Nejlepší recepty na sladkokyselá jídla
Sladkokyselá omáčka nebo polévka je běžným pojmem v nabídkách čínských restaurací. Právě pro asijskou kuchyni je totiž tento mix dvou zdánlivě naprosto odlišných chutí typický. Ačkoliv na první pohled k sobě možná nejdou, sladkost a kyselost dohromady fungují výborně. Připravte si sladkokyselou omáčku doma a uvidíte, že si ji zamilujete!
Chce to kvalitní ocet, trochu cukru, kečup, špetku zázvoru a osmahnutý česnek. Když tyto přísady smícháte, vznikne marináda, která perfektně ochutí kuřecí křídla i vepřové nudličky. Maso pak stačí jen orestovat, přidat k němu zeleninu a podávat s rýží - et voilá, pokrm, který vás přenese rovnou do Pekingu, je na světě! Sladkokyselou omáčku nicméně využijete i jako zálivku do orientálně laděného salátu.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Věnečky výborné
Přidáno před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 5 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 6 hodinami
Ananasové kytičky
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Jak na nadýchaný velikonoční mazanec? Pomůže zadělání těsta omládkem
Sedmidenní okurkový detox změní vaše tělo k nepoznání!
Jahodové hrudky s jogurtem zalité čokoládou jsou rychle hotové. Na ledový hit Tik Toku stačí jen pár ingrediencí a dost místa v mrazáku