Kremeš z Alberta
Dezert, který většině připomene dětství - to je kremeš, který je spojený se zeměmi bývalého Rakousko-Uherska, skládající se z výborného žloutkového krému a domácí šlehačky. S tímto receptem ho hravě zvládnete i vy!
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 28 611 kJ / 6 838 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,65 g |
Tuky | 510,10 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 978 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 481,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept z časopisu Albert, zaujal mě krásnou fotografií a tak jsem neodolala.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 4. 2024 10:06
Udělala jsem krém do krémeše podle tohoto receptu, ale příště dám míň másla! Je to hodně máslové, dám jenom 180 g, bude stačit bohatě.
28. 4. 2024 08:29
moc dobré, mám tu podobné podle našeho receptu pod názvem Krémešníčky
8. 5. 2022 17:54
Vyskúšané, chválený.....nechytá sa na žiaden
1. 4. 2018 22:39
zdenka.s: Tak já ho nemám zrovna z Alberta, ale byl fakt skvělý! Velmi jednoduchý recept a opravdu všem chutnal. Je fakt dobré, s ten jeden díl jakoby nakrájet na kostky-aspoň naznačit, protože pak se dobře krájí. Měl by se ještě polít čokoládou, ale mi se zdálo, že to tak stačí, jen pocukrovat
1. 4. 2018 19:21
Jana Dorazimová- Remková :Jani, čtu teď tecept na Kremeš z Alberta ,je tu Vaše fotografie, ale žádný komentář. Chci se zeptat , jestli jste byla spokojena s výsledkem , dám hodně na Vaše rady
16. 7. 2014 21:10
recept je mozna podobny ale ne stejny, vkladat stejne recepty mají privilegium jen vyvoleni
13. 7. 2014 20:14
Ja robím medové cesto. je jemnejšie ako lístkové.
13. 7. 2014 06:29
Já si listové těsto nakrájím rádylkem na čtverečky a pak po upečení je rozříznu ,(těsto se tolik nedrobí)Plním je pudinkovým krémem pytlíkem a doprostřed dám trošku meruňkové marmelády
Je to rychlé a dobré.
Je to rychlé a dobré.
11. 7. 2014 18:03
spagetka: Řekla bych, že to bude podobné, prostě listové těsto, pudink, vanilka, cukr, asi se opravdu nedá nic nového vymyslet. Žloutkové řezy jsem ještě nedělala asi ani nikde nejedla, tak to nedokážu srovnat.
11. 7. 2014 17:58
Dajda: No je vážně báječný, nikdy jsem ho nejedla, je to trochu pracnější, než bábovka, ale stojí za to
11. 7. 2014 17:30
spagetka: samozřejmě, že je to podobné jakýmkoli vanilkovým a žloutkovým krémům, které se nanesou na placku z listového těsta, tohle je klasika, která má několik variant, ale pořád je to nastejno, se žloutky, bez žloutků, chuťově velmi podobné, myslíte si snad, že se dá vymyslet ještě něco zcela, ale zgruntu zcela nového? ...jakmile tady někdo přidá recept, který je zde několikrát v různých obměnách, tak se na něj sesypou s kritikou stále tytéž nicky, už nemám chuť taky hledat inspiraci pro svoji kuchyni
11. 7. 2014 14:00
Není to trošičku chuťově podobné žloutkovým řezům z lístkového?, tam se sice navrch dává poleva, ale tyhle mi to i chutí malinko připomíná. No každopádně se mi to líbí
11. 7. 2014 13:44
Tak to nás zaujal stejný recept, ale já tak rychlá při realizaci nebyla. Teď alespoň vím, že stojí za to se do ní pustiti, jinak byste sem recept nedávala.
11. 7. 2014 13:37
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 12 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 16 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 4 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 5 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 6 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 6 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 6 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 8 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 8 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně rozříznout vanilkový lusk? Jednoduchý postup předvede videonávod
Dokonalou šlehačku zvládne podle videa každý. Potřebujeme k tomu šlehač s metlami
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: kremeš řezy albert kremeš recepty z časopisu albert časopis albert casopis albert v kuchyni recepty albert albert recepty časopis albert recepty kremeše kremes recept recept na kremeše recept kremeš albert casopis albert v kuchyni pudinkový krémeš recepty z alberta kremese z listoveho testa kremeš řezy z listového těsta časopis albert v kuchyni recepty
Suroviny: těsto listové, mléko, pudinkový prášek, cukr, bílek, máslo, smetana ke šlehání, cukr, lusk vanilkový
Kremeš z Alberta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zMj
14 názorů