Francouzský citronový koláč
Citronový koláč. Velmi oblíbený ve francouzsky mluvících zemích. Lahodná a osvěžující citronová chuť a křehké těsto spolu velmi přesvědčivě ladí. A kopec ochuceného sněhu z bílků korunuje sladkou tečkou dokonalý dezert.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 13 039 kJ / 3 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,41 g |
Tuky | 144,51 g |
Vláknina | 9,34 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 654 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 409,88 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 1. 2014 15:34
Irrena:tak je z toho setři a ozdob to šlehačkou
25. 1. 2014 15:30
Irrena: neboj, na budúce to bude dobré. Odvtedy som už ani ja nemala lepkavé "gumáky", ale už som napätá pri pečení snehového pečiva. Na príčinu nezdaru beztak neprídem.
25. 1. 2014 15:20
magdalenka:přesně Magdalenko, to se stalo i mně
25. 1. 2014 15:19
hosta:Jituško to už nepomůže, jsou úplně splasklé. Taky peču pusinky a rybízový koláč se sněhem, ale tohle se mi ještě nepovedlo
25. 1. 2014 15:19
hosta: Tie pusinky som ja najprv sušila v rúre ako obyčajne, potom vybrala a nechala stáť v kuchyni. A spotili sa normálne a boli také nejaké lepkavé a gumové. Mám dojem, že Irenke sa stalo niečo podobné.
25. 1. 2014 15:07
magdalenka:
Irrena: tak to vraz jetště do trouby na 110 st. na 15 min, ani ji nepředehřívej
Irrena: tak to vraz jetště do trouby na 110 st. na 15 min, ani ji nepředehřívej
25. 1. 2014 15:05
hosta: Na to asi neprídeš. Ja som raz mala také snehové pečivo, pusinky, len mäkli a mäkli, čím viac som ich sušila pri izbovej teplote. Boli vlhké a gumové. Podotýkam, piekla som ich už predtým aj potom, ale toto sa mi stále práve len raz.
25. 1. 2014 15:04
hosta:to je vidět na řezu tvého koláča že je máš krásně prořízlé, mně se táhnou za nožem. Příště zkusím nechat pootevřenou troubu
25. 1. 2014 15:01
Irrena: tak já už nevím. Možná když se dopeče, vypnout a nechat vystydnout v chladnoucí otevřené troubě? Já ty pusinky měla vevnitř taky trochu vláčné, navrchu suché, vodu mi nepouštěly - je to vidět na řezu
25. 1. 2014 13:52
hosta:Jituško po dvou hodinách co se chladí v kuchyni je vrchní bílková hmota gumová, nedala jsem ho do zimy, ale nechala v kuchyni vychladnout. Fakt nevím čím to může být, jestli tím pudingovým práškem, Zlatý klas jsem neměla, nebo jsem ho nechala moc dlouho v troubě
25. 1. 2014 13:02
Kateřina:To je troubou,každá peče jinak a sněhové pusinky a ozdoby ,katastrofa. Když nevyčíhneš správný čas a teplotu tak je neštěstí hotovo.Buď je spálené svrchu nebo tekuté uvnitř. Mně se stává furt a proto u trouby číhám. Odkdy mám horkovzduch tak ho použiju nebo nechám trošku potevřená dvířka trouby, aby se vypařila voda z bílku.
25. 1. 2014 12:44
Irrena: ani nevíš, jakou mám radost. Ten krém z pudinku musí být fakt dost hustý, pak mne ještě napadá, že by se neměl nechat chladnout ve velké zimě, aby se nesrazila do pusinek pára, jinak už nevím Máš ho krásný, chutnat vám bude určitě
25. 1. 2014 12:15
Puding byl dr. Oetker. Zkusím to ještě jednou - koláč je moc hezký a vypadá slibně. Tak snad se to povede.
25. 1. 2014 11:19
Snad se povedl Se sněhem jsem ho musela nechat v troubě déle než 15 minutPřidala jsem fotku
24. 1. 2014 23:09
RomyRomanov:Nic mě nenapadá, proč se vám to takhle stalo. Jedině snad krém - nebyl moc řídký? já použila ten Zlatý klas, to je opravdu pevný pudink, na koláč jsem ho dávala vlažný,hustý, netekutý, pevný sníh na to, pak jen pomalu delší dobu sušit na max 120 a bylo výborné.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 10 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 30 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 12 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: citronový koláč citronový koláč se sněhem recept na citronovy kolac francouzky citronovy kolac citronovy kolac recept francouzsky kolac francouzský citronový dort francouský citronový kolač recept citronový koláč recepty citronový koláč citronovi kolac citronový páj francouzské pusinky francouzský citronový krém citronovy francouzky koláč kolac z citronu dobrý citronový koláč peceny citronový koláč citronovy-kolac citronový koláč v páře
Suroviny: mouka polohrubá, máslo, cukr krupice, žloutek, sůl, voda, pudink vanilkový, cukr, máslo, žloutek, citron, extrakt vanilkový, bílek, cukr krupice, cukr moučkový, solamyl
Francouzský citronový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QmLq
79 názorů