Čínská kuchyně: KUNG PAO
Kung pao je tradiční sečuánský pokrm, který známe z asijských restaurací. Oblíbený je díky skvělé chuti a rychlé jednoduché přípravě. Maso stačí krátce zprudka opéct, přidat chilli papričky, arašídy a dochutit zálivkou ze sójové omáčky a vína.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 307 kJ / 551 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,81 g |
Tuky | 11,59 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 479 mg |
Sodík | 1,21 g |
Sůl | 2,87 g |
Sacharidy | 6,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Kung Pao je z hlediska přípravy poměrně jednoduché jídlo, ale rychlost tepelné úpravy je i u tohoto pokrmu klíčová!
Začínající kuchtíci nechť zkusí napřed kuřecí maso (z prs je příprava nejjednodušší, ale z celého kuře je jídlo chutnější). Pokud tepelnou úpravu přeženeme a maso pustí šťávu, tak kuřecí, na rozdíl od vepřového, neztvrdne (tedy, ne příliš).
Záleží také na velikosti nakrájeného masa (lze krájet i na nudličky či plátky) ale pak i ta v uvedená minuta může být moc dlouho. Je lépe se orientovat barvou masa na pánvi, když už je všechno maso na povrchu bílé, pokračujeme dalšími kroky podle postupu.
Žluté víno bývá málokdy žluté. Jedná se o sladké rýžové víno. Lze nahradit i révovým dezertním vínem či stolním ochuceným špetkou cukru, ale i portským, sherry či marsalou.
Wei-su = MSG = glutasol
Zdroj:
D. Klíma: Čínská kuchyně, 1967 upraveno
Pokročilejší kuchtíci mohou zkusithttp://www.toprecepty.cz/recept/40128-cinska-kuchy...
Pokročilí kuchtíci mohou zkusit http://www.toprecepty.cz/recept/40255-cinska-kuchy...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 12. 2014 11:34
29. 8. 2014 17:40
29. 8. 2014 17:04
29. 8. 2014 15:13
Já bych z toho takovou vědu nedělal
29. 8. 2014 14:31
http://www.nytimes.com/2013/09/18/dining/gong-bao-...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 59 minutami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno před 18 hodinami
Rychlý hot dog
Přidáno 29. 5. 2024 08:30
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
Přidáno 29. 5. 2024 08:17
Low carb ossobuco
Přidáno 28. 5. 2024 23:22
Právě bylo uvařeno:
Pribináček od Ládi Hrušky
Marcela0123 uvařila před 3 minutami
Řízky extra křupavé
SimonaTr uvařila před 7 minutami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Helenakuk uvařila před 1 hodinou
Čokoládový mug cake
hahaha uvařila před 3 hodinami
Kefírové lívance II
Ladkaslunce uvařila před 3 hodinami
Pytel peněz
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Paštika z kuřecích jater
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Vynikající pizza
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Rajčatová omáčka s mletým masem
Smakoun uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
10 nejoblíbenějších asijských specialit: Připravte si čínskou křehkou kachnu, vietnamskou polévku phở bò i japonské sushi!
Pět znamení horoskopu, která jsou omáčkovými mistry: Raci uvaří nejlepší koprovku, Býci zase svíčkovou
Jak se vaří v Číně a kde při vaření po čínsku děláme chyby
Další recepty
Tématické fráze: čínská jídla recepty cinska jidla recepty na čínská jídla čínské jídlo pravé čínské kung pao činske kung pao maceny skrob pravé kung pao recept na kumpao nejlepší kung pao recept na prave kung pao kung pao kuřecí kumpao kumpao recepty čím nahradit rýžové víno čínské jídlo recepty příprava kung pao kung pao recept kumpao recept recepty na čínské jídlo
Suroviny: maso kuřecí, vejce, škrob, sůl, sádlo, víno, omáčka sojová, wei-su, chilli paprika čerstvá, arašídy
Čínská kuchyně: KUNG PAO
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVAP
5 názorů