Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 420 kJ / 3 685 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,70 g |
Tuky | 300,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 894 mg |
Sůl | 2,19 g |
Sacharidy | 191,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu krátce povaříme smetanu, cukr, sůl a z podélně rozříznuté vanilky semínka i lusk.
Krok 2: Necháme vychladnout. Jen krátce našlehné bílky smícháme se smetanou.
Krok 3: Směs přecedíme a nalejeme do formiček (nejlépe silikonových) nebo do formy na chlebíček předem lehce potřené máslem.
Krok 4: Formy dáme na hluboký plech (nebo do pekáče) s vodou a pečeme při 150°C podle velikosti forem 45 až 90 minut (vytvoří se škraloup a dezert nebude tekutý). Podle potřeby lze v troubě zakrýt alobalem.
Krok 5: Necháme vychladnout v troubě a teprve pak dáme formy vychladit do lednice.
Krok 6: Před podáváním nožíkem podél okraje formičky uvolníme připečený škraloup a dezert vyklopíme (ze silikonu to jde pěkně, z kovových forem si pomůžeme krátkým ponořením formy do horké vody).
Krok 7: Poznámka:
Pokud z bílků ušleháme až sníh, tak se může stát, že ho nedokonale smísíme se šlehačkou a v dezert pak nebude úplně homogenní. Krok 8: Smetanu sice cedíme, ale vanilková semínka by měla zůstat v dezertu; sluší jim to tam a navíc je to známka toho, že aroma je opravdu přírodní. Krok 9: Klasická Panna cotta je bílá s vanilkovou příchutí. Obvykle se podává s karamelovým přelivem. Krok 10: Pokud cokoliv jiného přidáte do krému, použijete různé zálivky, ovocné omáčky nebo ovoce, mělo by to být upřesněné v názvu. Krok 11: K ochucení smetany můžete použít kde co: bezové květy, koření, bylinky, čaje, kůru, vanilinový cukr, aromata. Krok 12: U nás frčí zelený čaj s omáčkou zabajone, ale především rozmarýnová Panna cotta s ovocným (pomerančovým) dipem..., ale to už je jiná pohádka!
Pokud z bílků ušleháme až sníh, tak se může stát, že ho nedokonale smísíme se šlehačkou a v dezert pak nebude úplně homogenní. Krok 8: Smetanu sice cedíme, ale vanilková semínka by měla zůstat v dezertu; sluší jim to tam a navíc je to známka toho, že aroma je opravdu přírodní. Krok 9: Klasická Panna cotta je bílá s vanilkovou příchutí. Obvykle se podává s karamelovým přelivem. Krok 10: Pokud cokoliv jiného přidáte do krému, použijete různé zálivky, ovocné omáčky nebo ovoce, mělo by to být upřesněné v názvu. Krok 11: K ochucení smetany můžete použít kde co: bezové květy, koření, bylinky, čaje, kůru, vanilinový cukr, aromata. Krok 12: U nás frčí zelený čaj s omáčkou zabajone, ale především rozmarýnová Panna cotta s ovocným (pomerančovým) dipem..., ale to už je jiná pohádka!
Zveřejněno 4. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3vWM
Moje poznámka
Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3vWM
Nejnovější recepty
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 3 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 43 minutami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 5 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 5 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 7 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 8 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 8 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 9 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 22 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
domácí panna cotta,
dort zabajone,
domácí panna cota,
panna cotta recept s bílky,
recept panna cotta s ovoce,
proč panna cotta,
zabajone,
panna cotta s karamelovým přelivem,
panna cotta ze zeleneho caje,
panna cotta bez vanilkového lusku,
domácí pana cotta,
formy na puding panna cotta,
kávová panakota,
dort zabajone recept,
panna cotta s bílky,
panna cotta cokoladova se soli,
ovocna omacka na panna cotta,
dort panna cotta,
panna cotta na plech,
zabajone recept
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr,
bílek,
lusk vanilkový,
sůl
Komentáře (4)