
6. 3. 2015 12:50
jde tato omáčka udělat místo šumkového kabanosu a uzeného masa
26. 8. 2014 07:23
jungmanova 12: recept jsem napsala tak, jak ji znám a dělám já. Pokud se vám nelíbí, nemusíte ho ani číst. Nikdo vás nenutí.
A nevím, kde jste přišla na to, že jsem z Prahy? Už v komentářích je, že jsem z Olomouce a nikdy jsem ani jinde nebydlela.
A nevím, kde jste přišla na to, že jsem z Prahy? Už v komentářích je, že jsem z Olomouce a nikdy jsem ani jinde nebydlela.
24. 8. 2014 10:50
Znám se smetanou (šlehačkou) nebo zakysankou, zahuštěné jíškou a uzenina se předem osmaží. Asi je více variant tohoto jídla, jako u mnoha jiných
24. 8. 2014 09:23
spagetka: To v receptu není a mně se zase zdá logické vodu nechat. Má to pak vůbec nějakou chuť?
24. 8. 2014 09:14
Jana: To ano, ale vodu pak přece sleje a nechá okapat. Možná by to chtělo v receptu upřesnit, mně se to zdá logické, ale někomu třeba ne
24. 8. 2014 09:08
spagetka: Ve vodě se asi vaří ty brambory s kořením a točeňákem
24. 8. 2014 08:42
jungmanova 12: z čeho soudíte, že všichni zdejší autoři jsou z Prahy? . A nikde v receptu nečtu, že by autorka ředila mléko vodou
24. 8. 2014 00:59
ach jo, ani tím nejlepším kabanosem nezachráníš děvče hodolanskou, když budeš mlíko ředit vodou. A pro autorku, co si hraje na chytrolína. U vás doma možná nebyly poměry na přidání vařeného vejce, ale stále patří do základu hodolanské, stejně tak jako uzenina, mléko nebo brambor. Ostatní suroviny se obměňují a to včetně kořenové zeleniny, nebo kyselé okurky. PRAŽAČKY PŘESTAŇTE SI UŽ HRÁT NA HANAČKY!!!!!!!!!
9. 9. 2013 12:01
spagetka: ale nebyl tam přidaný, když jsem recept komentovala
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 12 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 16 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 4 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 5 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 6 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 6 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 6 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 8 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 8 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Honzovy buchty: Klasika, která nikdy neomrzí. Poradíme, jak je upéct se skvělou náplní
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: hodolanská omáčka s vejci hodolandská omáčka hodolanská polévka recept na hodolanskou omacku hodulanská omáčka hodolanská omáčka e kuchařka hodolanka hodolanka recept hluchý guláš top recepty omáčky hodolandská omačka recept recept hodolanka recept na hodolanskou hodolanká omáčka recept na hodolanskou máčku hodolandská hudulanska omacka omačka hodolanka hodolanské brambory recept na hodolanku
Suroviny: brambory, šunkový kabanos, vejce, bobkový list, pepř, koření nové koření, mléko, mouka hladká, sůl, ocet, cukr
Hodolanská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnBX
24 názorů