Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 320 kJ / 6 290 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,28 g |
Tuky | 340,80 g |
Vláknina | 33,30 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,43 g |
Sacharidy | 666,90 g |
Postup přípravy
Prsty prohodíme (zlehka obalíme tuk v mouce).
Do směsi vyklepneme studená vejce a velkým nožem je zapracujeme. Postupně přiléváme studenou tekutinu a až posléze těsto rychle zpracujeme na vále rukama. Krok 2: Těsto uložíme do chladu a připravíme jablka na náplň.
Omytá můžeme okrájet a nastrouhat na velké slze, či nakrájet na kostičky.
Můžeme je trošku podlábit a slít uvolněný mošt. Krok 3: Těsto rozdělíme na 6 (8) ks a rozválíme na pomoučeném vále. Krok 4: Pláty naplníme, zavineme přes sebe (spoje napřed potřeme vodou) a upečeme na suchém plechu 15´/200 °C.
Poznámka:
Těsto není třeba hníst úplně dohladka… Kousky tuku v těstě nejsou na škodu a takové těsto více „listuje“
Tento štrúdl se NEroluje!!! Na střed pásu těsta se dá náplň a kraje se přehnou přes sebe. Tím se předejde srazku (brousku), který se vytvoří, když těsto zavinete s náplní dohromady.
Závin par excellence je z kompotovaných broskví (meruněk) s marcipánovou vložkou.
Zveřejněno 17. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl, závin z vína nebo mléka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77zA
Moje poznámka
Štrúdl, závin z vína nebo mléka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77zA
Nejnovější recepty
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 3 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 4 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 4 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 4 hodinami
Brokolicové nočky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krevety v kokosovém mléce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 2 minutami
Bramboráky
Neregistrovaný před 5 minutami
Úplně obyčejný chléb
Neregistrovaný před 8 minutami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Neregistrovaný před 14 minutami
Šneky z listového těsta
Neregistrovaný před 17 minutami
Domácí kmínový chleba
Neregistrovaný před 20 minutami
Buchtičky se šodó
Neregistrovaný před 23 minutami
Domácí kečup
JanZZ před 23 minutami
Zapečené jitrnice na zelí
Neregistrovaný před 25 minutami
Jemná buchta z remosky
Neregistrovaný před 27 minutami
Tématické fráze:
štrůdl z vína,
podvodní štrůdl,
strudl z bileho vina,
těsto na štrudl s vínem,
závin z vína,
štrudl z mléka,
těsto s vínem,
těsto z vína,
štrůdl s vinem,
jablečné závin s tukem stoprocentním,
recept na štrůdl z bílého vina,
těsto s s vínem,
podvodni testo na na štrůdl,
nekynuté bílé víno,
jablečný strudl testo z vína,
jablecny zavin z vinem,
recept na štrůdl s bílým vínem,
těsto na závin s bílým vinem,
závin z bileho vina,
recept mamul
Suroviny:
mouka hladká,
tuk 100%,
vejce,
sůl,
strouhanka,
jablko,
rozinky,
cukr písek,
skořice,
ořechy sekané
Komentáře (4)