Polévka pro nenasyty
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Dooručuji k polévce tmavý chléb.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 11. 2014 13:34
Já zeleninu restuji na máse kvůli chuti a stravitelnosti. Ale hlavně kvůli chuti. Vegetu téměř nepoužívám, ale do téhle polévky a těstovinového salátu ji prostě dávám
Recept má sloužit pouze jako inspirace a samozřejmě, že si ho každý uzpůsobí své chuti a požadavkům. Rozhodně něchci nikomu nic vnucovat
Recept má sloužit pouze jako inspirace a samozřejmě, že si ho každý uzpůsobí své chuti a požadavkům. Rozhodně něchci nikomu nic vnucovat
6. 11. 2014 09:25
Taktiež najprv vždy orestujem cibuľu a až potom to ostatné.
Inak, príroda je veľmi múdra, potreba tuku na vstrebávanie vitamínov rozpustných v tuku je veľmi nízka, netreba kvantá tuku. A skoro všetka zelenina a ovocie obsahuje aj tuk, malé množstvo, ale úplne postačujúce pre vstrebávanie. Orestovanie zeleniny na vstrebávanie vitamínov vplyv nemá. Vplyv má dĺžka tepelnej prípravy, ale na množstvo.
http://www.nefrologie.eu/cgi-bin/main/read.cgi?pag...
Inak, príroda je veľmi múdra, potreba tuku na vstrebávanie vitamínov rozpustných v tuku je veľmi nízka, netreba kvantá tuku. A skoro všetka zelenina a ovocie obsahuje aj tuk, malé množstvo, ale úplne postačujúce pre vstrebávanie. Orestovanie zeleniny na vstrebávanie vitamínov vplyv nemá. Vplyv má dĺžka tepelnej prípravy, ale na množstvo.
http://www.nefrologie.eu/cgi-bin/main/read.cgi?pag...
6. 11. 2014 05:44
Při orestování zeleniny se lépe vstřebají vitamíny, které jinak tělo nevyužije, jedná se zejména o betakaroten, ale celkově je zelenina při restování lépe stravitelnější a chutnější.
Vegetu bych sem ale také už nedávala, ale je pravda, že je to na každém, jak mu to chutná.
Jinak polévky toho typu máme moc rádi
Vegetu bych sem ale také už nedávala, ale je pravda, že je to na každém, jak mu to chutná.
Jinak polévky toho typu máme moc rádi
5. 11. 2014 23:57
Líbí se mi, jak je recept krásně napsaný, ale to je tak asi všechno...
VEGETU používám také
...ale netrpím obsesí, že abych ji cpal do kdečeho, natož do zeleninové polévky z kdečeho, už vůbec neééé
"Brambory, mrkev, cibuli, kapustičky a celer osmahneme na másle."
Chápu, každý vaří, jak mu libo
Mně je libo napřed na másle osmažit cibuli dosklovita nebo i trošku víc a teprve pak podusit s další zeleninou
VEGETU používám také
...ale netrpím obsesí, že abych ji cpal do kdečeho, natož do zeleninové polévky z kdečeho, už vůbec neééé
"Brambory, mrkev, cibuli, kapustičky a celer osmahneme na másle."
Chápu, každý vaří, jak mu libo
Mně je libo napřed na másle osmažit cibuli dosklovita nebo i trošku víc a teprve pak podusit s další zeleninou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 12 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 17 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 4 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 6 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 6 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 6 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 7 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 9 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 9 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Polévková směs připravená na tuku byla hitem našich babiček. Připravíme ji podle oblíbeného receptu
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Jak připravit netradiční čočkovou polévku z červené čočky. Videonávod pomůže
Další recepty
Tématické fráze: maminy eu. polévka z růžičkové kapustičky s houbama polévka z růžičkové kapustičky a houbami kapustičky mrkev polévka kapustičky mrkev polévka tncz nova tuk v tele
Suroviny: brambory, mrkev, celer, cibule, cuketa, kapusta růžičková, hrášek, kukuřice, máslo, petrželka, vegeta, kmín mletý, pepř, olej dýňový, vejce
Polévka pro nenasyty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MmMA
4 názory