Dušené fazolky na smetaně
Snadný pokrm, který jistě známe nejen od babičky, ale také ze školní jídelny. Na základu z jíšky, který ochutíme paprikou, povaříme fazolové lusky. Poté dochutíme a zjemníme smetanou. Podáváme s knedlíkem nebo s bramborami.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 1 312 kJ / 314 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 27,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 9,50 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 6. 2023 22:53
Připravila jsem bez papriky a také s bramborem. Moc nám chutnalo… 😋
10. 3. 2023 12:40
Moc dobré
4. 1. 2022 21:32
Milujeme je, ale s bramborami a bez papriky. Foto jako důkaz..
28. 2. 2016 14:24
Byla to dobrota, jen jsem přidala kapku octa...
3. 3. 2015 14:22
lemeL: Zítra budou k obědu,už jsme je dlouho neměli.A taky je dělám z té konzervy, klidně bych je se.ral jen tak
12. 9. 2013 14:35
Děkuji
12. 9. 2013 12:50
Dnes jsem tento recept vařila už po druhé a s hrůzou jsem zjistila, že jsem minule zapomněla poslat bodík, tahle majda je totiž vážně mňam... takže bodík udělen
8. 10. 2012 12:33
jíšku dělám zásadně na másle,takže to i voní a omáčku zjemní,používám jen sterilované fazolky a výsledek bombastický,pak jen tošinku dosladím a někdy i pár kapek octa(záleží jaký nálev mají fazolky,někdy jsou víc kyselejší,jindy méně),ještě se mi nestalo,že by někomu nechutnalo,dávám k tomu vejce na tvrdo a brambory a mňamka je na světě
19. 8. 2012 18:54
Děkuji Václave Je to dobrota
18. 8. 2012 09:32
Tak jsme dělali fazolové lusky na smetaně podle zdejších receptů (tvého a podobných dalších) . Dělali jsme s vajíčkem na tvrdo s knedlíkem bez masa.(Fazolkové lusky mrazené) Bylo to super. U nás se doposud dělalio pouze na hnědo. Musím přiznat jednu chybu, které jsem se dopustil a vícekrát to neudělám. Podle receptu také podobného na E-kucharce jsem použil 3 stroužky česneku v domění zlepšení. Nestalo se tak. Česnek za prvé nebyl český, takže m,ěl zvláštní šmak a za druhé se nám zdálo, že se do této omajdy moc nehodí. Poučení pro příště, kdy to jistě bude dříve než později protože jak jsem předeslal jsme si pochutnali. Tobě zatím +bodík 16.
25. 7. 2011 23:09
Já místo soli do omáčky dávám kostku kuřecího,nebo hovězího bujonu.
16. 4. 2010 17:59
Děkuji za foto
16. 4. 2010 14:56
Já je měla jen s masem, jakože dieta, ale ta smetana a mouka v omáčce
16. 4. 2010 14:28
Tak u nás byly předevčírem a já jsem taky netušila, že je tady další recept a bez fotky . Já je ale dělám s bramborem
16. 4. 2010 14:25
Hani - včera jsem na ně dostala hroznou chuť, tak jsem je měla k večeři, ani mně nenapadlo, že tu nemají fotku. Já je ale dělám bez papriky a raději mražené nebo nejlépe čerstvé. Krásné fotky, jako vždy
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 58 minutami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 5 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 1 hodinou
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 1 hodinou
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 1 hodinou
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 1 hodinou
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 1 hodinou
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 2 hodinami
Kuřecí špíz s jogurtem
MAMINECKA uvařil před 2 hodinami
Ananasové řezy s krémem a ořechy
dexulka uvařila před 2 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
HancaSvarc uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby měly domácí houskové knedlíky pěkný povrch a nepraskaly. Stačí použít jednoduchou radu
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: fazolky na smetaně dušené fazolky zadelavane fazolky dušené fazolové lusky zadělávané fazolky na smetaně sterilované fazolky na smetaně fazolky na smetaně recept fazolky na smetaně z konzervy zadělávané fazolové lusky na smetaně fazolové lusky na smetaně zadělávané fazole na smetaně zadělávané fazolové lusky fazolky na smetaně s koprem recept na fazolky na smetaně dušené fazole dušená fazolka fazolové lusky dušené fazolka na smetaně recept fazolky na smetaně dušené fazolové lusky na smetaně
Suroviny: lusky fazolové, smetana 12%, mouka hladká, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká
Dušené fazolky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RlmO
24 názorů