Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
odkaz na video ->>>
Ghí je indický olej vyrobený z neslaného kravského (tradičně
bůvolího) másla. Máslo se vaří, dokud se z něj nevypaří všechna
voda a neodělí bílkoviny. Poté, kdy je proces vaření dokončen, se
tuk scedí a nechá vychladnout. Ghí je nenahraditelné žádným jiným
tukem protože takto připravované má svou nezaměnitelnou
"karamelkovou" chuť. Občas se přidávají curry listy pro vůni či
jiné ingredience, ale takové ghee se poté nehodí na výrobu
sladkostí, které jsou v Indii všudypřítomné. Ghee má narozdíl od
másla větší trvanlivost (lze skladovat v pokojové teplotě) a také snese vyšší teploty, takže se hodí ke smažení. Lze s ním zcela nahradit běžný olej. Ghee je v různých formách známo i v jiných kuchyních (např. v Maroku, Saudské Arábii nebo v Jemenu).
V angličtině známo jako brown butter. Ve francouzštině jako beurre noisette.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 10. 2013 14:21
22. 10. 2013 14:11
22. 10. 2013 14:10
22. 10. 2013 11:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bezlepkové ovesné lívanečky s banánem
Přidáno před 5 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 21 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 21 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno 10. 6. 2024 14:49
Smažená rýže zero waste
Přidáno 10. 6. 2024 14:48
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 5 minutami
Cuketa s mrkví, řapíky a pórkem v kuskusu
Magdalena.Dobromila uvařila před 58 minutami
Kuřecí játra v marinádě
PetraCy uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý houbový guláš
Smirny uvařila před 1 hodinou
Burger z červené čočky
Majda07 uvařil před 2 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Petaja uvařil před 3 hodinami
Francouzské brambory
PokusOmyl uvařila před 3 hodinami
Křidélka pečená s novými bramborami
Lennulinka uvařila před 4 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
Petaja uvařila před 4 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Bizon52 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Celerový salát na chlebíčky: Celerem rozhodně nešetřete, chuť kromě majonézy a cibule doladí ještě jedna ingredience
Jak bezpečně užívat jablečný ocet? Maximálně dvě lžíce ve sklenici s vodou před nebo po jídle, a to jen krátkodobě
Indické zeleninové kari: Orientální pochoutka je plná zeleniny, rýže a koření
Další recepty
Tématické fráze: přepuštěné máslo v pomalém hrnci recepty.cz máslo ghee recept pomalý hrnec přepuštěné máslo jak vyrobit přepuštěné máslo ochucené ghee domácí výroba ghí másla v pomalém hrnci vyroba ghee masala ghee v pomalém hrnci přepuštěné máslo gh jak skladovat masla ochucene přepuštěné máslo recept jak z másla vyrobíme ghee? proces vaření ghí přepuštěné máslo ochucené recept výroba ghí s kurkumou výroba ghee domácí výroba ghí másla v mikrovlnné troubě jak se používí butter ghee máslo chi
Suroviny: máslo,
Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zAW5
4 názory