Kyselica
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 572 kJ / 137 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,50 g |
Tuky | 0,18 g |
Vláknina | 3,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 28,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Jelikož ji podávám hustější, jako "zimní" večeři , na kostičky nakrájené brambory si vařím zvlášť, dávám je na talíř a kyselicou jen zaleji.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 3. 2023 06:04
Možná chutnala většině, ale více zavádějící název ani být nemohl. Zelňačka s klobásou, to ano, ale "kyselica" to určitě není
15. 2. 2021 15:21
casino: Zvědavcům, příště řekeněte, že máte doma masožravou rostlinku a právě přechází na vegetariánskou stravu ! Tak to dělám já. A když se ptá řezník, tak mu řeknu, že jsem právě ukončila svoji vegetariánskou éru a od zítřku, začínám jíst maso! Dostanu "kusanec", typ ztracený zákazník se vrací.
15. 2. 2021 15:04
Níže jsem deklaroval, že rcp vyzkouším
No, možná přijdu o životní zážitek, ale nevyzkouším!
Podle známého "Podporujte svého šerifa" jsem u zelináře koupil kysané zelí... Při zmínce co budu vařit, pán nahodil ksicht určitě kyselejší než to zelisko (před 22:00 komentář nelze publikovat a na gastrofóru už vůbec ne)
Doma mám pouze nakládané žampiony (jsou výýýborné ale abych recept dodržel, tak u dalšího zelináře jsem si řekl o nakládané houby... Při zmínce co budu vařit, pán nahodil tak otrávený ksicht, že jsem pojal podezření zda nekupuju muchomůrky v octě (před 22:00 komentář nelze publikovat a na gastrofóru už vůbec ne)
Korunu všemu nasadila paní casinová: Při zmínce co budu vařit, tak zezelenala (před 22:00 komentář nelze publikovat a na gastrofóru už vůbec ne)
Tož tak
No, možná přijdu o životní zážitek, ale nevyzkouším!
Podle známého "Podporujte svého šerifa" jsem u zelináře koupil kysané zelí... Při zmínce co budu vařit, pán nahodil ksicht určitě kyselejší než to zelisko (před 22:00 komentář nelze publikovat a na gastrofóru už vůbec ne)
Doma mám pouze nakládané žampiony (jsou výýýborné ale abych recept dodržel, tak u dalšího zelináře jsem si řekl o nakládané houby... Při zmínce co budu vařit, pán nahodil tak otrávený ksicht, že jsem pojal podezření zda nekupuju muchomůrky v octě (před 22:00 komentář nelze publikovat a na gastrofóru už vůbec ne)
Korunu všemu nasadila paní casinová: Při zmínce co budu vařit, tak zezelenala (před 22:00 komentář nelze publikovat a na gastrofóru už vůbec ne)
Tož tak
14. 2. 2021 20:57
janatka:
Je to sice taková Babi.ovina, ale pochutnali jste si patrně právě proto, že jste udělala úkrok stranou s těmi sušenými houbami
Přijde mi, že v polévce jsou sušené houby vs. nakládané houby jako nebe a dudy
***
V týdnu (snad) stihnu vyzkoušet podle tohoto rcp
Kdysi mi kolegyně napsala: "Nemusím přece zkoušet každou pitomost která se tu objeví..."
No, neříkám tak ani tak leč obávám se, že na její slova dojde
Je to sice taková Babi.ovina, ale pochutnali jste si patrně právě proto, že jste udělala úkrok stranou s těmi sušenými houbami
Přijde mi, že v polévce jsou sušené houby vs. nakládané houby jako nebe a dudy
***
V týdnu (snad) stihnu vyzkoušet podle tohoto rcp
Kdysi mi kolegyně napsala: "Nemusím přece zkoušet každou pitomost která se tu objeví..."
No, neříkám tak ani tak leč obávám se, že na její slova dojde
14. 2. 2021 17:38
U nás dnes vařeno. Povedla se a chutnala, místo zavařených hub ( ty bohužel nemám ) jsem dala houbový prášek. Vím, že polévka by měla jinou chuť s těmi houbičkami v nálevu, ale i tak jsme si pochutnali.
28. 10. 2013 12:36
Super recept .. vařím podobně, brambory vařím taky zvlášť jelikož pokud jsou vařeny přímo se zelím, tak jsou ve finále napovrchu tvrdé a u vnitř na kaši :D
9. 2. 2013 00:36
Ty naložené houby je super nápad.Paráda dávám bodík
19. 10. 2012 15:24
good
18. 12. 2010 13:06
Vynikající polévka, olizuju se ještě dál než za ušima . Přidala jsem fotku a dávám bod
4. 3. 2010 20:20
jelikož jsem ze Vsetína tak chválím ... kyselicu mám moc moc ráda - od mamky nejlepší...dávám bodík i tak vypadá úžasně
30. 1. 2010 13:55
jak rika kamaradka supa bomba nema chybu jako bych se ocitl na Valachach
29. 1. 2009 13:29
Takže, Šári, moc dobrá polévka, zapoměla jsem do ní dát brambory, no, ale byla i tak dost hustá a měla jsem skvělou klobásku, takže chuť eňo ňuňo. Chtěla jsem ji vyfotit, ale došla mi baterka a obávám se, že než se foťák nabije, nic nezbyde
24. 1. 2009 13:29
No, já to zítra prubnu na oběd, snad budu s tou chřipajznou schopná asi to udělám, jak říká Laďka, jenže, já budu muset použít ty zavařené sladkokyselé houbičky, jiné už nemám, tak snad to nebude vadit
23. 1. 2009 20:13
Majko, jistě máš pravdu, ale sama vidíš, že lze použít houby na jakýkoli způsob a pokažde bude polévka jiná,prostě víc variant na 1 výborný recept
23. 1. 2009 19:54
Já bych použila místo hříbku v kyselém nálevu, houby sušené. Houby i pěkně zauzenou,voňavou klobásu bych dala vařit spolu s kysaným zelí. Houby i klobása do vývaru pustí šťávu a celý vývar obarví a zejména ochutí. Pak česneková zásmažka, mléko, smetana.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový tmavý pšenično-žitný chléb
Přidáno před 7 minutami
Tvarohové knedlíčky s meruňkami obalené v oříšcích
Přidáno před 2 hodinami
Domácí králík na slanině, kedlubnové zelí a domácí knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Paprika z horkovzdušné fritézy zapečená s uzeným, bramborovou kaší a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Povidlové taštičky podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 15 hodinami
Kurkumačka s kroupami
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pohankové bramboráky
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Masové kuličky v rýži
Pochobradska uvařila před 2 hodinami
Hrníčková bábovka s mákem
mottack uvařila před 11 hodinami
Plněné tyčinky z listového těsta
Zandulka uvařila před 11 hodinami
Francouzské palačinky
jprazak uvařila před 11 hodinami
Houbové rizoto
Mayhem uvařila před 12 hodinami
Houbový pekáček
PalkoKa uvařila před 12 hodinami
Tvarohové knedlíčky v jahodové omáčce
kraloja uvařila před 12 hodinami
Vepřové plátky s nivou v alobalu
learos uvařila před 12 hodinami
Pavlova
AdelaMalecova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový koláč s pudinkem a šlehačkou: Šťavnatý a nadýchaný dezert je třeba pořádně vychladit a krájet horkým nožem
Jak využít kyselinu citrónovou? Je užitečná do pokrmů i na zavařování
Ne každý holduje rybí polévce. Jenže jaké máme možnosti bezmasé štědrovečerní polévky? Rozhodně je z čeho vybírat
Další recepty
Tématické fráze: kyselica kyselica recept kyselice vanočni kyselica slovenská kyselica recept kyselica slovenská kyselica recept polevka kyselica kyselica polévka kyselice recept recepty kyselica kiselice recept kyselice nejlepší kyselica houbová kyselica kysalica kyselica polévka valašská kyslica recept na kyselicu kyselica recepty
Suroviny: zelí kysané, klobása, houba hřib, sůl, pepř, bobkový list, koření nové koření, majoránka, mouka, mléko, smetana, brambory
Kyselica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v23m
15 názorů