Salamandr
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 19 704 kJ / 4 710 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,72 g |
Tuky | 53,24 g |
Vláknina | 37,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 539 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 936,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo nechce pařížskou šlehačku, může dát samotnou a ušlehanou. Zdobit se může i kokosovou moučkou, je opravdu vynikající a celkem rychlý.
Zdroj: Recept mám dost let od své tety z Prahy.
Toto množství ingrediencí je na 1 plech, já dělám z poloviční dávky v dortové formě- je docela chutí jako dort!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 2. 2010 20:32
Bibi, pôvodné foto bolo zaujímavejšie...
26. 2. 2010 19:42
Tak jsem vám udělala radost a fotky jsem změnila, jelikož jsem ho dneska pekla a tiše doufám, že tomu se smát nebudete.Dělala jsem ho víc na celý plech-přijela návštěva.
26. 2. 2010 16:05
26. 2. 2010 16:03
Koukám holky, že nejsem sama koho to napadlo
2. 2. 2009 12:30
jinak název Salamandr je pro mě novinkou
2. 2. 2009 12:26
tak aniž bych četla příspěvky, tak mě taky hned napadlo, že je to to ono.... Bibi, kdo ví, na co myslíš při zdobení moučníků
1. 2. 2009 21:57
Holky s Váma je teda sranda. Já to čančala na celý korpus (sbíhající se čárky a mezi ně kopičky),ale nenapadlo mě, co vznikne až to nařežu. Tak je prostě nařezanej a není celej......to koukáte vite?!
1. 2. 2009 21:07
No, Bibi, napadlo mne to samé, co papriku! Jak inspirativní!!! Nicméně moc hezké a souhlasím s názorem www.toprecepty.cz
1. 2. 2009 18:58
Taky mě ten obrázek pobavil.Bibinka si vyhrála.
1. 2. 2009 18:09
K duplicitě reeptů: Myslíme si, že je lepší mít na Topreceptech více receptů, i když jsou si podobné, než méně. Přeci jen každá i drobná změna receptu jídlo trochu pozmění a je lepší, když si každý nvštěvník může vybrat z více variant receptu. Tím chci říct, že nevadí, pokud je zde recept podobný jinému a neradi bychom takové recepty mazali
1. 2. 2009 17:54
Teda Papričko, úúúplně žasnunad Tvou obrazotvorností Záleží na tom, z jakého úhlu se na to díváš a vidíš, mě to nenapadlo, namalovala bych cosi jiného, ale nejsem si jistá, jestli bys zase něco nevykoukala. Ale že si mě rozesmála, to se Ti teda fakt povedlo
1. 2. 2009 17:46
V první chvíli jsem si říkala: "Co to tam ta Bibi tou šlehačkou namalovala? Vždyť to vypadá jako ..." Ale chuťově to bude určitě super.
1. 2. 2009 17:25
to ze je to tu pod tymto nazvom si pamatam, ze uz niekto tu chcel salamandra vlozit a hella na to upozornila, ze je to uz 2x pod nazvom salamaoun.. bibi naloz s tym receptom tak, ako sama uznas za vhodne. ja tu ozaj nechcem robit arbitra...to ani nahodou
1. 2. 2009 17:03
Výbušná, tak ho nechám asi vymazat že? Vidíš, zadávám název, zadala jsem všechny ingredience a nic mi to nenalezlo. To jsem z toho teda jelen....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kedlubnový salát
Přidáno před 3 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 4 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 18 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 19 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s cizrnou
Lennulinka uvařila před 3 minutami
Čevapčiči podle retro receptu
Jan Nemec uvařila před 29 minutami
Hovězí v žampiónech s brokolicí
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 40 minutami
Duhový dort
Andreass uvařila před 1 hodinou
Brokolicová polévka se sýrem a smetanou
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Silný slepičí vývar s nudlemi
.Bramburka. uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
obrovav uvařila před 2 hodinami
Zeleninová polévka s domácími nudličkami
ffrenciss666 uvařila před 11 hodinami
Kuřecí vývar se zeleninou
ffrenciss666 uvařila před 11 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Sázená vejce z toustovače: Připravte si je s krásně tekutým žloutkem
Radim dělá zálivky na saláty z fermentovaných rajčat: Propašovat se tam dá cokoliv, ale správný olej vytvoří symfonii
Další recepty
Tématické fráze: buchta salamandr směs na salamandr salamandr buchta zapečený salamandr salamandr řezy salamandr-recept salamandr moučník salamadr recept kolač salamandr moučník salamandr salamandr pečivo recept na rozpustenou heru domaci salamandr salamadr jidlo pecivo salamandr veprovy salamandr salamndr řízek salamandr směs salamandr salamandr vaření
Suroviny: cukr písek, mouka polohrubá, voda, tuk hera, prášek do pečiva, kakao, vejce, smetana ke šlehání, cukr, kakao, čokoláda
Salamandr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Krnn
15 názorů