Jiříkův ježek
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 991 kJ / 1 193 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,52 g |
Tuky | 9,83 g |
Vláknina | 0,48 g |
Cholesterol | 33 mg |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 254,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to starý rodový recept rodiny mého zetě,který dělají pouze muži v rodině,protože se spotřebují na ježka 2/3 rumu,zbytek mizí v nich.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 6. 2011 09:51
Z náhodných na mě vykoukla taková parádaJéé to je prímaUkládám a +8posílám
28. 10. 2010 18:28
teď na mne vykoukl z náhodných receptů tenhle krásný ježeček+1
16. 12. 2009 16:20
Jiřinko, ten je kouzelný
30. 6. 2009 12:10
sqělý recept a napád tvarování je opravdu jen a jen na vás, já jsem dělala vždy špičku čumáku o něco menší než předešlou placku a tim pádem byl jeho nosík zkošený. Bohužel jsem neměla čas na marcipán, takže byl bez ovoce, ale vubec to nevadilo, protože piškot byl vynikající a celý ježek se moc líbil podotýkám, že jsem začátečník (14let), takže určitě zvládne kyždý
15. 3. 2009 12:07
Toho pudinku je opravdu 1 1/2 do půl litru mléka.A tvarovat ježka je opravdu na každém,já ho osobně nedělala,je to dílo mého šikovného zetě
15. 3. 2009 10:42
ten je ale kouzelný a určitě i výborný
Jiřko, toho vanilkového pudinku v surovinách má být 1 1/2? Asi se tam vloudil malilinkatý překlep, jestli jsem to teda správně pochopila . Jinak musím dát bod, ježek nemá chybu
Jiřko, toho vanilkového pudinku v surovinách má být 1 1/2? Asi se tam vloudil malilinkatý překlep, jestli jsem to teda správně pochopila . Jinak musím dát bod, ježek nemá chybu
15. 3. 2009 08:53
Drobenko, když si prohlédneš poslední fotku tak vidíš jak na to. Stejně to bude ježek až ho dozdobíš. Jde o to nějak vytvarovat šišatou polokouli a pak jenom fantazii, fotky ti napoví.
14. 3. 2009 23:12
To nejdůležitější v receptu chybí. A to, jak tvarovat ježka. Podle uvedeného postupu, (Upečený a vychladlý piškot nakrájíme na díly ze kterých budeme tvarovat ježka ...) žádného ježka neudělám. Proč někdo vkládá (zejména u dortů) neúplný recept? Dortíky jsou nádherné, ale chybí podrobný postup. A ten je vlastně nejdůležitější.
14. 3. 2009 23:03
Tak na tohle já bych si taky netroufla ježeček je krásný Jiřinko máš bodík
14. 3. 2009 21:54
Jiřko, to je krááása! Máš plus, na tohle si asi netroufnu!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 18 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 22 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 1 hodinou
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 10 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 10 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 10 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 11 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 11 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 12 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 12 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 14 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: dort ježek dort ježek postup marcipánový ježek ježek z marcipánu ježek tvarování marcipánu dort jezek s postupem piškotový ježek marcipánoví ježci dort ježek recept marcipánový dort ježek marcipanovy jezci ježci z piškotu ježek dort jak udělat ježka ježek z piškotů ježci z marcipánu postup na dort ježek tvarování dortu ježek recept
Suroviny: mouka polohrubá, piškoty, máslo, cukr vanilkový, cukr moučkový, pudink vanilkový, mléko, rum, ovoce
Jiříkův ježek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZLE
10 názorů